Bezienswaardigheden in New York

New York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Welke bezienswaardigheden moet je geweest zijn.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is het bekendste bouwwerk van New York. Het staat symbool voor de vrijheid in de wereld. De hoogte van het beeld is ongeveer 90 meter. Je kunt het vrijheidsbeeld beklimmen, er zijn 354 treden. Het vrijheidsbeeld is een geschenk van Frankrijk aan Amerika. Het beeld i s in 1886 onthuld. Op Liberty Island staat het Vrijheidsbeeld. Je moet hier met de boot naar toe.

Ground Zero

Ground Zero is de plek waar het World Trade Center stond. Het waren toen de hoofste torens van New York, ze waren 415 en 417 meter hoog. De torens werden op 11 september 2001 door terroristische aanslagen gestroffen. Bij deze aanslagen kwamen 2.749 mensen om.

Central Park

Central Park is een rechthoekig park, dat is omringd door wolkenkrabbers. Het is ongeveer 340 hectare groot. Er komen ieder jaar meer dan 20 miljoen bezoekers.
Dit park zal een hoogtepunt van je trip worden. Er worden ook wel eens optredens gehouden in het Central Park.

Times Square

Times Squarre is een plein en buurt in Manhattan. Het is bekend om de billbords met neonreclame. Broadway hoort ook bij Times Square. Er draaien veel musicals. Times Square is één van de beroemste straten van de wereld.

China Town

China Town is een wijk op Manhattan. Er wonen honderdduizenden Chinezen. Het is de grootste Chinese wijk in de Westerse wereld. Het is een echte toeristentrekker. Je kunt er veel goedkope kleding, handtassen en nog veel meer. Het is ook de goedkoopste plek van New York om te eten.

Empire State Building

Dit is de hoogste wolkenkrabber van New York na de terroristische aanslagen op het World Trade Center. De wolkenkrabber is 380 meter hoog. Het is gebouwd in 14 maanden. Er zijn 10 miljoen bakstenen in verwerkt en het gebouw heft 6500 ramen.

Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art is één van de grootste musea voor modern kunst ter wereld. Het is gevestigd op Manhattan. De collectie bestaat vooral uit schilderijen en beelhouwwerken. Er is werk te zien van Cézanne, Monet, Mondriaan en Rodin.

Circle Line Havenrondvaart

De skyline van New York is het beste te zien vanaf het water. Je kunt ‘s avonds of middags een rondvaart maken. In de zomer is er zelfs live muziek op de boot.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge is een brug over de East River. Het verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. De brug is gebouwd in 1883. De Brooklyn Bridge is 1834 meter lang.

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History is het grootste natuurhistorisch museum ter wereld. Het is een zeer populair museum. Het museum geeft een beeld van de ontwikkeling van het leven op aarde.

Fifth Avenue

Als je naar New York gaat ga je niet alleen om gebouwen en musea te bekijken. Veel toeristen gaan naar New York om te winkelen. Fifth Avenue is de sjiekste winkelstraat van New York. Het is leuk om de etales met dure designerartikelen te bekijken.

Guggenheim Museum

Guggenheim Museum is een belangrijk museum voor modern kunst. Het Museum is gelegen aan de 5th Avenue. Je vindt er veel schilderijen uit de twintigste eeuw.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in New York?Wat te doen in New York?Wat te doen in New York? New York, de grootste stad van de Verenigde Staten is altijd erg populair onder toeristen. Gaat…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
New York: Wat de zien in Central Park en Times Square?New York: Wat de zien in Central Park en Times Square?New York is zeer bekend vanwege het indrukwekkende Times Square, hier rijden de typische gele taxi's onder de enorme ver…
Voordelig naar New YorkVoordelig naar New YorkVoor veel mensen is het een droom om New York te bezoeken. Deze wereldstad is zeker een bezoek waard en er is heel veel…

Uitgaan in Londen: de gaafste bars, cafés en clubsLonden staat bekend om het bruisende uitgaansleven en is een van de beste uitgaanssteden van de wereld. ‘Clubbing’ hoort…
Bezienswaardigheden RomeRome is een stad met veel historische bezienswaardigheden. Waar moet je in Rome zeker een keer zijn geweest?
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 01-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.