Metro Parijs - Het goedkoopste kaartje

Metro Parijs - Het goedkoopste kaartje De metro van Parijs kent vele soorten kaartjes en abonnementen. Vaak wordt gevraagd hoe men het voordeligst kan reizen met het openbaar vervoer. Niet vreemd want er zijn diverse mogelijkheden, tijd dus om hier wat duidelijkheid in te verschaffen. De genoemde prijzen (juni 2020) zijn up to date. Ze worden door de RATP vaak jaarlijks in januari en/of juli aangepast met lichte verhogingen. Alle nog te noemen kaarten zijn geldig voor het openbaar vervoer en dat houdt in, de metro, de RER, de tram en bussen, zelfs het tandradbaantje naar de Sacre Coeur.

Zones

In het metrosysteem van Parijs wordt onderscheid gemaakt in diverse zones. Er bestaan 6 zones en voor het aanschaffen van wat voor kaartje of abonnement dan ook moet u even bij uzelf afvragen in welke zones u wilt reizen. De zones 1 en 2 liggen binnen de ringweg rondom Parijs dus als u alleen in de binnenstad van Parijs wilt reizen heeft u voldoende aan kaarten die geldig zijn voor deze zones. Zone 3 ligt direct aan de rand van de stad en zolang u gebruik maakt van de metrolijnen en niet de RER lijnen (een snelle metrotrein die alleen op de grotere stations in Parijs en daarbuiten komt) kunt u ook daar reizen met gewone kaarten. Gewone metrolijnen buiten zone 3 bestaan namelijk niet. Stapt u in een RER lijn en wilt u uitstappen op een station, gelegen in zone 3 dan heeft u kaarten nodig die ook voor zone 3 geldig zijn. De zones 4, 5 en 6 liggen een aardig stuk buiten Parijs en die zijn voor u alleen belangrijk als u bestemmingen buiten Parijs wilt bezoeken en denk dan aan Disneyland, Kasteel van Versailles, het winkelcentrum van Val d’Europe en de grote luchthavens van Parijs.

Verschil tussen metro en RER

Een vraag die ook vaak wordt gesteld is wat het verschil is tussen een RER en de metro en of u met hetzelfde kaartje in beide treinen mag reizen. De metrostations staan los van de RER stations en overal staat duidelijk aangegeven wat voor station u betreedt, immers de metrostations hebben allemaal de grote “M “ als herkenningspunt terwijl de RER duidelijk wordt aangegeven als RER station. De RER treinen zijn als het ware sneltreinen en stoppen op slechts enkele stations binnen Parijs maar gaan daarnaast ook tot ver buiten Parijs.

Zolang u binnen de zones 1 en 2 blijft mag u met alle gewone metrokaartjes ook met de RER reizen. Zit u echter in een RER lijn die buiten deze zones rijdt, dan heeft u een afzonderlijk kaartje dan wel een kaart, geldig voor meerdere zones, nodig. Zo’n afzonderlijk kaartje heet Billet Origine Destination. U geeft aan naar welk station u wilt reizen en krijgt dan een kaartje voor dat traject. De prijs van het kaartje is afhankelijk van de afstand. Retourkaartjes kent men niet dus wilt u heen en weer dan koopt u twee kaartjes, één voor de heenreis en één voor de terugreis (aller et retour) Het is ook bij deze kaartjes mogelijk ze als carnet (10 kaartjes tegelijk) te kopen voor het geval u met velen bent dan wel de route vaker gebruikt.

Er is nog een ander belangrijk verschil. Als u een metrostation verlaat dan kan dat zonder uw kaartje of abonnement te gebruiken. Bij het naar buiten gaan, openen de poorten automatisch. Bij een RER station is dat anders. Zowel bij het binnen gaan als bij het verlaten van een station dient u met uw kaartje cq abonnement een poortje te bedienen. Op die manier wordt gecontroleerd of u over een juist kaartje beschikt.

Het zojuist genoemde afzonderlijke kaartje genaamd Billet Origine Destination is eigenlijk een kaartje van station A naar station B en met zo’n kaartje kunt u wel overstappen tussen RER lijn en metrolijn want u moet tenslotte station B kunnen bereiken.

Definitie dag, week, maand en jaar

Voor het aanschaffen van een dagkaart, weekkaart of kaart voor langere periode is het belangrijk te weten wanneer hun geldigheid ingaat, vandaar even deze uitleg. Een dag loopt voor de metro van 05.30 uur tot 05.30 uur en dat houdt in dat een dagkaart verloopt op de volgende dag om 05.30 uur. Koopt u dus om 17.00 uur een dagkaart en vult u de huidige datum in dan is de kaart de volgende dag niet meer geldig. De geldigheid loopt dus niet door tot 17.00 uur de volgende dag. Daarnaast is 05.30 uur een raar tijdstip natuurlijk want de vroegste metro begint ’s morgens om 05.30 uur en rijdt tot 01.00 uur op maandag tot en met donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag rijdt de metro tot 02.30 uur en in de nacht van oud op nieuw tot 05.30 uur.

Een week staat ook vast en loopt altijd van maandag tot en met zondag. U kunt dus niet op bv woensdag een weekkaart kopen die ook geldig is tot de woensdag erna.

Een maand begint op de eerste van de maand en eindigt op de laatste dag van de maand.

Een jaarkaart daarentegen kan op iedere dag van het jaar ingaan en blijft dan een jaar geldig.

Kaartjes en abonnementen

Wat de aanschaf betreft van kaartjes voor het openbaar vervoer bestaan er vele mogelijkheden en dus ook verschillen in prijs. Vaak wordt gevraagd wat het voordeligst is om aan te schaffen terwijl anderen weer vragen wat het gemakkelijkst in gebruik is. Ik ga bij iedere kaart proberen uit te leggen wat voor u het voordeligst of gemakkelijkst is.

Losse kaartjes

Een los kaartje heet een “ticket t+” en kost € 1,90. Zo’n kaartje is niet datumgebonden dus u kunt altijd kaartjes van te voren aanschaffen. Oude niet gebruikte kaartjes blijven altijd geldig. Dit kaartje geeft recht op gebruik van de metro binnen de zones 1 en 2 en blijft 2 uur geldig zolang u met de metro blijft reizen. U kunt dus zo vaak overstappen als u wilt en daarmee elke bestemming binnen Parijs bereiken. Het kaartje geeft ook recht tot het reizen met de tram en bus en zelfs de tandradbaan bij de Sacre Coeur.

Als U het kaartje gebruikt in de metro dan kunt u er een metrostation mee betreden en verliest het kaartje pas de geldigheid zodra u de metro weer verlaat. Gebruikt u het kaartje in de bus of tram dan stempelt u zelf dat kaartje af in de automaat in de bus/tram en dan blijft het kaartje anderhalf uur geldig en kunt u overstappen tussen diverse bussen en trams binnen dat anderhalve uur. Een combinatie tussen metro en bus of metro en tram is NIET toegestaan. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis. De normale kinderkorting van 50 % voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar is niet mogelijk op een los kaartje, wel op een carnet.

10 kaartjes tegelijk

De mogelijkheid bestaat om 10 kaartjes tegelijkertijd aan te schaffen en dat heet een “carnet”. De regels voor zo’n kaartje blijven hetzelfde maar U bespaart aanzienlijk want de prijs voor een carnet is slechts € 16,90 (i.p.v. € 19,00). Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis en als U een carnet kiest dan is de kinderkorting voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar wel mogelijk (kies dan Tarif reduits € 7,45). Mocht U nu kaartjes overhouden, bewaar ze gerust, ze blijven onbeperkt geldig.

Dagkaart

Als u met één kaart de hele dag wilt reizen dan zijn er drie opties en die loop ik alle drie even met u door. U kunt kiezen voor een “Mobilis”, een “Ticket Jeunes Week end” of een “Paris Visite”

“Mobilis”

Een “Mobilis” is de gehele dag te gebruiken voor alle openbaar vervoer voor de zones waarvoor u kiest. De “Mobilis” kost:
zone 1-2€ 7,50
zone 1-3€ 10,00
zone 1-4€ 12,40
zone 1-5€ 17,80
Een “mobilis” kent geen kinderkorting. Bij aanschaf van dit kaartje dient u op het kaartje uw voor- en achternaam in te vullen en de datum waarop u reist en alleen dan is het kaartje geldig. Vergeet u dat en wordt U gecontroleerd dan loopt u tegen een boete op. Ook dit kaartje is niet datumgebonden, immers u vult zelf in wanneer u het kaartje gaat gebruiken. Een Mobilis kent één uitzondering. U mag een Mobilis niet gebruiken om naar en van de luchthaven Charles de Gaulle te reizen, u moet daarvoor een afzonderlijk kaartje kopen.

Ticket Jeunes week-end

Deze dagkaart is alleen geldig voor de zaterdagen, zondagen of feestdagen en enkel en alleen voor personen tot en met 25 jaar. Dit “Ticket jeunes week-end” is geldig van 05.30 – 02.30 uur en kost:
zone 1-3€ 4,10
zone 1-5€ 8,95
zone 3-5€ 5,25
Ook voor dit kaartje geldt dat u uw voor- en achternaam alsmede de datum dient in te vullen op het kaartje. Als u reist met zo’n kaart dan dient u een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben waarmee u bij eventuele controle uw leeftijd kunt aantonen. Dit kaartje is de beste aanbieding maar is dus wel aan leeftijd gebonden.

Paris Visite voor één dag

Dit is de kaart, die veel gebruikt wordt door toeristen. De kaart is te koop voor één dag, maar daarnaast ook nog voor 2 dagen, 3 dagen of 5 dagen en als u kiest voor meerdere dagen dan één dan mogen het alleen opeenvolgende dagen zijn. U kunt dus niet kiezen voor verschillende niet op elkaar volgende dagen. De keuze die u hebt uit zones waarvoor de kaart geldig is, is tweeledig: enerzijds zone 1-3 en vervolgens zone 1-6. Om de prijzen voor een dagkaart te kunnen vergelijken beperk ik me nu even tot de Paris Visitekaart voor één dag. De prijzen zijn:
zone 1-3€ 12,00
zone 1-5€ 25,25

Kinderen van 4 t.m. 11 jaar betalen slechts de helft van genoemde bedragen. In eerste instantie ziet u dus al een verschil met de goedkopere Mobilis maar in tegenstelling tot de Mobilis krijgt u bij de aanschaf van een Paris Visite een boekje waarin een aantal bezienswaardigheden staan, die u aan de kassa korting geven op vertoon van de kaart.

De kaart bestond vroeger uit 2 delen maar nu is het alleen nog de magneetkaart waarmee u de poortjes bedient. De persoonskaart waarop u uw gegevens dient in te vullen en de datum van ingang is vervallen, u moet dat nu doen op de achterzijde van de magneetkaart. Deze kaart kan zowel aan het loket als in een automaat aangeschaft worden.

Paris Visite, meerdere dagen

Naast de Paris Visite voor één dag heeft u deze dus ook voor 2, 3 en 5 dagen. Het gebruik en de regels zijn hetzelfde als voor de Paris Visite voor één dag. De prijzen zijn:
Paris Visitezones 1-3Paris Visitezones 1-5
2 dagen€ 19,502 dagen€ 38,35
3 dagen€ 26,653 dagen€ 53,75
5 dagen€ 38,355 dagen€ 65,80

Kinderen 4 t.m. 11 jaar betalen op alle Paris Visiteprijzen de helft van genoemde bedragen.

U wilt natuurlijk graag weten waar u precies korting krijgt en of die kortingen wel of niet aantrekkelijk zijn voor u. Bij deze een opsomming van de plekken waar u voordeel kunt halen op vertoon van de Paris Visite kaart. Kijk het voor de zekerheid even na want dit wil nog wel eens tussentijds veranderen.

La conciergerie20% op dagkaartArc de Triomphe20%
Musee Nat. Picasso€ 2,00 kortingWasbeelden Grévin30%
Château de Fontainbleau€ 2,00 kortingBootvaart Seine 1 uur€ 4,00 korting
Espace Dali€ 5,50Galerie la Fayette10% reductiekaart
Tour Montparnasse30%Hop on Hopoff bus1 dag voor €27,00 ipv €33,00
France Miniature30%Cité des Sciences et de l’Industrie€3,00 korting
Cité médiévale de Provins€ 4,10 korting+bonbonsMusee de l'Armee20%

Forfait Navigo Semaine

Deze kaart is geldig voor een hele week en die loopt, zoals eerder vermeld, enkel en alleen van de maandag tot en met de zondag. Ook deze kaart is sinds augustus 2016 verkrijgbaar voor alle zones 1 tot en met 5 voor de vaste prijs van €22,80
Als u alleen hoeft te reizen in de zones 2-3, 3-4 of 4-5 dan zijn de prijzen respectievelijk € 20,85, € 20,20 en € 19,85

Ook de weekkaart bestaat uit 2 delen, wederom een persoonskaart (Navigo Decouverte genoemd) die overigens 10 jaar geldig blijft en waarop u al uw gegevens moet invullen en een pasfoto moet plakken. Daarnaast de magneetkaart die u kunt laden in alle automaten. Pas vanaf de vrijdag voorafgaand aan de week waarop u de kaart gaat gebruiken is het mogelijk de kaart te kopen en u kunt dat doen tot de donderdag van diezelfde week. Blijft u dus 5 dagen of langer in Parijs dan is het toch voordeliger om een weekkaart te kopen dan bijvoorbeeld een Paris Visite voor 5 dagen.

Forfait Navigo Mois

Ofschoon wij toeristen geen maand in Parijs zullen verblijven toch even kort de maandkaart. In principe is het precies dezelfde kaart als een Forfait Navigo Semaine en gelden dezelfde regels. Deze kaart loopt echter van de 1e van de maand tot de laatste dag van de maand en kan worden aangeschaft vanaf de 20e van de voorgaande maand waarop u de kaart wilt gebruiken. U kunt de kaart nog aanschaffen tot de 19e van de maand waarop u er gebruik van wilt maken. Ook deze kaart is 10 jaar geldig en kunt u net als de weekkaart iedere keer opnieuw als u weer naar Parijs gaat gebruiken dus. Deze kaart kost ook sinds september 2015 voor alle zones 1-5 € 75,20 Ook hier gelden speciale prijzen voor de zones 2-3, 3-4 en 4-5 en dat wordt dan respectievelijk € 68,60, € 66,80
en € 65,20

Navigo Easy

Een andere kaart voor het systeem in Parijs heet Navigo Easy. De kaart is te vergelijken met een ov-chipkaart zoals wij die gebruiken. Op die kaart kan je aan de automaat losse kaartjes, kaartjes naar de vliegvelden en alle dagkaarten zoals Mobilis, Ticket Jeunes Weekend, carnets etc. laden. De prijzen voor al die kaarten zijn even hoog als de prijs van zo'n kaart zelf. Het gemak ligt er dus enkel in dat je geen losse kaartjes hebt maar slechts de Navigo Easy. Je kan maximaal 30 losse kaartjes laden op zo'n kaart in combinatie met één andere kaart. De kaart is anoniem dus kan ook door een ander gebruikt worden, maar niet als je samen reist, in dat geval heeft eenieder een eigen kaart nodig. Je kan op de kaart geen combinatie van kaartjes laden hetgeen inhoudt dat je geen kinderkaartjes kunt laden als er gewone kaartjes op geladen zijn. Bij verlies van de kaart krijg je geen geld terug. Om te zien wat er nog op de kaart staat moet je de kaart aflezen op de Navigo Card reader op de automaat in de stations.

Waar schaf ik de kaartjes aan?

De losse kaartjes, de carnets, de dagkaarten (Mobilis) en de Tickets Jeunes Weekend kunt u het beste aanschaffen aan de automaat, maar het kan zeker ook aan een loket. Er staat in ieder station, afhankelijk van de grootte, minstens één automaat en ieder metrostation heeft een loket. Bij het betalen aan automaten kunt u cash geld gebruiken, uw bankpas of een creditcard.

Losse metrokaartjes zijn soms ook te koop aan boord van de hoge snelheidstrein naar Parijs. Aan boord van de openbare bussen zijn de kaartjes ook te koop maar ze kosten dan € 2,00. Kiosken en tabakszaken verkopen ook losse kaartjes.

De Paris Visitekaart kan ook aangeschaft worden in de automaat . Deze kaart wordt ook verkocht door verschillende reisbureaus in Nederland althans als u daar een reisje naar Parijs heeft geboekt. Zelfs via internet kan deze kaart aangeschaft worden. U kunt dan kiezen voor het thuis sturen daarvan of het ophalen van die kaart bij één van de door u te kiezen “welcome centers” in Parijs. Gare du Nord, waar de mensen met de hoge snelheidstrein aankomen is er één van en dus handig.

De kaarten, geldig voor een langere periode zoals de Forfait Navigo Semaine (weekkaart), Forfait Navigo Mois (maandkaart), en de Forfait Navigo Annuel (jaarkaart) dient u te halen aan het loket maar zijn ook te koop bij tabakszaken in Parijs. Het is een kaart die u eenmalig aanschaft voor € 5,00 en die dan 10 jaar geldig is. Net als de ov chipkaart hier kunt u die kaart telkens opladen als deze leeg is. Voor deze kaarten heeft u wel een pasfoto nodig. Er bestaat ook een kaart voor 3 maanden. De nieuwste kaart Navigo Easy
koopt u aan het loket voor €2,00. Dat bedrag echter krijgt U terug als u een carnet op de kaart laadt, u betaalt dan namelijk €14,90 i.p.v. € 16,90. Voor de Navigo Easy is geen pasfoto noodzakelijk.

Wat is voor mij het voordeligst?

Deze vraag wordt mij vaak gesteld en met voorgaande informatie kunt u voor u zelf uitrekenen wat het voordeligst is. Het is persoonlijk want bent u slechts één dag in Parijs en wandelt u graag dan zijn losse kaartjes (liefst een carnet) het goedkoopst.

Maakt u op één dag vaker dan 4 keer gebruik van de metro dan is een Mobilis voordeliger. Wilt u ook nog één of meerdere bezienswaardigheden zien waarop u korting krijgt met een Paris Visite dan kan die kaart voordeliger zijn. Als u ook buiten Parijs bezienswaardigheden wilt doen zoals het paleis van Versailles, winkelcentrum Val d’Europe, Disneyland, eventueel naar de luchthavens dan moet u uitrekenen of losse kaartjes wellicht goedkoper zijn dan een dagkaart of Paris Visite. Zoals gezegd is een retourtje gewoon de dubbele prijs en u ziet dan bijvoorbeeld dat als u naar Disneyland heen en weer gaat, dat het even duur is als een Mobilis voor 1 dag voor de zones 1-5 maar let wel, die Mobilis is ook de hele verdere dag en avond nog geldig op andere verbindingen met metro, bus en tram en daarmee weer gunstiger.

Omdat op een Mobilis geen kinderkorting wordt gegeven kan het voordeliger zijn als u voor de volwassenen een Mobilis aanschaft maar voor de kinderen een Paris Visitekaart voor één dag. Stel u gaat naar Disneyland dan kost dat voor een volwassene (Mobilis zone 1-5) € 17,80 terwijl een kind voor dat tripje met een Paris Visite zone 1-6 met korting € 12,60 kwijt is.

Ik heb u nu een leuke rekenklus gegeven en wens u succes met het uitzoeken van het voor u zo gunstig dan wel gemakkelijkste kaartje. Wat het gemak betreft is de de keus ook aan u. De een vindt het niet erg om met losse kaartjes te reizen en deze telkens aan de automaat aan te schaffen terwijl anderen kiezen voor het gemak van één kaart gedurende hun gehele verblijf.

Lees verder

© 2011 - 2024 Peter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shoppen in ParijsShoppen in ParijsParijs: de stad der liefde. Met de trein ben je 3 uur verwijderd van Parijs. En shoppen in Parijs is geweldig. Zie de an…
Winteruitverkoop en zomeruitverkoop in ParijsWinteruitverkoop en zomeruitverkoop in ParijsParijs is een mooie authentieke stad,hij is prachtig verlicht en versierd tijdens de kerstdagen. Een uitstekende periode…
Parijs: algemene informatie, bezienswaardighedenParijs: algemene informatie, bezienswaardighedenParijs is een prachtige stad, met zeer veel historische gebouwen en grote musea. Het is een multiculturele stad waar zic…
Eiffeltoren Parijs: adres, tickets en openingstijdenEiffeltoren Parijs: adres, tickets en openingstijdenDe Eiffeltoren in Parijs is één van de drukstbezochte en meest tot de verbeelding sprekende gebouwen ter wereld. De Eiff…

Amman, winkelenAls u op vakantie in Jordanië bent en nog een dagje over hebt in Amman is het wellicht handig om te weten waar u het bes…
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…
Reacties

Joëlle, 24-07-2020
Beste,
Ik ga van zondag t/m donderdag naar Parijs en kom aan op vliegveld CDG. Hoe kom ik dan het beste in het centrum van Parijs. Ik ben 19 jaar, kan ik dan voor de zondag een Ticket Jeune kopen om in het centrum te komen met RER en op maandag de weekkaart Navigo Semaine voor te reizen in zone 1t/m5 (ik ga namelijk ook naar de paleis van Versaille)? Alvast bedankt Reactie infoteur, 02-08-2020
Hallo Joëlle - Met een ticketJeune weekend mag je niet met de RER vanaf CDG airport reizen. Je kan wel met die kaart met de bus ( lijn 350 en 351 )naar het centrum en daar verder met de metro en/of RER. De weekkaart voor de rest van de week is de beste keus inderdaad.
Veel
plezier

Marieken, 15-07-2020
Beste,

Volgende week gaan wij 3 dagen met 2 volwassenen en 2 kinderen naar Parijs. We logeren in Joinville Le Pont en volgens onze gastvrouw kunnen wij geen gebruik van de gewone t+ tickets omdat dat zone 3 is. Wat nemen wij dan best? Alvast bedankt!

Mvg Marieken Reactie infoteur, 20-07-2020
Hallo Marieken
Ja dat klopt inderdaad, dat ligt allemaal in zone 3. Je kan dan kiezen voor elke dag een Mobiliskaart voor de zones 1-3 en die kost dan €10,00 pp per dag. Daarnaast kan je kiezen voor de Paris Visitekaart voor de zones 1-3 voor drie dagen en die kost dan pp €26,65 voor drie dagen dus die is prijsgunstiger en je krijgt er nog een kortingenboekje bij. Voor kinderen tot en met 11 jaar betaal je voor de Paris Visitekaart de helft dus € 13,30. Je zit met zones 1-3 wel gebonden aan Parijs stad dus niet Disney en Versaille. Veel plezier

Nancy, 30-06-2020
Hallo,

Wij gaan volgende week een week naar camping Les étang fleuris in Touquin. Kan je me zeggen welk treinstation wij moeten nemen voor Parijs, hoeveel zones dit is en wat het voordeligste ticket is. Met 4 personen waarvan 2 kinderen (14 en 16 jaar). We weten nog niet of we in het weekend of in de week gaan, afhankelijk van het weer. In het weekend zou het inderdaad voor de kinderen voordeliger zijn.

Alvast bedankt

Groetjes,
Nancy Reactie infoteur, 06-07-2020
Hallo Nancy - Het dichtstbijzijnde station om naar Parijs te gaan is dat van marne la Vallée, dus Disneyland. Met buslijn 50 vanaf de camping kom je daar voor ongeveer €8,00 Heb je een auto dan kan je daar parkeren of je rijdt naar het outletcentrum Val 'Europe, daar kan je namelijk gratis parkeren maar let wel, die parkeerplaats sluit 's avonds om 21.00 uur. Je kan van beide stations met de RER lijn A naar hartje Parijs. Als je de hele dag in Parijs ook gebruik wilt maken van ov dan is een Mobilis voor de zones 1-5 voor allen het beste en die kost € 17,80 Ga je in het weekend dan is het Ticket Jeunes Weekend zones 1-5 voor de kinderen het beste ja ( € 8,95 ) Veel plezier

Koos, 29-06-2020
Wij willen in september naar Camping Sandaya Paris Maisons Laffitte. We zullen daar ongeveer een week verblijven en vaak de stad ingaan. Volgens mij ligt station Maisons Laffitte in zone 4. Wat kan ik het beste doen? Met een RER-kaartje naar station La Défense en verder met de Paris Visite-kaart? Of met de RER naar centrum Parijs en incidenteel een los kaartje gebruiken, ev. uit een carnet? Kan geen RER-tarieven vinden. Reactie infoteur, 06-07-2020
Hallo Koos - Dat klopt helemaal Koos, jouw station ligt dan in zone 4. Er bestaan geen aparte tarieven voor metro of RER dus ik geen je de opties en dan kan je zelf kiezen. Een Mobilis voor de zones 1-4 kost € 12,40 pp en dan ben je de hele dag klaar voor in en om Parijs. Voor 5 dagen ben je dan €62,00 kwijt. Een Paris Visitekaart voor 5 dagen alle zones is al €65,80 Pak je die voor 3 zones dan is dat €38,35 maar dan komt er elke dag pp nog € 4,08 bij om heen en weer te gaan tussen La Defense en Maisson Laffitte. Totaal dan ( € 58,75 ) Het scheelt zo weinig dat een Mobilis dan handiger is, geen gedoe met extra kaartjes. Tot slot kost het je voor een carnet (10 kaartjes - 5x heen en weer ) naar Defense slechts €20,40 en koop je dan een carnet voor de metro voor €14,90 dan kan je 10 metroritten binnen Parijs maken. De keus dus aan jou en lopen binnen de mooie stad parijs is aantrekkelijk dus wellicht zit je niet eens veel in de metro daar. Veel plezier

Sylvia, 18-02-2020
Goedemorgen,

Ik begreep dat er voor Parijs ook een digitale pas is waar je canet op kunt zetten. Net zoals in Londen de Oyster kaart? En de OV-chipkaart in Nederland.
Weet iemand waar deze kaart te koop is en hoe deze kaart genoemd word?

Mvg, Sylvia Reactie infoteur, 22-02-2020
Hallo Sylvia
Het metrosysteem Parijs kent maar twee kaarten die telkens oplaadbaar zijn en dat zijn de Forfait Navigo Semaine en Forfait Navigo Mois dus een weekkaart en een maandkaart. Maar die weekkaart is alleen geldig van maandag tot en met zondag dus nooit van bv woensdag tot en met woensdag. Voor de maandkaart geldt dat deze altijd ingaat op de 1e van de maand. Voor beide kaarten heb je een pasfoto nodig alsmede een stamkaart. Andere dagkaarten zijn Mobilis en Paris Visitekaart maar die betaal je eenmalig en die zijn dan geldig voor 1 dag of de Paris Visitekaart naar keus voor 1, 2, 3 of 5 dagen en die alleen opeenvolgend. Alle kaarten zijn te koop aan alle loketten van alle stations. Paris Visitekaart kan je ook online bestellen maar dat is veel duurder. Hoop dat je er zo uit komt.
Peter

Corrie Tesileanu, 12-02-2020
Goedenavond,
Wij gaan volgende week dinsdag tot zaterdag naar Parijs. We willen ook Versailles bezoeken. Ik heb begrepen dat het aanschaffen van een Navigo Découverte en een weekabonnement opladen dan het voordeligst is. Klopt dat en kan ik dat dinsdag meteen op het Gare du Nord regelen?
Alvast bedankt!
Vriendelijk groetend,
Corrie Tesileanu-de Klerk Reactie infoteur, 17-02-2020
Hallo Corrie
De weekkaart is veruit het goedkoopst dan en die kaart kan je ook op Gare du Nord gewoon
kopen aan het loket. Zorg wel voor een pasfoto want die is noodzakelijk. Je moet er dan wel een nemen voor alle zones ( 1-5 ) maar dat is dan € 22,80 per persoon voorde hele week.
Veel plezier
Peter

Van der Kooi, 28-12-2019
Kun je me helpen? We willen in 2020 vanuit Maison Laffitte enkele dagen naar Parijs, hoe kunnen we dit het makkelijkst (en goedkoopst) organiseren. We zijn met z'n vijven en allen ouder dan twaalf.
Alvast bedankt. Reactie infoteur, 01-01-2020
Hallo VdK - Maisson Laffitte heeft een eigen RER station dicht bij de camping. Dat is handig want de daar lopende RER lijn A loopt van west naar oost dwars door Parijs dus die lijn moeten jullie hebben. Het station ligt in de zone 4. Je schrijft dat jullie enkele dagen willen maar hoe dan ook is een Mobilis voor de zones 1-4 voor €12,40 p.p. per dag het goedkoopst. Mochten jullie in een weekend gaan en niet ouder zijn dan 25 jaar neem dan voor die zaterdag of zondag een Ticket Jeunes weekend voor de zones 1-5 voor €8,95 per persoon. Met beide kaarten kunnen jullie van alle openbare vervoer binnen de zones 1-4 gebruik maken. Versailles ligt nog binnen de zone 4 dus dat mag ook, Disneyland ligt in zone 5 dus dat kan dan niet. Veel plezier in parijs.
Peter

N., 08-11-2019
Hallo, wat fijn dat ik hier zoveel info kan vinden. Nog wel een vraagje: kan ik bij alle metrostations de paris visit travelcard zone 1 -3 en de ticket jeunes krijgen? En kunnen de mensen daar een beetje Engels? Mijn Frans is echt niet toereikend genoeg om dit in het Frans te regelen.
Als ik het goed gezien heb is het voor ons gezin (twee volwassen, twee kinderen) op zondag en maandag, het handigste als ik 2x de paris visit travel card neem voor de volwassenen en 1x voor de maandag voor de kinderen. Op zondag zou ik voor de kinderen volgens mij beter de jeunes weekend kunnen nemen. Alhoewel ik nog wel moet uitzoeken hoe het met de korting op bezienswaardigheden zit op de paris visit travel card. (Aan de andere kant, zie ik ook dat kinderen regelmatig gratis ergens in kunnen). Misschien heb je daar ook nog tips voor?

Vriendelijke groet,
Nadine Reactie infoteur, 09-11-2019
Hallo Nadine - Jawel, je kan ze op elke station kopen, zowel aan de automaat als aan het loket. Vaak zet men een Engels vlaggetje in het loket waar iemand zit die ook Engels spreekt maar als je de naam van de kaartjes zegt, weten ze precies wat je bedoelt. De Paris Visitekaart voor 2 dagen zones 1-3 kost €19,50 pp voor de volwassenen en voor de kinderen ( 4 tm 11 jr ) slechts € 9,75 dus dan is dat toch voor hen voordeliger. Anders ben je voor de zondag € 4,10 kwijt en voor de maandag € 6,00 dus totaal € 10,10 Daarnaast krijgen ze dan ook die kortingen en welke dat zijn vind je hier:
https://parisbytrain.com/wp-content/uploads/2016/08/paris_visite_2018.pdf
Het antwoord op gratis dingen voor de kinderen moet ik je schuldig blijven, zit niet in de kinderen dus dat weet ik zo niet maar voor het openbare vervoer is alleen jonger dan 4 jaar gratis. Ik hoop je vragen zo beantwoord te hebben, veel plezier.
Peter

Marieke, 17-10-2019
Beste, héél graag uw assistentie aub. In de herfstvakantie, logeren we in Center Parcs Villages Nature Parijs. We plannen een fietstocht, vertrek Rue Greneta 23 in Parijs. Waar parkeren we best onze auto en vanaf waar nemen we de metro?
Hebben 3 kleinkinderen mee, van 7 en 10 en 12 jaar. Welke kaartjes kopen we best en welke metrolijn kunnen we nemen?
Uw assistentie wordt echt enorm gewaardeerd, alvast hartelijke dank en fijne dag nog, marieke Reactie infoteur, 21-10-2019
Hallo Marieke-Het metrostation het dichtst bij Rue Greneta 23 is Réaumur-Sebastopol aan de metrolijnen 4 en 3. Je kan de auto gratis parkeren bij het outletcentre Val d'Europe en vandaar de RERlijn A nemen vanaf het gelijknamige station. Blijf dan zitten tot Chatelet des Halles en daar stap je over op de metrolijn 4 direction Porte de Clignacourt. Als je dan uitstapt bij station Réaumur-Sebastopol is het nog maar één straat verder. Omdat je in Parijs geen ov nodig hebt ( je fietst ) zijn losse kaartjes het goedkoop en als je gelijk een carnet ( 10 kaartjes tegelijk voor heen en terug ) koopt ben je in één keer klaar voor €56,80 Dit is goedkoper dan voor het ene kind een kinderkaartje. NB De parkeerplaats van Val d'Europe sluit 's avonds dus ben wel op tijd terug bij je auto dan. Meen dat het 22.00 uur was maar kijk dat even na.
Hoop zo je vraag beantwoord te hebben.

Marleen, 29-09-2019
Hallo!
Wij willen einde van het jaar naar euro Disney met onze meiden van 7 en 8 jaar.
Zouden dit evt willen combineren met een bezichtiging van de Eiffeltoren.
Heeft u tips hoe we dit het beste kunnen doen met het openbaar vervoer?
We zien het niet zitten om met de auto door Parijs te rijden, evt aan de rand van Parijs parkeren en dan door met openbaar vervoer is wel een optie.
Hoor het graag :-). Reactie infoteur, 07-10-2019
Hallo Marleen-Alles opgeteld is openbaar vervoer toch goedkoper en handiger want vanaf Disney gaat de RER lijn A rechtstreeks Parijs in. In Parijs zelf willen jullie beslist ook van het openbaar vervoer gebruik maken dus een dagkaart is het beste. Voor jullie volwassenen dus een Mobiliskaart zones 1-5 voor €17,80 pp Op die kaart geven ze geen kinderkorting dus voor de kinderen een Paris Visitekaart (demi) voor 1 dag zones 1-6 voor €12,60 pp Stel dat jullie op een zaterdag of zondag naar Parijs gaan dan voor jullie die Mobilis maar voor de kids een Ticket Jeunes Weekend zones 1-5 voor €8,95 pp. Met al die kaarten kunnen jullie de hele dag van alle openbare vervoer gebruik blijven maken. Veel plezier.

Henk, 13-09-2019
Ik ga op 6 7 en 8 oktober naar Parijs. Ik ga samen met mijn zoon van 11 jaar. We hebben een hotel buiten het centrum bij de halte Torcy.
Op 7 oktober willen wij naar Disneyland en 6 en 8 oktober Parijs in. Heb vernomen dat we een 5 zone abonnement nodig hebben.
Wat is voor ons het makkelijkst en de goedkoopste kaart om te kopen Reactie infoteur, 15-09-2019
Hallo Henk - Op de dag dat je naar Disney gaat zijn losse kaartjes het goedkoopst. Een kaartje kost vanaf Torcy € 3,50 en je hebt er dan 4 nodig en die kan je dan tegelijk kopen. Geen kinderkorting op die kaartjes. Omdat 6 oktober een zondag is kan je op die dag voor je zoon een Ticket jeunes Weekend zones 1-5 voor € 8,95 nemen. Voor de 8e oktober echter is voor je zoon een Paris Visitekaart ( demi - dus halve prijs ) voor 1 dag voor zones 1-6 voor € 12,60 het gunstigst want daar geldt de kinderkorting t/m 11 jaar. Voor jezelf is op beide dagen een Mobiliskaart voor de zones 1-5 voor € 17,80 de goedkoopste kaart. Met beide kaarten kan je van alle openbare vervoer gebruik maken die dag. Veel plezier.

Georgey, 16-08-2019
Goedemiddag,

Wij gaan in december een langweekend Parijs/ disneyland en we zitten bij metro station Torcy. Ik vraag me dus af wat voor de beste en goedkoopste optie ( 2x kind 6 en 4 jaar en 2 x volwassen ) met het openbaar vervoer alleen gebruik in het weekend en zondag dus Disney en zaterdag Parijs.

mvg,

Georgey Reactie infoteur, 25-08-2019
Hallo Georgey - Torcy ligt net als Disneyland in zone 4. Als jullie naar Disney gaan dan zijn de losse kaartjes het goedkoopst, de volwassenen betalen €3,50 enkele reis dus €7,00 retour en de kinderen daar de helft van. ( kies voor "demi") Naar Parijs stad is een dagkaart de beste keus en voor de volwassenen is de Mobilis zones 1-5 voor € 17,80 pp het goedkoopst. Voor beide kinderen is het ticket jeunes weekend voor €8,95 per kind het goedkoopst. Veel plezier
Peter

Laura, 13-08-2019
Goedemorgen,

Weet u of er een minimum leeftijd is gebonden aan de ticket jeunes? Ik heb 2 kinderen van 11 en 14, zouden zij in het weekend op deze ticket kunnen reizen? Reactie infoteur, 18-08-2019
Hallo Laura
Zowel op zaterdag, zondag als de Franse feestdagen kunnen zij reizen op een Ticket Jeunes Weekend. Er is geen minimumleeftijd aan verbonden nee.
Peter

Sandy, 10-08-2019
Hallo Peter, bedankt voor de duidelijke informatie. Ik vind het knap van je al het uitzoekwerk voor de meeste reageerders te doen, terwijl zij dit zelf kunnen doen. Jouw informatie is vrij duidelijk en als men nou even de tijd neemt weet deze precies wat de (meest gunstige) kosten zullen zijn. Kleine moeite. Reactie infoteur, 12-08-2019
Hallo Sandy
Goh, heel leuk om eens zo'n reactie te krijgen, dank je wel. Ik heb de warboel aan diverse kaartjes zo duidelijk mogelijk op een rijtje gezet. Gelukkig ken ik het systeem zowat uit mijn hoofd en hopelijk kunnen de meeste lezers het zonder hulp af. Dank voor je reactie en ik wens je een fijne dag verder.
Peter

Marja, 09-08-2019
Goedemorgen,
As maandag vertrekken we met de auto naar Parijs tot zaterdag. We verblijven in hotel Arena La Defense (19 Rue Salvador Allende 92006 Nanterre). Ik weet niet in welke zone ons hotel ligt. Weet u dat?
Op dinsdag t/m vrijdag willen wij een aantal toeristische attracties in Parijs bezoeken (Louvre, Eiffeltoren, Hop-on-hof off bus, boottocht Seine, Montmarte, Arc de Triomphe, aquarium etc). Wat is dan voor ons het meest gunstig om aan te schaffen qua openbaar vervoer al dan niet in combinatie met kortingskaarten voor diverse musea? We moeten iig van ons hotel naar het centrum van Parijs. Af en toe lopen vinden we ook geen bezwaar. We willen ons van te voren niet echt vastleggen in het programma, eea is ook afhankelijk van het weer.
Mvg, Marja Reactie infoteur, 09-08-2019
Hallo Marja - Nanterre prefecture ligt vlakbij je hotel en is een RER station aan de lijn A die je rechtstreeks de binnenstad van Parijs in brengt. Het station en je hotel liggen in zone 3.Als je kiest voor hop on hop of bussen kies dan niet voor de rode bussen maar voor de andere maatschappij die rijden in groen, geel, oranje en blauwe bussen, zij hebben namelijk een viertal routes waarvan je dan gebruik kunt maken. Met deze bussen kom je overal. Kies je voor dagkaarten voor openbaar vervoer dan zou een Paris Visitekaartje voor drie dagen zones 1-3 voor €26,65 pp een optie zijn en je krijgt dan een kortingenboekje erbij. NB deze dagen moeten elkaar wel opvolgen. Hier vind je welke kortingen:
https://www.transilien.com/fr/page-editoriale/voyager-avec-paris-visite Een combi is misschien wat want op de hop on hop of bus krijg je ook korting met een Paris Visitekaart.
Een kwestie van keuzes maken dus veel plezier in Parijs
Peter

Emmy, 07-08-2019
Goedemiddag.
Wij gaan eind augustus 5 dagen naar Parijs.
Wij verblijven in hotel Louis Blanc (232 Rue du Faubourg Saint-Martin, 75010 Paris, Frankrijk).
Ik kom er echter niet uit in welke zone ons hotel ligt…
Weet u dat toevallig?
Groetjes,
Emmy Reactie infoteur, 08-08-2019
Hallo Emmy
Je zit in het hart van de stad Emmy dus zone 1. Het is erg dicht bij Gare du Nord en Gare de l'Est.
Peter

Robbert Brus, 01-08-2019
Wij zitten op een comping in Crécy la Chapelle. Iedereen raad ons af om met de auto te gaan, maar zo ver wij kunnen uitvogelen ben je al bijna 100 euro kwijt om in Parijs te komen. Twee volwassenen en twee kinderen van 7 en 9. Reactie infoteur, 03-08-2019
Hallo Robbert - Omdat veel mensen daar niet durven te rijden denk ik maar dat is wel de goedkoopste optie. Je kan parkeerplaatsen reserveren in diverse parkeergarages al voor €17,00 voor de hele dag: http://www.parking-paris13.com/affiche.php?fic=index&lg=en
Een andere optie is rijden naar outlet Val d' Europe en daar de auto gratis parkeren op hun parkeerplaats (NB kijk wel even naar sluitingstijd daarvan, meestal 22.00 uur). Je kan dan met de RER A naar Parijs en voor de volwassenen is dan de Mobilis zones 1-5 voor €17,80 pp en voor de kids een Paris Visitekaart zones 1-5 voor 1 dag voor €12,60 pp het goedkoopst. Aan jullie de keus. Veel plezier

Ria de Vries, 30-07-2019
Hallo, wij zitten op camping Le Chene Gris bij Pommeuse en willen graag 1 dagje naar Parijs om bv de Eiffeltoren te bezoeken. We zijn met 2 volw en 2 kinderen van 9 en 11. Welke kaarten raadt u aan?
Mvg Ria Reactie infoteur, 31-07-2019
Hallo Ria Het treinstation Faremourtier-pommeuse ligt precies voor de camping dus je kan daar opstappoen naar Parijs. je zit in zone 5 en ik neem aand at je in Parijs ook gebruik wilt maken van alle openbare vervoer. In dat geval neem je dagkaarten en voor de volwassenen is dan een Mobilis voor de zones 1-5 voor € 17,80 het goedkoopst. Omdat deze kaart geen kinderkorting kent is het voor de beide kinderen goedkoper om een Paris Visitekaart voor 1 dag voor de zones 1-5 te nemen voor €12,60 per kind. Je komt in Parijs aan ( 45 minuten ) in gare de l'Est en vandaar kan je overstappen op alle metro- en RER-lijnen en gaan waar je wilt. Veel plezier

Veronique, 28-07-2019
Beste,
wij verblijven op camping Le Chene Gris nabij Pommeuse en zouden 1 dag naar Parijs willen gaan. De kinderen zijn 15, 13 en 9 jaar oud. Ikzelf ben 39 jaar. Welke kaarten raad u dan aan?
Mvg Reactie infoteur, 31-07-2019
Hallo Veronique - Het treinstation Faremourtier-pommeuse ligt precies voor de camping dus je kan daar opstappen naar Parijs. je zit in zone 5 en ik neem aan dat je in Parijs ook gebruik wilt maken van alle openbare vervoer. In dat geval neem je dagkaarten en voor de volwassenen en de kinderen van 15 en 13 is dan een Mobilis voor de zones 1-5 voor € 17,80 het goedkoopst. Omdat deze kaart geen kinderkorting kent is het voor de 9 jarige goedkoper om een Paris Visitekaart voor 1 dag voor de zones 1-5 te nemen voor €12,60. Je komt in Parijs aan ( 45 minuten ) in gare de l'Est en vandaar kan je overstappen op alle metro- en RER-lijnen en gaan waar je wilt. Mocht je op een zaterdag of zondag gaan dan is voor alle kinderen een Ticket Jeunes Weekend voor € 8,95 nog goedkoper. Veel plezier

Stefan, 26-07-2019
Goedemorgen,

Super fijn dat jullie wat duidelijkheid scheppen in het openbaar vervoer van Frankrijk. Wij zitten op de camping Le chene gris bij Pommeuse en willen met onze kinderen 9, 7, 2 dagje naar Parijs. Zelf zijn wij 38, 34.
Welk kaartje is voor ons het handigste? Reactie infoteur, 27-07-2019
Hallo Stefan - Je vertrekt dan van het station Faremontier Pommeuse in zone 5. Voor de kinderen is de Paris Visitekaart voor de zones 1-5 voor 2 dagen het goedkoopst namelijk €19,15 per kind. De Mobilis voor jullie volwassenen is een kaart voor slechts 1 dag voor de zones 1-5 en die kost dan € 17,80 Voor jullie is dat iets goedkoper dan een Paris Vistekaart voor 2 dagen want die kost je dan €38,35 pp Op de Mobiliskaart bestaat geen kinderkorting. Bij de Paris Vistekaart krijg je wel kortingen op bepaalde bezienswaardigheden dus dat zou
dan toch nog voordeliger kunnen uitvallen.Die kortingen vind je hier:
https://www.transilien.com/fr/page-editoriale/voyager-avec-paris-visite
Je komt aan in Gare de l'Est maar je hebt vrij reizen de hele dag dus je kan vandaar gelijk verder. Veel plezier.

Inge, 22-07-2019
Beste,

Op dinsdag willen wij met de RER A van val d’europe naar Châtelet les Halles. En weer terug.
Wat zijn daar de kosten van? Afhankelijk daarvan willen we beslissen of we met de auto of RER gaan.

Mvg Inge Reactie infoteur, 24-07-2019
Hallo Inge

Een kaartje van Val d'Europe naar Chateles des Halles kost €7,10 en dus nog eens € 7,10 voor de terugreis.

Peter

Sonja, 12-07-2019
Goedemorgen,
In augustus hebben wij voor 4 personen OV nodig gedurende 2 (werk)dagen vanaf station Robinson (zone 3) naar Parijs v.v. en dan uiteraard nog in Parijs zelf. Klopt het dat Robinson een gewoon metrostation is en dat we dan geen speciale RER tickets nodig hebben? En dat we de Parijs Visite voor 2 dagen zone 1 t/m 3 aan kunnen schaffen?

Alvast onze hartelijke dank voor de informatie. Reactie infoteur, 13-07-2019
Hallo Sonja
Robinson is een RER station in de zone 3 maar dat maakt niet uit Sonja want een metrokaartje geldt ook voor alle RER lijnen. Dus als jullie een Paris Visitekaart nemen voor de zones 1-3 voor 2 dagen ( €19,50 ) dan kunnen jullie die twee dagen van alle openbare vervoer in Parijs stad gebruik maken, ook van de trams en het tandradbaantje naar de Sacre Coeur. Metro en RER
gaat dus gewoon samen. Vel plezier
Peter

Else, 07-07-2019
Wij gaan maandag 15 juli voor 1 week naar Parijs en wil voor de metro een weekkaart aanschaffen (op uw advies in uw bericht van 19-5). Ik lees echter zojuist in de Capitool Reisgids dat deze "Passe Navigo" alleen bestemd is voor mensen met een woonadres in Parijs. Klopt deze informatie nu nog wel (de Capitool Reisgids is namelijk van 2015) of is deze inmiddels achterhaalt en kan ik nu wel deze weekkaart kopen?
Hopelijk kunt u mij deze week hier nog antwoord op geven, zodat wij voor vertrek weten of we de weekkaart nu wel of niet meer kunnen kopen.
Alvast bedankt. Reactie infoteur, 08-07-2019
Hallo Else
De kaart geldt van vrijdag tot en met de vrijdag erop en is voor iedereen dus het is niet zo dat je in Parijs of zelfs Frankrijk moet wonen. Je hebt wel een pasfoto nodig en moet dan een stamkaart aanschaffen maar die krijg je direct ook aan het loket dan.
Peter

Tes, 06-07-2019
Hallo,

Wij gaan eind juli doordeweeks 3 dagen naar parijs met onze 2 kinderen van 10 en 8 jaar.

Ons hotel bevindt zich in Noisy le Grand ( als ik het goed heb ligt dat in zone 4 ) en we willen vanaf ons hotel met de trein ( RER ) naar het centrum van parijs en in parijs zelf met de metro rond reizen.
Ook willen we 1 dag naar disneyland, vanaf ons hotel in Noisy le Grand eerst met de auto naar Shopping centre Val d'Europe-Serris en vanaf daar met de trein (RER) naar disneyland parijs.
We zitten te kijken of het voordeliger/handiger is om een mobilis of een paris visite pas te kopen, maar we weten niet goed welke zones we dan aan moeten houden voor die 2 dagen die we het centrum van parijs bezoeken, 1-2 of 1-3 zones?
En wat is handig voor het traject van Shopping centre val d'Europe-Serris naar Disneyland parijs qua zones. Kunnen we dan ook gebruik maken van een 1-2 of 1-3 zones kaart? Reactie infoteur, 08-07-2019
Hallo Tes
Dat ligt inderdaad in de zone 4. De dag dat jullie naar Parijs willen is de goedkoopste keus een Mobilis kaart voor de zones 1-4 voor € 12,40 per persoon. Deze kaart kent geen kinderkorting maar een Paris Visitekaart voor de zones 1-5 met kinderkorting kost € 12,60 dus voor alle vier is die Mobiliskaart het goedkoopst. Je kan voor de kinderen toch kiezen voor Paris Visitekaart omdat deze enkele kortingen krijgt maar die korting is slechts op enkele plekken. Voor het traject Val d'Europe - Disney moet je een los kaartje kopen en dat kost €1,95 voor de volwassenen en de helft voor de 8 jarige dus geen gewoon t-kaartje.
Gaan jullie naar Parijs op een zondag of zaterdag dan is voor beide kids het Ticket Jeunes Weekend het goedkoopst. Kortingen op Paris Viste vind je hier:
https://www.transilien.com/fr/page-editoriale/voyager-avec-paris-visite
Veel plezier daar Peter

De Brabandere, 01-07-2019
Ik twijfel wat het beste is. Enkele 10-ritten kaarten, of paris viste kaart per persoon. Wij, 2 senioren samen met twee tieners, komen maandagmiddag aan en vertrekken op vrijdagmorgen. We toeren dus rond 3 1/2 dag rond binnen de zone 1-2. Het is me ook niet zo duidelijk wat die extra kortingen inhouden. Als je dan tickets online koopt voor bvb de Eifel, doe je dan profijt met de paris viste kaart. Reactie infoteur, 08-07-2019
LS
Sorry, was zelf even op reis dus kon geen antwoord geven. Die kortingen zijn maar beperkt hoor en de Eiffeltoren is daar al niet bij.
Groetjes Peter

Rick, 24-05-2019
Hoi, wij zitten in Puteaux en willen naar Roland Garros. Nu kunnen we lopen naar La Defense en dan met de Metro, maar we kunnen ook met T2 naar parc de saint cloud en dan met de bus verder.

Nu geeft de next stop paris app de melding dat we dan een RER trein pakken outside Paris.
De RATP website geeft gewoon aan zone 2-3. Wij willen een paris card kopen voor 2 dagen maar dan wil ik niet nog extra kaartjes moeten kopen, het liefste stappen we direct op de RER trein ipv 20 minuten lopen naar La Defense.

Weet jij misschien wat er klopt? Reactie infoteur, 26-05-2019
Hallo Rick

Zowel Puteaux als Roland Garos liggen binnen de zones 1-3 en vervoer met de tram is inbegrepen in de Paris Visitekaart dus ik zie geen probleem.

Peter

Mandy, 21-05-2019
Kan je ook een Mobilis kopen wanneer je van Saint-Quentin-en-Yvelines reist? Of zul je dan een treinkaartje moeten kopen naar Parijs? Reactie infoteur, 26-05-2019
Hallo mandy

Jawel hoor, dat kan en je neemt dan een Mobilis voor de zones 1-5, geen probleem.

Peter

Else, 12-05-2019
Goedendag,
Wij gaan van de zomer een week naar parijs en verblijven daar in een hotel dat ligt in het 13e arrondissement. Onze dochter is 15 en wij 2 volwassenen. Natuurlijk willen we ook diverse attracties gaan bezoeken alleen weet ik nu nog niet welke en beslissen we dat misschien wel ter plekke (afhankelijk van de drukte). Als ik het goed begrijp hebben we alleen een kaart nodig voor zone 1-3 en kunnen we voor het weekend (za+zon) de jeugdkaart aanschaffen. Maar wat is raadzaam om voor de overige dagen aan te schaffen voor ons drietjes?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Grs. Else Reactie infoteur, 19-05-2019
Hallo Else - Zolang je binnen de stad Parijs blijft dus niet Disney of Versaille heb je genoeg aan zones 1-2 of 1-3 ja. Het goedkoopst is dan de Paris Visitekaart voor 5 dagen voor €38,35 pp en je krijgt er nog een kortingenboekje erbij. Voor de andere twee dagen is een Mobiliskaart voor de zones 1-2 ( als je niet tot de Grand Arche gaat ) voor €7,50 pp per dag voordelig. Het Ticket Jeunes Weekend is voor je dochter ideaal natuurlijk, zo'n kaartje kost maar €4,10 per dag en geldt voor de zaterdag en zondag. NB de 5 dagen van de Paris Visitekaart moeten aaneengesloten zijn. Als je toevallig van ma t.m. zondag gaat is een Weekkaart zones 1-5 ideaal. Die kost maar €22,80 en eenmalig €5,00 voor de stamkaart die dan 10 jaar geldig is. Neem dan wel een pasfoto mee en je moet aan het loket zijn. en je kan binnen alle 5 de zones reizen. Alleen gunstig dus als een maandag je eerste dag is. Succes Else

Tamara, 07-05-2019
Goedendag,

Wij willen 15 en 16 augustus naar Parijs. Onze accommodatie hebben we geboekt in Serris. Omdat we de andere 2 dagen in Disneyland vertoeven. Twee volwassenen en een kind van 15 jaar en een van 4 jaar. wat is het handigst om aan te schaffen?

Mvgr Tamara Reactie infoteur, 08-05-2019
Hallo Tamara - Het kind van 15 jaar krijgt nergens korting meer maar het kind van 4 jaar krijgt alleen korting op een Paris Visitekaart voor 2 dagen voor de zones 1-5. Je betaalt dan de zogenaamde "demi" prijs dus €19,15. Voor jullie is per dag een Mobiliskaart zones 1-5 voor €17,80 pp (2 dagen dus € 35,60) het voordeligst. (Een Mobiliskaart geeft GEEN kinderkorting nl) Een Paris Visitekaart zones 1-5 voor 2 dagen voor jullie volwassenen kost € 38,35 Omdat het niet veel scheelt kan je dat overwegen want die Paris Visitekaart geeft op enkele plekken korting. Hier kan je zien waar dat is en of je er wel of geen voordeel mee haalt. https://www.transilien.com/fr/page-editoriale/voyager-avec-paris-visite
Vel plezier in Parijs en Disneyland

Patrick, 28-04-2019
Hallo,
Wij gaan met 2 volwassenen en een kind van 8 en een kind van 2 naar regio Parijs
Wij hebben een huisje in Neuilly sur Marne(zone 4?)
De kleine is volgens mij gratis. Wij wilden eigenlijk 1dag Parijs, dag Disney en nog 1 dag Parijs aan doen, is 3 dagen Paris visite dan het beste, of is 2 dagen mobilis naar Parijs en dan voor een kaartje naar Disney mogelijk?
Of is dat niet veel verschil en dan een hoop extra gedoe?
Mvg Patrick Reactie infoteur, 04-05-2019
Hallo Patrick - Als je naar de stad wilt en ook naar Disney dan zit je op 5 zones en een Paris Visitekaart kost je dan €53,75 pp Dat is duurder dan een los kaartje voor de dag naar Disney
want dat kost heen en terug dus 2x €5,05 per persoon en voor het kind 2x €2,50. Voor de Parijsdagen is dan een Mobilis voor de zones 1-3 voor € 10,00 pp voor de volwassenen het goedkoopst. Voor het kind van 8 is de Paris Visitekaart voor 2 dagen zones 1-3, als je tenminste twee aaneengesloten dagen gaat het goedkoopst want een Mobilis kent geen kinderkorting, de Visitekaart wel. Voor 2 dagen zou dat voor het kind dan €9,75 zijn. Ga je niet 2 dgn aangesloten dan blijft die Visitekaart goedkoper voor de 8 jarige namelijk 2x voor 1 dag zones 1-3 voor €6,00 per dag. Zo kan je je totaal som uitrekenen en kiezen Patrick.

Esther, 28-04-2019
Wij gaan vrijdag voor een weekend naar Parijs met vrienden en willen graag van het metronet gebruik maken. We verblijven in de wijk Saint Denis. wat is voor ons de meest voordelige ov kaart om te gaan gebruiken en waar kunnen we die het beste aanschaffen? Reactie infoteur, 04-05-2019
Hoi Esther - Excuses maar ik was zelf even op reis en dus niet op tijd je een antwoord te sturen.
Ik ken jullie leeftijden niet maar als jullie onder de 26 jaar oud zijn dan is een Ticket Jeunes Weekend altijd het goedkoopst voor de zaterdag en de zondag. Voor 2 dagen is een Mobilis altijd goedkoper dan een Paris Visitekaart. De Paris Visitekaart is pas voordeliger bij drie ( of vijf ) dagen aaneengesloten. Ik ben te laat maar misschien heb je er nog iets aan.

Karin, 17-04-2019
Hallo,
Binnenkort een paar dagen naar Eurodisney en Parijs.
Wij zitten in een hotel vlak bij Eurodisney / winkelcentrum Val d'europe.
We willen een dag naar Parijs Centrum met de RER A en daar ook metro en misschien bussen gebruiken.
Is het handig om een Mobilis-pas te kopen? En kan ik dit gewoon ter plaatse uit een ticket-automaat halen?

Als we de eifeltoren willen bezoeken is het dan handiger met een Parijs Visitékaart?
Kan ik die ook gewoon ter plaatse uit iedere willekeurige ticket-automaat halen of moet ik dan nog iets bijzonders doen en/of ophalen? Of moet je die betstellen/reserveren?
Karin Reactie infoteur, 20-04-2019
Hallo Karin
Als je maar één dag naar Parijs gaat dan is de Mobiliskaart voor de zones 1-5 het goedkoopste voor je Karin. Val d' Europe ligt in zone 5 en zo'n Mobiliskaart kost je dan €17,80 en je kan er de
hele dag mee met alle openbare vervoer mee reizen. Die kaart kan je gewoon in de automaat kopen ja. Een Paris Visitekaart is veel duurder voor één dag en is hetzelfde eigenlijk. Al deze kaarten bestellen en reserveren is niet mogelijk. Mocht je jonger zijn dan 26 en in een weekend gaan dan is de Paris Jeunes Weekend voor de zones 1-5 nog goedkoper. Veel plezier.

Willeke, 09-04-2019
Hoi
Toch ingewikkeld met die zones, we (samen met mijn zoon van 15) zijn de 27ste en 28ste in Parijs.
En logeren in hotel Campanille Argentuijl.
Voor mijn zoon is het dus zo'n jeugdkaartje. Maar hoeveel zones is het nu om in Parijs te komen.En moet ik de kaart van tevoren bestellen omdat ik eerst met de bus moet naar La Defense of kan je ze daar ook kopen.
met vriendelijke groet
Willeke Reactie infoteur, 14-04-2019
Hallo Willeke - Het station Argenteuil ligt in de zone 4 en La Defense ligt in de zone 3 dus als je eerst met de bus naar La Defense gaat dan kan je zoon inderdaad 2x een ticket jeunes weekend nemen voor de zones 1-3 voor € 4,10 per stuk (vanaf Argenteuil is het zone 1-5 voor €8,95). Jijzelf bent het goedkoopt uit met twee keer een Mobiliskaart voor de zones 1-4 voor €12,40 als je van station Argenteuil gaat en mocht je vanaf La Defense gaan dan voor de zones 1-3 voor €10,00 per keer. De kaartjes zijn in elk station te koop. Succes

Wilma, 08-04-2019
Wat een duidelijke site. Toch nog een vraag: ik ben 73 en ga komende 16 en 17 mei naar Parijs en ik wil een bezoek brengen op 16 mei aan Centre Pompidou en l ',Atelier des Lumieres en de wijk Marais. Nogal wat vervoer nodig hiervoor. Een kaartje MOBILIS hele dag nemen? 2 of 3 zones?
17 mei ga ik naar Versailles. Kan ik ook hiervoor een MOBILIS dagkaart nemen? 4 of 5 zones?
Is dit de beste keuze. Ik maak dan gebruik van bus, metro en RER? Reactie infoteur, 14-04-2019
Hallo Wilma - Je hebt het helemaal goed Wilma. Voor de dag in Parijs heb je aan een Mobiliskaart zones 1-2 voor € 7,50 al genoeg want alle door jou genoemde dingen die je dan wilt doen liggen binnen de zones 1 en 2. Versaille ligt in zone 4 dus dan een Mobiliskaart voor de zone 1-4 voor € 12,40 is dan de juiste beslissing. Met de Mobiliskaart kan je inderdaad gebruik maken van zowel bus, trein, metro, tram en RER lijnen. Veel plezier

Paul Lammertink, 03-03-2019
Wij zijn van dinsdag 12 maart in Rueil-Malmaison tot zondag 17 maart. Wij willen van hieruit Parijs bezoeken. Dus moeten wij gebruik maken van RER. en de Metro.
Kunnen jullie ons vertellen wat de beste keuze is? Wij zouden graag een kaart willen voor 5 dagen. Reactie infoteur, 06-03-2019
Hallo Paul
Rueil-Malmaison ligt nog net in zone 3 en dat is mooi meegenomen Paul. De RER lijn A is dan de lijn die je kan nemen en de beste en goedkoopste keus is voor 5 dagen een Paris Visitekaart voor de zones 1-3 voor 5 dagen. Die 5 dagen moeten opeenvolgend zijn en kost je per persoon
€ 38,35 Op de kaart vul je je naam in en de datum van ingang en vanaf die dag tellen de 5 dagen. Veel plezier in Parijs.
Peter

Meijer, 22-12-2018
Hallo, wij zijn van plan in de zomer naar Parijs te gaan, 3 dagen Parijs en 1 dag Disneyland. Wij zitten te twijfelen tussen twee opties qua verblijf, hotel Campanile Paris 19- La Villette (valt deze in de 1-3 zone) of een vakantiepark Huttopia Versailles (valt deze in de 1-3 zone). Wij kunnen dan het best een Paris Visit Travel Pas aanschaf, begrijp ik… en deze kopen als wij in Parijs zijn? En Disneyland, welke zone valt deze? Kunnen wij daar ook naartoe met de Paris Visit Travel Pas? Ik hoor het graag! Groeten Anita. Reactie infoteur, 29-12-2018
Hallo Anita - Hotel Campanile ligt in zone 3, het vakantiepark ligt in zone 4 en als je een Paris Visitekaart wilt nemen dan is dat een groot verschil in prijs dus het hotel zou dan een goedkopere oplossing zijn. Je kan dan de Paris Visitkaart nemen voor drie dagen voor de zones 1-3 ( pp € 26,65 kinderen tm 11 jaar € 13,30) Die dagen moeten elkaar wel opvolgen dus als je naar Disney gaat dan de laatste of eerste dag. Voor die dag, je doet toch niets anders zou je losse kaartjes kunnen nemen van je hotel naar Disney en dezelfde kaartjes retour. ( €7,60 pp kinderen tm 9 jaar de helft )Met de Paris Visitekaart zones 1-3 kan je niet naar Disneyland of het vakantiepark nee. Voor personen onder de 25 jaar is in weekenden het ticket jeunes weekend het goedkoopst! Hoop dat je er zo uit komt. Veel plezier dan, Peter

Tanja Wortman, 10-12-2018
Ik vlieg donderdagavond 20 december samen met mijn dochter op Orly airport en vlieg zondagavond 23 december weer vanaf Orly. Dus hebben donderdag vervoer naar hotel Mercure Montmatre Sacre Coeur nodig en drie volledige dagen openbaar vervoer Parijs nodig inclusief retour airport op zondagavond. Welke vervoerskaart zou jij adviseren voor dit verblijf? Reactie infoteur, 15-12-2018
Hallo Tanja - Orly ligt in zone 4, er is een treinverbinding (Orlyval) tussen Orly en het RER station Antony in zone 3. Het goedkoopste voor jullie is dan een Mobilis voor de zones 1-4 voor die dag en je kan er de hele avond nog op reizen ook. (Een los kaartje naar je hotel kost al € 13,90 namelijk en tel op de Orlyval van € 9,50, veel duurder dus) Voor de laatste dag neem je dan weer zo'n Mobilis zones 1-4 dus. Voor de vrijdag en de zaterdag is dan de Paris Visitekaart voor 2 dagen voor de zones 1-3 (€ 19,50) het goedkoopst. Mocht je dochter jonger zijn dan 26 dan kan zij zowel op zaterdag als op zondag een ticket jeunes weekend nemen (za zones 1-3 voor € 4,10 en zondag zones 1-5 voor €8,95) Vrijdag kan zij dan weer een Mobilis zones 1-3 voor €10,00 nemen en dan ben je echt het goedkoopst uit. Veel plezier.

Janny Stutvoet, 06-12-2018
We gaan 7, 8 en 9 december 2018 naar Parijs met 6 personen, waarvan Giovanni 14 jaar is. Ons hotel staat in Marne la vallee Torcy.
Dat is meen ik in zone 3? Kan Giovanni reizen met een ticket jeunes weekend zone 1-3 voor Euro 4,10.
5 volwassenen willen alleen op zaterdag gebruik maken van de RER/Metro in Parijs.
Kan dat met mobilis voor 1 dag - zone 1-3 - voor Euro 10 p.p.?
Alvast bedankt voor uw antwoord. Reactie infoteur, 09-12-2018
Hallo Janny - Ik zie het wat laat maar de 14 jarige ( iedereen beneden de 26 jaar overigens ) kan op zaterdag en zondag gebruik maken van een Ticket Jeunes weekend zones 1-5 ja ( dus € 8,95 ) en een Mobilis voor de zones 1-5 ( € 17,80 ) is voor Parijs stad voldoende ja. Maar let wel, Torcy l;igt in zone 5, niet in zone 3!

Arnoud, 04-12-2018
Hallo,

wij gaan met 2 volwassenen en 2 kinderen (8 en 11 jaar) 3 dagen naar Parijs (26 t/m 28 december)
Nabij metrostation Corentin Cariou
We willen graag alle 3 de dagen met de metro een aantal keren naar het centrum

Nu dacht ik 4 van die 10 ritten kaarten (carnet) te kopen.
Maar waar kan ik deze online kopen en dan bij het hotel laten bezorgen (ik las ergens dat mensen dit gedaan hadden)
Ik kan nergens een website vinden om de carnets online te kopen Reactie infoteur, 05-12-2018
Hallo Arnoud - Zo 'n carnet is eigenlijk gewoon 10 losse kaartjes die je dan voor een goedkopere prijs krijgt. Het kind van 8 heeft zelfs nog recht op een carnet demi zoals dat heet, de halve prijs dus €7,45 ipv € 14,90 Zoals alle kaartjes zijn ze te koop op elk metrostation, zowel aan het loket als aan de kassa. Enkele kaartjes worden ook wel verkocht aan boord van de snelheidstrein naar Parijs maar dan houdt het op. Een carnet is nooit te koop via internet, nergens, dus dat is onmogelijk, wellicht heb je gelezen dat mensen online een Paris Visitekaart kopen, dat kan wel maar is dom want dan betaal je er veel meer voor dan de echte prijs in Parijs.
Peter

Cindy, 30-11-2018
Hallo,
Ik ga samen met mijn dochter (16) van 14 tot 17 december naar Parijs.
We vliegen op Parijs Orly en verblijven in Hotel Ibis Parijs Porte d ‘Italië, Gentilly.
Volgens mij kan ik het beste een Parijs Visite pas 1-5 zones aanschaffen voor 5 dagen.
Of heb jij een voordeliger idee?
Het moet ook wel handig zijn, niet dat we steeds een ander kaartje/pas nodig hebben.
Alvast bedankt! Cindy Reactie infoteur, 03-12-2018
Hallo Cindy,
Je hotel ligt in zone 2 dus waarom zones 1-5 tenzij je naar Versailles of Disneyland wilt? Je kan een driedaagse Paris Visitekaart zones 1-3 voor € 26,65 nemen voor jezelf. Zones 1-5 is al direct €53,75 dus te duur, als je één dagje naar Disney zou willen dan kan je die dag beter losse kaartjes heen en weer kopen even maar dat zou je dan de eerste of laatste dag moeten doen want Paris Visitekaart is drie opeenvolgende dagen. Voor je dochter is de zaterdag en de zondag een Ticket Jeunes weekend voor de zones 1-3 (€ 4,10) het goedkoopst. De andere dag kan zij dan een Mobilis nemen voor 1 dag (7,50)
Op de reisdag eventueel nog een los kaartje om naar het vliegveld te gaan. Je hebt dan wel verschillende kaartjes maar dat is wel goedkoper. Succes

Astrid, 14-11-2018
Hallo,
Mijn dochter gaat komende zaterdag en zondag naar Parijs. Een ov kaart jeunes weekend zou ze kunnen gebruiken. Kan ik deze kaart alvast voor haar kopen elders in Frankrijk, omdat ik er nu ben en zij dat dan mee kan nemen? Groetjes Astrid Reactie infoteur, 14-11-2018
Hallo Astrid
Het zogenaamde ticket jeunes weekend kan je alleen in Parijs en directe omgeving kopen op ieder station van de RER en Metro alsmede bij bepaalde busstops. Elders in Frankrijk zijn die kaarten niet te koop. Ze heeft dan voor de zaterdag een kaartje nodig en voor de zondag ook nog een en je moet dan wel de keuze maken in welke zones je reist, maar inderdaad is dat de goedkoopste kaart als je onder de 26 jaar oud bent. Vergeet vooral niet bij ingebruikname van de kaart de datum en je naam op het kaartje te schrijven met pen. Ter controle ben je verplicht je leeftijd aan te tonen aan de hand van een identiteitskaart. Hopelijk is je vraag daarmee beantwoord.
Peter

Sasja, 05-11-2018
Hallo! in december logeren we drie nachten in Velizy, vlakbij Tramway T6. Na wat speurwerk las ik dat ik voor deze tramlijn + metro een kaart met 3 zones kan kopen. Maar volgens mij zijn net alle kaarten te gebruiken. Klopt dat? Moet ik een Navigopas of T+ ticket kopen? En klopt het dat 3 zones zijn?

Alvast bedankt voor je reactie!
Sasja Reactie infoteur, 05-11-2018
Hallo Sasja
De tramlijn T6 ligt in zijn geheel in de zone 3 dus je hebt gelijk dat je met kaartjes voor de zones 1-3 goed zit. Een T+ ticket echter is geldig voor de zones 1-2. Alle dagkaarten zijn wel te gebruiken en als je er drie nachten bent dan zou je kunnen kiezen voor een Paris Visitekaart voor 3 dagen voor de zones 1-3. Je vult je naam en de datum van begin er op in en je kan dan 3 dagen achter elkaar van alle openbare vervoer gebruik maken binnen de zones 1-3. Je krijgt ook nog een kortingenboekje voor bezienswaardigheden em hier kan je zien welke kortingen het zijn: https://www.transilien.com/sites/default/files/atoms/files/paris-visite-avril-2018-2019-web_0.pdf Je kan ook Mobiliskaarten ( 1 dag geldig ) gebruiken maar als je meerdere dagen blijft is Paris Visite goedkoper. Je hebt geen Navigopas nodig. Veel plezier

Anneke van Loon, 23-10-2018
Hallo,

Bedankt voor deze duidelijke info!
Maar toch nog vraagje of eigenlijk advies. Wij gaan met 5 personen naar Disney en landen op vliegveld Charles de Gaulle om 8:10 uur. Hoe kan ik het beste en het goedkoopste hierna van het vliegveld naar Disneyland Parijs reizen? En hoe langt duurt deze reis?

Alvast bedankt. Reactie infoteur, 25-10-2018
Hallo Anneke - Op het vliegveld Charles de Gaulle ga je dan naar het station van de RER. Daar kies je voor de RER lijn B en je blijft dan zitten tot het station Chatelet des Halles. Daar stap je over op de RER lijn A Direction Marne la Vallee-Chessy en die brengt je dan naar Disneyland want dat is tevens het eindstation. Je doet er 1 uur en 31 minuten over. Er gaat vanaf het vliegveld ook een shuttlebus naar Disneyland, dat kan je hier vinden: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/gastenservices/transfer-van-parijse-luchthavens/
Een kaartje met de RER kost €17,30 pp maar je kan er 10 tegelijk kopen ( tenzij jullie kinderen erbij hebben jonger dan 10 jaar ) en dan kosten ze voor 10 stuks € 138,85 want je gaat ook terug naar CdG neem ik aan. Veel plezier

Nin, 19-10-2018
Hoi! Is zo'n weekend kaart geldig voor alle vervoersmiddelen, of alleen de metro? Reactie infoteur, 19-10-2018
Hallo Nin
Ik weet niet wat je precies bedoelt met een weekend kaart maar alle kaartjes en alle dagkaarten gelden voor alle openbare vervoermiddelen ja dus je kan dan trein, bus, metro en RER, ook de trams en het tandradbaantje bij de Scre Couer gebruiken.

Segers, 18-10-2018
Ik ben begeleider van een gehandicapte jongen "visueel, motorisch en verstandelijk gehandicapt" moet ik een kaartje kopen? Reactie infoteur, 18-10-2018
Hallo

Ja, je moet een kaartje kopen, er gelden alleen uitzonderingen voor de Fransen met
speciale papieren.

Kim, 09-10-2018
Allo allo
wij verblijven van vrijdag tot en met maandag in Parijs, komen aan op gare du nord en moeten naar Suresnes Longchamp waar ons hotel staat.
is het nu voordeliger om een weekkaart te kopen en een losse dag of beter de 5 dagen kaart per persoon?
en klopt het dat 1-3 zones net genoeg is dan? Reactie infoteur, 15-10-2018
Hallo Kim
Sorry, ben vandaag pas terug gekomen van een weekje weg dus heb je vraag nu pas gezien.
Jullie hotel ligt inderdaad in zone 3 maar dat had je al ontdekt uiteraard. Hopelijk zie ik bij een eventuele volgende keer je vraag op tijd.
Peter

Linda, 06-10-2018
Hey
ik heb in mei mobiliskaarten voor 4 personen aan geschaft, maar omwille dat het daar toen staking was, heb ik deze nog niet gebruikt!
kan ik deze in december nog gebruiken, want dan gaan we nog eens terug? Reactie infoteur, 08-10-2018
Hallo Linda
Jazeker, eenmaal aangeschafte kaartjes, welke dan ook, blijven altijd geldig dus je kan
er dan gewoon gebruik van maken.
Peter

Yenna, 30-09-2018
Hey!
Wij gaan dit weekend naar Parijs maar nemen eigenlijk helemaal niet veel de metro. Zaterdag gaan we naar Versailles. Klopt het dat dit de voordeligste optie is: een carnet kopen en voor zaterdag een ticket jeunes week-end (we zijn beiden onder de 25)? Waar schaf ik deze tickets het beste aan? Reactie infoteur, 01-10-2018
Hallo Yenna Versailles ligt in zone 4. Een los kaartje vanuit Parijs daarheen kost € 3,65 pp dus een retourtje is dan € 7,30 Het ticket jeunes weekend zones 1-5 kost pp € 8,95 dus dat is ietsjes duurder maar heeft wel het voordeel dat je de gehele dag overal van de metro gebruik kunt maken dan. Ga je bv 's avonds nog in Parijs op stap dan ben je wel voordeliger uit omdat je dan geen andere kaartjes meer hoeft te gebruiken. Je hebt het dus in principe bij het goede eind. Alle kaartjes zijn in ieder metrostation zowel in de automaten als aan het loket verkrijgbaar.
Veel plezier in Parijs

Mariska, 11-09-2018
Hoi!
Wij gaan maandag naar Parijs voor 4 dagen en verblijven in het hotel: Ibis Styles Paris- Mairie De Montreuil. Hoe weet ik in welke zone dit hotel valt en of ik dus het beste een Paris visitekaart kan aanschaffen? Wat raadt u aan? Reactie infoteur, 12-09-2018
Hallo Mariska - Het dichtstbijzijnde metrostation is dan aan lijn 9 Mairie de Montreuil, het is tevens het begin- of eindstation van de lijn. Het station ligt in zone 2. Als je elke dag veel gebruik gaat maken van de metro in Parijs dan is een Paris Visitekaart voor drie dagen zones 1-3 geen verkeerde keus voor €26,65 Voor die ene dag zou je misschien losse kaartjes kunnen nemen. Wil je ook buiten Parijs gebruik maken van openbaar vervoer neem dan een Weekkaart aan het loket en neem dan wel een pasfoto mee. Je koopt dan een stamkaart voor €5,00 en krijgt een weekkaart voor de hele week zones 1-5 voor €22,80 Dan kan je binnen en buiten Parijs een week vrij reizen. Dus afhankelijk van wel of niet ook buiten Parijs kijken. Bij Paris Visitekaart krijg je wel een kortingenboekje maar stel je daar niet te veel van voor. Hoop dat je er zo uit komt. Veel plezier in Parijs

Daniel, 06-09-2018
Wij gaan vanaf Versailles 2 dagen steeds naar Parijs. Het lijkt me dan het goedkoopst om dan steeds een ticket te kopen voor Versailles-Parijs -> dan per persoon 4 nodig voor 2 dagen (heen en terug). En dan in Parijs zelf een aantal losse kaartjes?
Of is het toch handiger om een "Paris Visite" te kopen voor 2 dagen? Reactie infoteur, 07-09-2018
Hallo Daniel-Een Paris visitekaart voor 2 dagen is echt te duur, niet doen. Je bent dan € 38,35 pp kwijt. Dan kan je beter een Mobiliskaart zones 1-4 nemen want die kost je per dag € 12,40 dus voor die twee dagen € 24,80 pp. Jouw idee is nog goedkoper als je tenminste niet al te vaak van de metro gebruik maakt. Je kan inderdaad 4 kaartjes nemen Versailles - Parijs en dan in Parijs bijvoorbeeld een carnet ( 10 kaartjes tegelijk ) voor € 14,90 Maar het prijsverschil tussen losse kaartjes met carnet en die Mobilis is erg klein en dan is een Mobiliskaart wel handiger. Mocht je toch kiezen voor losse kaartjes neem dan kaartjes tot aan het station Issy dat ligt in zone 2, zo'n los kaartje kost €1, 95 Daarna ga je dan over op de kaartjes van je carnet maar je moet ze wel valideren in de automaat dan. Veel plezier.

Peter (50 artikelen)
Laatste update: 26-07-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.