Wat te doen in New York?

Wat te doen in New York? Wat te doen in New York? New York, de grootste stad van de Verenigde Staten is altijd erg populair onder toeristen. Gaat u zelf een stedentrip naar New York maken, of bent u benieuwd waarom iedereen nu naar de Big Apple gaat, Dan is dit artikel geschikt voor u. In dit artikel kunt u namelijk lezen welke toeristische attracties u allemaal kunt bezichtigen en vanaf waar u het beste kunt genieten van de skyline van New York tijdens uw stedentrip.

Artikel Indeling


Genieten van de skyline in New York

Een van de bekendste toeristische trekpleisters van New York, is de skyline. Er zijn twee populaire uitzichtpunten in New York, waar u kunt genieten van deze skyline:

Empire state building

De Empire State Building is een van de bekendste gebouwen van New York. De Empire State Building is in 1931 gebouwd en was toen met een hoogte van 381 meter het hoogste gebouw ter wereld. Inmiddels is het hoogste gebouw ter wereld de Burj Khalifa in Dubai. Vanaf het observatiedek in de Empire State Building kunt u genieten van de skyline van New York. U kunt de wolkenkrabber tot 2 uur 's nachts betreden, zodat u wanneer het donker is kunt genieten van alle lichtjes in Manhattan.

Rockefeller Center

Rockefeller Center wordt ook wel "Top of the Rock" genoemd. Het is een gebouwencomplex dat uit 19 gebouwen bestaat. Het is gebouwd tussen 1929 en 1940. Ook vanaf het observatiedek van de "Top of the Rock" kunt u genieten van de skyline van New York. Een voordeel is dat u vanaf hier ook uitzicht heeft op de Empire State Building. Wanneer u zowel de Empire State Building als het Rockefeller Center wilt bezoeken. Dan is het aan te raden om naar een van de twee te gaan wanneer het donker is. Zodat u ook 's wanneer het donker is kunt genieten van de skyline. Deze skyline geeft namelijk een heel ander beeld dan de skyline overdag.

Bezienswaardigheden in New York

New York heeft heel veel bezienswaardigheden, veel hiervan zijn vaak ook te bewonderen in films op de televisie. Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van New York:

Grand Central Terminal

Grand central Terminal is het centraal station van New York. Dit is het grootste treinstation ter wereld. Dagelijks heeft dit station ongeveer een half miljoen passagiers. Binnen het station vindt u verschillende winkels en eetgelegenheden. De grote stationshal en ook de buitenkant van het station zijn erg mooi om te zien.

Statue of Liberty

Het Statue of Liberty wordt ook wel "Lady Liberty" genoemd. Het standbeeld is een van de bekendste bezienswaardigheden in New York. Het standbeeld staat symbool voor vrijheid en was een geschenk van Frankrijk. U kunt het beeld zelf bezichtigen door de ferry te pakken naar Ellis Island vanuit Battery Park. Wees er wel vroeg bij, want bij deze toeristische attractie kunnen erg lange wachtrijen staan. Ook kunt u het beeld bezichtigen door de gratis ferry naar Staten Island te pakken. Deze Ferry vaart langs het vrijheidsbeeld af.

Times Square

Times Square is een van de drukste pleinen van Manhattan. Het plein is veel te zien in films en op ansichtkaarten van New York. Vooral 's avonds ziet Times Square er erg indrukwekkend uit vanwege alle lichtjes. Times Square staat vooral bekend om zijn lichtgevende reclameborden en de omliggende theaters.

Central Park

Wanneer u in New York bent en even wilt uitrusten kunt u dit doen in Central Park. Met jaarlijks 25 miljoen bezoekers is Central Park het meest bezochte park van de Verenigde Staten. In het park kunt u niet alleen rondwandelen, maar ook het museum Metropolitan Museum of Art bezoeken of de kleine dierentuin genaamd Central Park Wildlife Center.

Brooklyn Bridge

De wereldberoemde Brooklyn Bridge is de bekendste brug van New York. De brug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. Het is zeker aan te raden om zelf een keer over de brug heen te lopen, zodat u de constructie van de brug van dichtbij kunt bewonderen. Ook heeft u vanaf de 1825 meter lange brug een uitzicht over de wolkenkrabbers van Manhattan.
© 2013 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wereldstad New YorkDe ene vind het een drukke, stressvolle stad en de ander vindt het er heerlijk en doet er juist energie bij op. Feit is…
New York City een paradijs voor bezoekersNew York City een paradijs voor bezoekersNew York City, ook wel genoemd de stad die nooit slaapt, en bekend als the Big Apple, herbergt een populatie van ongevee…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
New York, New York en New York!New York, New York en New York!Het sentiment wat verscholen ligt in de woorden "I love New York" is iets wat je gewaar wordt op het moment dat je uit h…

Forum Romanum, het centrum van de oudheidEr was een tijd dat Rome een bruisend centrum kende, Forum Romanum. Dit centrum was letterlijk voor alles het centrum, p…
Berlijn tips: de leukste dingen om te doen in BerlijnBent u zelf ook van plan om naar Berlijn te gaan? Maak dan gebruik van deze "Berlijn tips"! Dit artikel weergeeft de leu…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/New_York_%28stad%29
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 27-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.