Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam In vakantietijd boeken veel mensen een stedentrip. Rome, Parijs en Londen zijn populaire steden. Maar waarom doe je niet eens een dagje Amsterdam? In onze hoofdstad is immers ontzettend veel te zien.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een zeer populair monument onder vele binnen- en buitenlandse bezoekers. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Sinds 1960 is het Anne Frank Huis officieel een museum en in de jaren '90 is het museum nog verbouwd en gerestaureerd. Zo werd het Anne Frank Huis, waar de Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef, teruggebracht naar de originele staat. Je kunt het Anne Frank Huis vinden aan de Prinsengracht 267. Het museum is niet erg geschikt voor mindervaliden. Ook kan het tijdens schoolvakanties druk zijn. De entreeprijs voor het museum is 9,50 euro.

Paleis op de Dam

Het koninklijk paleis op De Dam is gelegen in de binnenstad van Amsterdam. Het paleis wordt nog altijd gebruikt door de koninklijke familie, bijvoorbeeld bij het huwelijk tussen toen nog prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Daarnaast wordt het paleis gebruikt voor tentoonstellingen en is het een zeer populaire toeristische attractie. Het paleis is geopend van 11.00 tot 17.00. De toegangsprijs voor een volwassene is 10 euro. Tevens worden er rondleidingen gegeven voor grotere groepen.

Vondelpark

Het Vondelpark is hét park van Amsterdam en is officieel een rijksmonument. Het Vondelpark is gelegen in Amsterdam-Zuid, op de grens met Amsterdam-West. Het Vondelpark is vernoemd naar Joost van den Vondel. Van dichter en toneelschrijver is een standbeeld te bewonderen in het park. Het Vondelpark is ontworpen in een Engelse landschapsstijl, waardoor je midden in de hoofdstad toch het gevoel krijgt je midden in de natuur te bevinden. Het Vondelpark is vrij toegankelijk. Ieder jaar bezoeken zo'n 10 miljoen mensen het Vondelpark.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het museum is gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Het museum is vooral beroemd vanwege de grote collectie schilderijen van Hollandse meesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Het Rijksmuseum is 365 dagen per jaar geopend. De entreeprijs is 15 euro voor een volwassene. Ook in het Rijksmuseum worden geregeld rondleidingen gegeven.

Vincent van Gogh museum

Dit museum is helemaal gewijd aan de werken van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Het museum, dat is gelegen aan het Museumplein, is de plek om de werken van Van Gogh te bewonderen. Nergens ter wereld zijn zoveel werken van de Hollandse meester te bewonderen. De entreeprijs bedraagt 15 euro voor een volwassene. Uiteraard worden er ook rondleidingen gegeven aan grotere groepen, voorzien van Nederlands, Engels, Frans of Duits commentaar.

Amsterdam Dungeon

Zin in een griezelige, spannende, interactieve rondleiding? Dan moet je zeker Amsterdam Dungeon eens bezoeken. In een rondleiding nemen verschillende acteurs je mee door het VOC-tijdperk, neem je een kijkje in 1664, toen de pest nog volop heerste, en ben je getuige (of verdachte) in een middeleeuwse rechtszitting. De Amsterdam Dungeon is gelegen aan het Rokin. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost een volwassene 21 euro.

P.C. Hooftstraat

Ook wanneer je niet tot de elite behoort, is een bezoekje aan de Pieter Cornelisz Hooftstraat absoluut een aanrader. De winkelstraat, die loopt vanaf de Stadhouderskade tot aan het Vondelpark is de meest chique winkelstraat die ons land rijk is. In deze straat, die 1876 werd vernoemd naar dichter, toneelschrijver en dichter Pieter Cornelisz, vind je de meest luxe winkels en hotels. Onder meer Hugo Boss, Oger, Louis Vutton en Jimmy Choo hebben hier een filiaal. Wie meer wil weten over de geschiedenis van de P.C. Hooftstraat kan zich laten rondleiden door één van de bekendste straten van ons land. Hier zijn uiteraard wel kosten aan verbonden.

Paradiso

Zin in een avondje uit? Paradiso is de poptempel van Amsterdam. De uitgaansgelegenheid ligt aan de Weteringschans, vlakbij het Leidscheplein. Vrijwel dagelijks zijn er optredens, concerten en shows. Zowel openingstijden als entreeprijzen verschillen.

De Wallen

Tot slot is ook de rosse buurt een zeer bekende toeristische plek. De Wallen is waarschijnlijk de bekendste hoerenbuurt ter wereld en staat vooral bekend om zijn raamprostitutie. Er worden regelmatig rondleidingen verzorgd op De Wallen. Deze kosten ongeveer 12,50 per persoon.
© 2013 - 2024 Vluggejapie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Citymarketing: promoten van een stad door een sloganCitymarketing: promoten van een stad door een sloganJe stad promoten door middel van een pakkend motto in de hoop toeristen en bedrijven aan te trekken. Dat is citymarketin…
Amsterdam: eiland in de Indische OceaanAmsterdam is niet alleen de naam van onze hoofdstad, maar ook een eiland dat in de zuidelijke Indische Oceaan ligt. Het…
Bezienswaardigheden in AmsterdamAmsterdam, de hoofdstad van Nederland. Een mooie stad om veel te beleven en waar veel mag. Rond 1300 kreeg Amsterdam sta…
Universiteit van Amsterdam - Science ParkIn 2010 heeft de Universiteit van Amsterdam zijn locatie Amsterdam Science Park geopend. Studenten uit het hele land en…

Vulkaaneifel: Ulmen, charmante stad met burcht en maarVulkaaneifel: Ulmen, charmante stad met burcht en maarOp zo'n 10 kilometer ten zuiden van Kaisersesch en 20 kilometer ten noorden van Daun ligt het kleine stadje Ulmen. Minde…
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
Vluggejapie (6 artikelen)
Gepubliceerd: 17-07-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.