Parijs bezienswaardigheden top 10

Parijs bezienswaardigheden top 10 Parijs, de bezienswaardigheden top 10! Parijs staat jaarlijks weer in de top 3 van de meeste bezochte steden ter wereld. Waar komen al deze toeristen nu daadwerkelijk op af? In dit artikel vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs.
De Eiffeltoren / Bron: Patkisha, RgbstockDe Eiffeltoren / Bron: Patkisha, Rgbstock

1. Eiffeltoren

De Eiffeltoren wordt in Frankrijk ook wel "La tour Eiffel" genoemd. De Eiffeltoren is een van de meeste bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk. Wereldwijd wordt de Eiffeltoren als symbool voor Parijs gezien. De bouw van de Eifeltoren is begonnen in 1887 en de Eiffeltoren ging voor het eerst open in 1889. De Eiffeltoren is 317 meter hoog en er zijn 1665 trappen naar de top. De eerste en tweede verdieping kunt u per trap en lift bereiken. Naar de top gaat enkel de lift.

2. Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog gevestigd op "Place Charles de Gaulle". De Arc de Triomphe werd gebouwd tussen 1806 en 1836. De triomfboog is gebouwd om degenen die hebben gevochten voor Frankrijk te honoreren. Met name voor degenen, die actief zijn geweest tijdens de Napoleontische oorlogen. De Arc de Triomphe is vijftig meter hoog en 45 meter breed.

3. Sacré-Coeur

Sacré-Coeur betekent letterlijk vertaald "Heilig Hartbasiliek". Jaarlijks komen 8 miljoen toeristen op deze basiliek af. De Sacré-Coeur is gebouwd op een hoogte van 125 meter. De kerk wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor kerkdiensten. Wanneer u de Sacré-Coeur bezoekt heeft u niet alleen uitzicht op de mooie basiliek zelf, maar kunt u ook genieten van een uitzicht over Parijs.

4. Chateau de Versailles

Chateau de Versailles betekent "het kasteel van Versailles". Het kasteel werd in opdracht van koning Lodewijk XIV uitgebreid tot een paleis. Het kasteel van Versailles is een van de meest bezochte kastelen ter wereld. Het kasteel wordt omringd door een prachtige tuin, dit is de grootste paleistuin van Europa. Het kasteel ligt niet in Parijs zelf, maar in de plaats Versailles. U kunt het kasteel bezichtigen door gebruik te maken van het openbaar vervoer in Parijs.

5. Het Louvre

Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld. Het museum herbergt naast de Mona Lisa nog ruim 400.000 andere kunstwerken. Bezoekers onder de 18 jaar mogen hier gratis naar binnen!

6. Notre Dame

De Notre Dame is een kathedraal in het centrum van Parijs. De eerste steen van de Notre Dame werd in 1163 geplaatst. De Notre Dame is 130 meter lang, 48 meter breed en 35 meter hoog.

7. Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een attractieparkencomplex dat 32 kilometer ten oosten van Parijs ligt. Disneyland Parijs bestaat uit twee parken en zeven hotels. Het complex werd in het jaar 1992 geopend met de naam "Euro Disney". Tegenwoordig is Disneyland Parijs het meeste bezocht attractiepark van Europa! Wanneer u van plan bent om Disneyland Parijs te bezoeken kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer.

8. Centre Pompidou

Centre Pompidou is een museum voor de moderne kunst. Het museum heeft een collectie van 60.000 werken op het gebied van moderne schilderkunst, fotografie, design en nieuwe media. Het museum werd in 1977 geopend.

9. Tour Montparnasse

De Montparnasse is een wolkenkrabber die gevestigd is in de wijk Montparnasse van Parijs. Nadat u door de snelste lift van Europa naar de 56ste verdieping wordt gebracht, kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Parijs. Op deze verdieping kunt u ook eten in een restaurant.

10. Champs Elysees

De Champs Elysees is de breedste laan van Parijs. Wanneer u naar Parijs bent gekomen om te winkelen is deze winkelstraat de plek waar u moet zijn. U vindt hier veel bekende designermerken zoals Louis Vuitton en Gucci.
© 2013 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Een boottocht over de Seine in ParijsTijdens een georganiseerde stedentrip naar Parijs staat er vrijwel altijd een boottocht over de Seine op het programma.…
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…

Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Eijsden aan de Maas is beslist een dagtocht waardEijsden aan de Maas is beslist een dagtocht waardIn het zuidelijkste puntje van Nederland, een stukje onder Maastricht, ligt het kerkdorp Eijsden. De meeste Limburgers k…
Bronnen en referenties
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 27-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.