Amman, winkelen

Als u op vakantie in Jordanië bent en nog een dagje over hebt in Amman is het wellicht handig om te weten waar u het beste heen kunt gaan om nog even lekker te shoppen. Omdat u hoogstwaarschijnlijk alle toeristische plekjes al gezien hebt heeft u wellicht behoefte aan winkelen in een enigszins westerse setting. Onderstaande locaties bieden voldoende winkelplezier voor een dagje shoppen in Amman.

Sweifieh

Dit is de uitzondering op alles wat hieronder beschreven staat. Met name in de lente en de herfst is dit een geweldige locatie om te winkelen en een kopje koffie te drinken bij Starbucks. De reden dat het hier heerlijk toeven in de lente en herfst is en niet zozeer in de zomer heeft te maken met het feit dat dit de enige locatie in Amman is waar je op een fatsoenlijke manier buiten kunt winkelen. In de zomer is het simpelweg te heet en zijn de diverse airconditioned winkelcentra een betere optie maar in lente en herfst is Sweifieh een absolute aanrader.

Openingstijden:

 • Sweifieh heeft geen echte openingstijden omdat je er altijd kan wandelen. Winkels gaan rond tien uur s ochtends open en rond tien uur s avonds weer dicht. Restaurants en uitgaansgelegenheden hebben ruimere openingstijden.

Al Baraka Mall

Al Baraka Mall is geopend op vierentwintig maart 2008 en heeft 40.000 vierkante meter oppervlakte. Al Baraka Mall richt zich op de modaal verdienende tot rijke klant. Al Baraka Mall is gevestigd in Sweifieh op loopafstand van het wandel/winkelgebied in Sweifieh.

Openingstijden:

 • Zaterdag tot en met donderdag van tien uur s ochtends tot tien uur s avonds (in de zomer tot elf uur s avonds)
 • Vrijdag van twee uur s middags tot tien uur s avonds (in de zomer tot elf uur s avonds)
 • De supermarkt, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden hebben ruimere openingstijden

Mekka Mall

Mekka Mall is een 65.000 vierkante meter groot winkelcentrum verdeelt over 5 verdiepingen. Mekka Mall is gevestigd aan Mekka straat, één van de belangrijkste hoofdwegen van Amman. Er zijn ruim vierhonderdvijftig winkels gevestigd in Mekka Mall dus iedereen kan er terecht. Als u klaar bent met winkelen vindt u op de derde verdieping een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden. Ook voor een avondje uit is Mekka Mall geschikt, er is een bowlingcentrum op de vierde verdieping evenals een bioscoop.

Openingstijden:

 • Zaterdag tot en met donderdag van half tiens ochtends tot tien uur s avonds
 • Vrijdag van twee uur s middags tot tien uur s avonds
 • De supermarkt, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden hebben ruimere openingstijden

City Mall

City Mall is een 165.000 vierkante meter groot winkelcentrum verdeelt over 5 verdiepingen. Er zijn zon honderdvijftig winkels gevestigd in City Mall dus iedereen kan er terecht. Als u klaar bent met winkelen vindt u op de derde verdieping een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden. Ook voor een avondje uit is City Mall geschikt, er is een grote bioscoop gevestigd. Verder is er voor de kinderen Jingos Jungle, een soort van minikermis in jungle thema op de derde verdieping.

Openingstijden:

 • Zaterdag tot en met donderdag van tien uur s ochtends tot tien uur s avonds
 • Vrijdag van twee uur s middags tot tien uur s avonds
 • De supermarkt, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden hebben ruimere openingstijden

Abdoun Mall

Abdoun Mall is in 2001 geopend en is 29.000 vierkante meter groot verdeeld over drie verdiepingen. Alle winkels die u nodig heeft vindt u hier en ook in deze Mall kunt u heerlijk uit eten. Zoals de naam al verraad is deze Mall gelegen in de rijke wijk Abdoun, het ligt voor de hand dat deze Mall met name geschikt is voor mensen met een iets ruimere portemonnee.

Openingstijden:

 • Zaterdag tot en met donderdag van tien uur s ochtends tot tien uur s avonds
 • Vrijdag van half vier s middags tot tien uur s avonds
 • De supermarkt, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden hebben ruimere openingstijden

Amman Mall

Amman Mall is de oudste Mall van Jordanië, in 1999 geopend. In Amman Mall vindt u de grootste supermarkt van Jordanië, namelijk: C-town. Verder kunt u ook hier alles krijgen wat uw hartje begeert van naar de kapper gaan tot uitgebreid uit eten gaan. Voor de kinderen vindt u hier het grootste amusementspark van Jordanië, namelijk: Dream Park.

Openingstijden:

 • Van 's ochtends zeven uur s tot één uur s nachts

Overige Malls en centra

 • Istiklal Mall
 • Plaza Mall in Hashimi Schmali
 • Cozmo dichtbij zevende cirkel
 • Safeway in Schmeisani, Jubaiha en vlakbij zevende cirkel

Deze Malls of centra zijn voor toeristen die op bezoek zijn in Amman niet echt interessant omdat ze geen uitgebreide verzameling aan winkels hebben of qua locatie niet interessant zijn. Mocht u trouwens op zoek zijn naar specifiek westerse supermarkt producten die u verder nog niet bent tegengekomen in Jordanië dan is een bezoekje aan Cozmo wel de moeite waard omdat Cozmo er om bekend staat producten te hebben die nergens anders te verkrijgen zijn.

Lees verder

© 2011 - 2024 Jordaniexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het nieuwe winkelen: kunnen winkelcentra nog overleven?Het nieuwe winkelen: kunnen winkelcentra nog overleven?Winkelcentra hebben het moeilijk, de consument blijft weg en steeds meer winkels gaan over de kop. Online winkelen lijkt…
Online kleding winkelen of naar de winkels toe?Veel kleine maar zelfs de grote winkels hebben het steeds moeilijker omdat het online winkelen hun grote concurrent is d…
Winkelen in Woodbury CommonWanneer je naar New York gaat om te winkelen, ga je waarschijnlijk winkelen in het centrum van New York. Maar veel mense…
Winkelen in SurinameWinkelen in SurinameSuriname heeft als vakantiebestemming veel te bieden: tropisch weer, de heerlijke Surinaamse keuken en mooie natuur in h…

Leeuwarden, de veelzijdige hoofdstad van FrieslandFriesland. Voor veel Nederlanders een prachtige provincie om op vakantie te gaan. En als je toch in de buurt bent, is ee…
Metro Parijs - Het goedkoopste kaartjeMetro Parijs - Het goedkoopste kaartjeDe metro van Parijs kent vele soorten kaartjes en abonnementen. Vaak wordt gevraagd hoe men het voordeligst kan reizen m…
Jordaniexpert (4 artikelen)
Gepubliceerd: 02-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.