New York: Wat de zien in Central Park en Times Square?

New York: Wat de zien in Central Park en Times Square? New York is zeer bekend vanwege het indrukwekkende Times Square, hier rijden de typische gele taxi's onder de enorme verlichte borden door. Ook het Central Park is bij vele mensen erg bekend, in zeer veel romantische filmscènes wordt dit park gebruikt. In deze buurt zijn veel luxe, hoge gebouwen terug te vinden, vanaf deze gebouwen heb je vaak een schitterend uitzicht over de stad.

Museum of Arts and Design

Het Museum of Arts and Design wordt vaak gewoon MAD genoemd. Het MAD is in 1956 begonnen als een etalage voor kunstzinnige handvaardigheid. Inmiddels is het museum uitgegroeid tot een museum met meer dan tweeduizend voorwerpen in de vaste collectie op het gebied van mode, sieraden en andere designeritems. Vanaf het restaurant op de negende verdieping van dit gebouw heb je een zeer mooi uitzicht over Central Park.

De entree om binnen te komen is voor volwassenen 16 dollar, kinderen onder de 18 jaar kunnen er gratis naar binnen. Het museum is op maandag gesloten en de overige dagen geopend van minstens 10 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds. Op donderdag en vrijdag blijft het museum zelfs tot 9 uur in de avond geopend.

Alwyn Court-appartementen

De enorm mooie voorgevel van deze appartementen is in Franse renaissancestijl gedecoreerd met versieringen van terracotta. Het gebouw is gebouwd in 1909 en was een van de eerste appartementengebouwen voor de rijkere mensen in New York. In 1980 en 1981 is de voorgevel van het gebouw compleet gerestaureerd. Oorspronkelijk bestond elke verdieping maar uit twee appartementen met elk veertien kamers en vijf badkamers. Nu zijn er in totaal 75 appartementen in het gebouw.

Trump Tower

De Trump Tower is in een van de vele gebouwen die in het bezit zijn van onroerendgoedmagnaat Donald Trump. Bij de opening van dit gebouw in 1983 waren de appartementen allemaal zeer gewild. Ze werden door veel Amerikanen gezien als de perfecte 'American Dream'. De Trump Tower is een gebouw met 58 verdiepingen en is 202 meter hoog. De appartementen bevinden zich op de 20ste tot en met de 58ste verdieping. In 1983 was het goedkoopste appartement van het gebouw een 1-slaapkamerappartement, deze kostte alsnog 5 miljoen dollar. Op de drie bovenste verdiepingen bevindt zich het appartement van Donald Trump, dit appartement bestaat uit 50 verschillende kamers.

Sint Regis Hotel

Het Sint Regis Hotel werd in 1904 in de stijl gebouwd die in die tijd zeer populair was, de beaux-artstijl. Het hotel heeft 229 verschillende kamers en twee restaurants. De bekendste werknemer van dit hotel was barkeeper Fernand Petiot, hij heeft er van 1934 tot dat hij met pensioen ging in 1966 gewerkt. Deze man is zeer bekend omdat hij de cocktail bloody mary heeft bedacht.

Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art wordt door de meeste mensen simpelweg MoMA genoemd. Dit museum heeft een uitgebreide collectie van hedendaagse kunst. De collectie bevatte in 2007 al meer dan 150.000 schilderijen, beelden en foto's, 22.000 films en 300.000 boekwerken. Er hangt onder andere een helikopter aan het plafond en er bevindt zich een collectie van Picasso. Ook kun je er oude computers terugvinden en hedendaagse videogames.

Het museum is elke dag geopend behalve op eerste kerstdag en op Thanksgiving. De entreeprijs voor volwassenen is 25 dollar, voor senioren is deze 18 dollar en wanneer je kunt aantonen dat je een student bent hoef je maar een entreeprijs van 14 dollar te betalen.

Sint Patrick's Cathedral

De Sint Patrick's Cathedral is gebouwd in 1879 en is de grootste gotische kathedraal van de Verenigde Staten. De kathedraal is 110 meter lang en 58 meter breed. De twee torens van de kathedraal zijn elk 100,5 meter hoog. In de kathedraal passen meer dan 2000 bezoekers tegelijk, jaarlijks wordt hij bezocht door ongeveer drie miljoen mensen.

Rockefeller Center

In 1928 pachtte de multimiljonair en oliemagnaat John D. Rockefeller een stuk grond en noemde het gelijk Rockefeller Center. Hij bouwde op dit stuk grond een complex van kantoorgebouwen en openbare wandelpromenades in art-decostijl. In de winter kun je hier schaatsen naast de enorme kerstboom. In de zomer komen veel mensen hierheen om op een terrasje te zitten. Bezoek als je de mogelijkheid hebt ook zeker het dak van 30 Rockefeller Plaza, vanaf hier heb je een van de mooiste uitzichten over Manhattan.

Grand Central Terminal

Het Grand Central Terminal is een meesterwerk gebouwd in de beaux-artstijl en staat model voor de romantiek van het reizen per trein. Indrukwekkend is de Holiday Laser Light Show die ieder jaar op 30 november begint en zes weken duurt. Op het plafond van de centrale hal wordt een op kerstmis geïnspireerde lichtshow geprojecteerd.

Times Square

Times Square is het kloppende, bruisende centrum van New York. Overal zie je enorme billboards en zeer veel mensen. Het is genoemd naar de krant de New York Times, die in deze straat jarenlang zijn hoofdkantoor had. Sinds 2009 zijn grote delen van Times Square afgesloten voor auto's.

Chrystler Building

Het Chrystler Building is de kroon op het werk van auto-industriegigant Walter P. Chrystler. Het gebouw is 319 meter hoog en een bijzonder artdecomonument. Zowel aan de binnenkant van het gebouw als aan de buitenkant zijn motieven als wieldoppen en spatborden gebruikt. Je vindt in het gebouw ook waterspuwers terug in de vorm van radiatordoppen.

Empire State Building

Het Empire State Building is het resultaat van een wedstrijd tussen de voorzitters van General Motors en Chrystler wie als eerste het hoogste gebouw ter wereld kon bouwen. Het gebouw is 381 meter hoog en de op een na hoogste wolkenkrabber van New York. Het Empire State Building heeft de vorm van een pen en werd in 1931 geopend. Vanaf de 86ste verdieping van dit gebouw heb je een fenomenaal uitzicht.

Sinds 1978 wordt er elk jaar een Empire State Building run up gehouden, hierbij moet je zo snel mogelijk van de begane grond naar de 86ste verdieping door middel van de trap. Bij deze run moeten in totaal 1576 treden beklommen worden. Het record staat sinds 2003 op 9 minuten en 33 seconden.
© 2015 - 2024 Lienepien95, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in New York?Wat te doen in New York?Wat te doen in New York? New York, de grootste stad van de Verenigde Staten is altijd erg populair onder toeristen. Gaat…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Rondreizen in de Verenigde Staten: New YorkAls je een reis wilt maken naar de Verenigde Staten, kies dan misschien eerst voor New York. Dit is dan ook de hoofdstad…

Bryce Canyon bezoeken: bezienswaardigheden en uitzichtpuntenBryce Canyon bezoeken: bezienswaardigheden en uitzichtpuntenBryce Canyon in de staat Utah is een van de grootste toeristische trekpleisters van het zuidwesten van de VS. Velen vind…
New York: Wat te zien in Soho, East Village en GreenwichNew York: Wat te zien in Soho, East Village en GreenwichSoho was oorspronkelijk een industriële wijk met allemaal fabrieken en opslagruimtes. Tegenwoordig is Soho een trendsett…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PredragKezic, Pixabay
  • http://www.madmuseum.org/visit
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Trump_Tower_(New_York_City)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/St._Regis_Hotel
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Empire_State_Building
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Fernand_Petiot
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Modern_Art
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Saint_Patrick%27s_Cathedral_(New_York)
Lienepien95 (132 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.