Stedentrip Parijs

Stedentrip Parijs Parijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele restaurantjes en natuurlijk de gehele sfeer die er hangt. Parijs heeft niet alleen het historische centrum, maar ook pretparken als Euro Disneyland en Parc Asterix. Parijs heeft een internationale luchthaven en je kunt er ook gemakkelijk komen door de trein naar Parijs nemen.

Bezienswaardigheden in Parijs

Er zijn talloze bezienswaardigheden in Parijs. De hoofdstad van Frankrijk heeft allerlei historische gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken. De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren. Deze kun je overal in de stad zien. Je kunt de Eiffeltoren in en je hebt dan een mooi uitzicht over de gehele stad. Houd er wel rekening mee dat er altijd lange rijen staan. ’s Avonds wordt de Eiffeltoren verlicht, wat een heel bijzondere uitstraling heeft.

Als je een uitzicht over de stad wilt zien, dan kun je naar de Eiffeltoren gaan, maar ook kiezen voor Tour Montparnasse Parijs. Dit is een wolkenkrabber met een hoogte van 210 meter. Vanaf deze wolkenkrabber heb je een prachtig uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. Het is tevens een leuke stadswandeling in Parijs om naar de Tour Montparnasse te lopen.

Een andere plek die je zeker gezien moet hebben is de Sacré-Cœur Parijs. Dit is een basiliek in de wijk Montmarte. Er zijn verschillende bouwstijlen gebruikt voor dit bouwwerk. In de wijk zelf kun je veel straatartiesten vinden. Veel mensen laten een portret schilderen of tekenen door een van de kunstenaars.

Arc de Triomphe is wereldwijd bekend. Het is een triomfboog van zo’n 50 meter hoog, die je kunt vinden op een druk verkeersplein. Ook een echte aanrader is Hôtel de Ville. Dit is het gemeentehuis van Parijs, een historisch gebouw dat je zeker even moet bekijken.

Wanneer je uit wilt gaan in Parijs, dan moet je zeker eens naar Moulin Rouge. Deze nachtclub, herkenbaar aan de rode molen op het dak, is wereldberoemd. Er zijn natuurlijk nog veel meer andere cafés, discotheken en clubs waar je terecht kunt voor een bruisend uitgaansleven.

Parijs heeft ook pretparken, zoals Euro Disneyland. In Euro Disneyland kunnen kinderen kennismaken met hun Disneyvrienden en kun je talloze attracties uitproberen. Parc Asterix is een ander pretpark, waar alles in het teken staat van Asterix en Obelix.

Musea

Het bekendste museum van Parijs is waarschijnlijk wel het Louvre. Hier kun je de bekende Mona Lisa zien, maar er zijn ook talloze andere schilderijen, beelden en historische stukken te vinden. Trek genoeg tijd uit voor dit museum, want je kunt er gemakkelijk een hele dag rondlopen.

Een ander museum is Centre Pompidou. Dit is een museum met moderne kunst. Je vindt er een uitgebreide collectie met kunstwerken uit de twintigste eeuw. Ga ook absoluut eens naar Musée de Cluny. Dit is het nationaal museum van de middeleeuwen. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en heeft een uitgebreide collectie.

Ben je een fan van kunstenaars? Dan zal Musée Picasso zeker interessant voor je zijn. Dit museum bevat de grootste collectie ter wereld van kunstenaar Picasso. Ook Musée Rodin is zeer geschikt voor kunstliefhebbers. Musée Rodin is gericht op het beeldhouwwerk van kunstenaar Rodin.

Shoppen

Parijs is een echte stad voor de shopliefhebbers. De bekendste winkelstraat is Champs-Elysées. Hier vind je veel dure winkels van bekende modeontwerpers. Ook heb je er veel leuke boetiekjes.

Goed winkelen kan ook in Galeries Lafayette een groot warenhuis met allerlei winkels waar je enorm veel kunt shoppen. Het warenhuis heeft maar liefst tien verdiepingen, dus als je hier niet kan slagen, dan kan het nergens.

Natuurlijk zijn er ook talloze souvenirwinkels in Parijs. Je kunt de Eiffeltoren in allerlei varianten kopen, of kiezen voor ansichtkaarten, T-shirts of magneten.

Hotels in Parijs

Er zijn natuurlijk enorm veel hotels in Parijs. De goedkope hotels in Parijs zijn wat lastig te vinden, omdat het nou eenmaal een dure stad is. In de wijken Quartier Latin en Montmartre kun je gemakkelijker goedkope hotels vinden. Je kunt ook goedkope hotels in Parijs vinden rond Garue Du Nord.

Ben je op zoek naar hotels in Euro Disneyland? Ook daar kun je veel goedkope overnachtingen vinden, maar je moet dan niet precies in het park zelf zitten. Euro Disneyland hotels zijn namelijk behoorlijk prijzig. Goedkopere hotels vind je in Serris, vanaf hier kun je gemakkelijk naar het pretpark.

Tips

  • Houd er rekening mee dat drankjes op terrasjes vaak duurder zijn dan wanneer je binnen aan de bar zit. Dit kan vaak een paar euro schelen.
  • De metro is perfect om te reizen in Parijs. Er zijn speciale metrokaartjes waarmee je een hele dag, of week onbeperkt met de metro kunt reizen.
  • In de wijk Quartier Latin wonen veel studenten en het eten is er dan ook een stuk goedkoper dan in de rest van Parijs.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Senioren: stedentripWat is er nou leuker dan op zijn tijd een prachtige stad te bezoeken, waarbij u in enkele dagen tijd een stad goed leert…

Metro Parijs - Het goedkoopste kaartjeMetro Parijs - Het goedkoopste kaartjeDe metro van Parijs kent vele soorten kaartjes en abonnementen. Vaak wordt gevraagd hoe men het voordeligst kan reizen m…
Spooksteden in AmerikaIn Amerika zijn tegenwoordig steeds meer verlaten steden te vinden, zogenaamde spooksteden. Veel van deze steden werden…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.