Winteruitverkoop en zomeruitverkoop in Parijs

Winteruitverkoop en zomeruitverkoop in Parijs Parijs is een mooie authentieke stad,hij is prachtig verlicht en versierd tijdens de kerstdagen. Een uitstekende periode om je in romantische sferen te vertoeven. Of je nu bij de Trocadero zit, genietend van de Eiffeltoren en zijn lichtshow. Of dat je nu op de heuvel zit voor de Sacre coeur, uitkijkend op de stad Parijs. Toch zijn er steeds meer mensen die Parijs na deze periode bezoeken, namelijk tijdens de landelijke winteruitverkoop oftewel de solden van Frankrijk.

Het begin en het eind van de winteruitverkoop en zomeruitverkoop

Frankrijk heeft nog steeds een periode van een grote uitverkoop in de winter en de zomer die overheidsgebonden is. In het hele land is er dan grote uitverkoop of solden. Parijs trekt in deze periodes vele “shopping” toeristen van overal uit de wereld.

De winteruitverkoop start tijdens de tweede woensdag van januari, tenzij deze na de 12e valt, dan is het de eerste woensdag van januari. In 2013 valt de tweede woensdag op de 9e, dus start de uitverkoop op woensdag 8 januari 2014 om 8 uur in de ochtend. De winteruitverkoop eindigt ongeveer een maand later. Ter informatie, de zomeruitverkoop start de laatste woensdag van juni, die in 2014 valt op de 25e. Ook hier start de uitverkoop om 8 uur in de ochtend.

Kortingen

In de praktijk doen bijna alle winkels mee aan de solden. De winkels voeren tijdens deze maand, verschillende kortingsronden uit, die aan het einde van de maand kunnen oplopen tot 70% korting op de gehele collectie. Wacht je tot de laatste dagen, dan is er wel de kans dat veel al niet meer te krijgen is.

Waar te shoppen?

Parijs kent vele shopping centra en er is voor ieder wel wat wils. Of je nu voor vintage gaat of designer outlet, noem maar op. Het bekendste commerciële winkelcentrum ligt achter het Louvre op de Rue de Rivoli en de steegjes en straten eromheen. Hier vind je veel mode winkels. Helaas is het gigantische en mooie warenhuis Saint Maritaine al een aantal jaar gesloten.

Op de boulevard Haussmann vind je ook de bekende grote warenhuizen zoals Galeries Lafayette en Le Printemps. Hier vind je alle grote merken. De warenhuizen zijn ook in deze periode, nog prachtig versierd. Je waant jezelf soms in Disneyland. Op het dakterras kan je een pauze inlassen en vanuit het restaurant, van het uitzicht genieten.

Wil je echt uitpakken dan kan je ook een wandeling maken over de Champs elysees. Hier vind je de duurdere winkels, als Boss of Cartier. Ook vind je hier presentaties uit de autobranche van onder ander Ferrari.

Reis met de Metro!

Het is niet aan te raden om de auto te nemen tijdens je bezoek aan het centrum van Parijs. De metro is in Parijs echt een uitkomst. Alles binnen Boulevard Périphérique is goed bereikbaar. Je kunt overal in en uitstappen, om de zoveel meter is er een metro halte.

Je bespaart enorm veel tijd door met de metro te reizen en je bent erg flexibel. Zo kun je op een dag al veel zien van Parijs. Dit is wel nodig, want Parijs heeft erg veel om te zien! Een ticket is op zich niet al te prijzig, maar er is bijvoorbeeld ook een dagkaart te verkrijgen. Je hoeft dus niet perse een hotel te pakken die op een toplocatie zit. Zorg er gewoon voor, dat jouw hotel dicht bij een metro halte zit, dan heb je heel Parijs in handbereik.
© 2009 - 2024 Emen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shoppen in ParijsShoppen in ParijsParijs: de stad der liefde. Met de trein ben je 3 uur verwijderd van Parijs. En shoppen in Parijs is geweldig. Zie de an…
Solden 2020 - 2021: Wanneer begint de uitverkoop van België?Solden 2020 - 2021: Wanneer begint de uitverkoop van België?Een groot gedeelte van het inkomen in een gezin wordt uitgegeven aan kleding. Het kopen van kleding en schoenen zorgt da…
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…

Prachtige gebieden aan zee en hun verleidelijke koraalriffenPrachtige gebieden aan zee en hun verleidelijke koraalriffen71 procent van het aardoppervlak bestaat uit oceanen waarin ontzettend veel vissen, inktvissen, zeehonden, haaien en kwa…
De Apenheul - een uniek dagje uit tussen de apenDe Apenheul in Apeldoorn is gegarandeerd een dagje gezellig weg voor het hele gezin. De Apenheul is een uniek apenpark a…
Bronnen en referenties
Emen (43 artikelen)
Laatste update: 17-08-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.