Wat te doen in Londen?

Wat te doen in Londen? Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel bezienswaardigheden. Gaat u zelf naar ook Londen? Lees dan dit artikel voor informatie over de toeristische trekpleisters van Londen.

Artikel indeling


De Bezienswaardigheden in Londen

Big Ben

Deze klokkentoren is een van de grootste toeristische trekpleisters van Londen. De naam van de Big Ben is afkomstig van de grote klok die in de klokkentoren hangt. De Big Ben is vernoemd naar de politicus Benjamin Hall. De klokkentoren werd gebouwd tussen 1834 en 1858. De Big Ben is 96 meter hoog.

Tower Bridge

Naarmate Londen als stad groeide, ontstond er steeds meer behoefte aan een brug in het oosten van Londen. Hierdoor ontstond in 1876 de Tower Bridge. U kunt zelf over de brug heenlopen, ook is het mogelijk om toegang te krijgen tot de torens van de brug. In deze torens heeft u een prachtig uitzicht over Londen.

London Eye

De London Eye staat schuin tegenover de Big Ben. Het reuzenrad is 135 meter hoog, waardoor u tijdens de rit kunt genieten van het uitzicht over heel Londen. Toen de London Eye geopend werd in 1991, was dit het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels is de Singapore Flyer de nieuwe recordhouder.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus werd aangelegd in 1819 en is een van de bekendste pleinen van Londen. Het is een belangrijk verkeerspunt en verder ook een ontmoetingsplaats. Het plein staat bekend om de vele lichtreclames en de fontein van de Griekse god Anteros.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiële residentie van de koningin van het Verenigd Koninkrijk. Veel toeristen komen op dit paleis af om naar "het wisselen van de wacht" te kijken. Deze ceremonie duurt ongeveer een half uur.

London Zoo

London Zoo werd geopend in 1847 en is de eerste wetenschappelijke dierentuin van de wereld. De dierentuin werd geopend ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. London Zoo beschikt over 760 verschillende diersoorten!

Westminster Abbey

Westminster Abbey is een in gotische stijl opgetrokken kerk. De meeste Britse monarchen werden hier gekroond en zijn hier uiteindelijk ook begraven.

St.Paulís Cathedral

De St. Paul's Cathedral is een kathedraal gelegen in de binnenstad van Londen. De kathedraal is in het einde van de 17e eeuw ontworpen door Christopher Wren.

Winkelen in Londen

Oxford Street

Wanneer u wilt winkelen in Londen, kunt u het beste naar Oxford Street gaan. Dit is de nummer één winkelstraat van Londen.

Harrods

Harrods is het wereldberoemde warenhuis van Londen. Het warenhuis is gespecialiseerd in luxegoederen. Het is een waar paradijs voor toeristen die van winkelen houden. Ook als u niet van winkelen houdt is het aan te raden toch een kijkje te nemen in dit unieke warenhuis.

Covent Garden

Covent Garden is een entertainmentdistrict in Londen. Regelmatig treden hier straatartiesten en muzikanten op. Daarnaast kunt u hier uitgebreid winkelen en een terrasje pakken.

Musea in Londen

Natural History Museum

Het Natural History Museum is het grootste natuurhistorisch museum van Groot-Brittannië. De collectie van het museum omvat meer dan 70 miljoen voorwerpen. Het museum is onderverdeeld in zones. Elke zone staat voor een bepaald aspect van het leven op aarde.

Madam Tussauds

Madame Tussauds is een museum waarin wassenbeelden staan. Wanneer u graag een keer op de foto wil gaan met beroemdheden kunt u hier terecht. U kunt hier bijvoorbeeld met Orlando Bloom, Elvis Presley, David Beckham en Albert Einstein op de foto.

Lees verder

© 2013 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.
Het culturele LondenLonden, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeke…
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Goedkoop naar LondenGoedkoop naar LondenLonden is een ideale bestemming voor een citytrip: de Engelse hoofdstad is snel en goedkoop bereikbaar en er is genoeg t…

Bezienswaardigheden in AmsterdamBezienswaardigheden in AmsterdamIn vakantietijd boeken veel mensen een stedentrip. Rome, Parijs en Londen zijn populaire steden. Maar waarom doe je niet…
Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs, de bezienswaardigheden top 10! Parijs staat jaarlijks weer in de top 3 van de meeste bezochte steden ter wereld.…
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 06-08-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.