Eiffeltoren Parijs: adres, tickets en openingstijden

Eiffeltoren Parijs: adres, tickets en openingstijden De Eiffeltoren in Parijs is één van de drukstbezochte en meest tot de verbeelding sprekende gebouwen ter wereld. De Eiffeltoren is het symbool van Parijs en trekt jaarlijks ruim 6 miljoen bezoekers. Ben je van plan om de Eiffeltoren te bezoeken? Kom alles te weten over de Eiffeltoren zoals algemene informatie, het adres, tickets en kaartverkoop, openingstijden en bereikbaarheid.

Inhoud


Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren is het symbool van de stad Parijs en is de drukstbezochte bezienswaardigheid ter wereld met elk jaar ruim 6 miljoen bezoekers. In Frankrijk gaat de toren met de naam La Tour Eiffel door het leven. De toren is gebouwd tussen 1887 en 1889, de opening vond plaats op 6 mei 1889. De toren werd gebouwd vanwege de Wereldtentoonstelling van 1889, de bouw vond plaats onder aanvoering van aannemer Gustave Eiffel en ingenieurs Emile Nouguier en Maurice Koechlin. De toren is 324 meter hoog inclusief antenne, bevat drie verdiepingen en weegt ruim 10 miljoen kilogram. Bezoekers kunnen de eerste twee verdiepingen bereiken met de lift of met de trap. De derde verdieping is alleen per lift bereikbaar. Op elke verdieping is genoeg te beleven in de vorm van boetiekjes, restaurants en andere bezienswaardigheden.

Adres Eiffeltoren

De Eiffeltoren is in het centrum van Parijs gelegen nabij de rivier Seine in het 7e arrondissement. De adres- en contactgegevens zijn als volgt:
Champ de Mars
5 Avenue Anatole France
75007 Paris, Frankrijk
Telefoonnummer: +33(0)892701239

Ligging Eiffeltoren ParijsBereikbaarheid Eiffeltoren

De Eiffeltoren is op meerdere manier te bereiken. Geadviseerd wordt gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer

De Eiffeltoren is voor toeristen uiteraard het best te bereiken middels het openbaar vervoer. Er zijn mogelijkheden om te reizen met metro, trein en bus. Het Parijse metronetwerk is befaamd omdat dit het meest ideale vervoersmiddel is om je te bewegen door Parijs. Bezoekers van de Eiffeltoren kunnen gebruik maken van lijn 6 (metrostation Bir-Hakeim), lijn 8 (metrostation Ecole militaire) en lijn 9 (metrostation Trocadéro). Treinreizigers (RER) kunnen uitstappen op het treinstation Champs de Mars - Tour Eiffel. Dit treinstation kan worden bereikt door gebruik te maken van lijn C. Busreizigers maken gebruik van lijn 42 (bushalte Tour Eiffel) of lijn 82 (bushalte Tour Eiffel of Champs de Mars).

Auto

Autogebruikers kunnen gebruik maken van één van de parkeergarages in de omgeving van de Eiffeltoren. Voorbeelden hiervan zijn de Parking Quai Branly - Tour Eiffel, Parking Pullman Tour Eiffel en Parking Saint Dominique.

Tickets en kaartverkoop

Er zijn kaarten te koop in allerlei varianten. Zo zijn er tickets die enkel toegang geven tot de eerste en tweede verdieping of waarbij u enkel van de trap gebruik mag maken. Tickets die toegang geven tot de lift en de top zijn duurder. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang, tot en met elf jaar geldt een gereduceerd tarief. Meer informatie over prijzen vindt u op de website van de Eiffeltoren.

Tickets vooraf kopen

Het is mogelijk om via de website van de Eiffeltoren reeds vooraf elektronische tickets te kopen waardoor het dus niet meer nodig is om in de rij te gaan staan ten tijde van uw bezoek.

Openingstijden

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend, dus ook op zon- en feestdagen. De Eiffeltoren opent in de zomermaanden om 9 uur en de rest van het jaar om 9:30 uur. De openingstijden zijn in de zomermaanden langer dan in de overige maanden. De precieze openingstijden zijn te vinden op de website van de Eiffeltoren.

Bereikbaarheid, ticketinformatie en openingstijden gelden voor 2020

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Eiffeltoren: openingstijden, prijzen en weetjesDe Eiffeltoren: openingstijden, prijzen en weetjesDe Eiffeltoren is de meest opvallende toren in Parijs. Deze enorme toren met een monumentale status bevindt zich aan de…
Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs, de bezienswaardigheden top 10! Parijs staat jaarlijks weer in de top 3 van de meeste bezochte steden ter wereld.…
De Eiffeltoren in Parijs, een uniek gebouw met geschiedenisDe Eiffeltoren in Parijs, een uniek gebouw met geschiedenisDe Eiffeltoren in Parijs is een 300 meter hoge staalconstructie met een gewicht van iets meer dan 10.000 ton. De hoogte…
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…

Het Russisch museum, Mikhailovsky paleis, St PetersburgHet Russian museum is een kunstmuseum. Je vindt hier een overzicht van de meest beroemde kunst uit Rusland. Het is voora…
The Hollywood Walk of FameThe Hollywood Walk of FameIn het hart van Los Angeles en tevens het hart van de filmindustrie bevindt de beroemde Walk Of Fame. Meer dan 2000 ster…
Bronnen en referenties
  • www.tour-eiffel.fr
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 06-11-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.