De mooiste plekken van Thailand: De Phi Phi eilanden

De Phi Phi eilanden worden door vele als de mooiste plekken van Thailand beschouwd. In de meeste reisfolders over Thailand staan dan ook foto’s van het eiland Koh Phi Phi Leh. Dit zijn voornamelijk foto’s van de bootjes die hier drijven op het helderblauwe water. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze magische eilandengroep? Lees dan meer in dit artikel over de Koh Phi Phi eilanden!

Artikel indeling


Algemene informatie over de Phi Phi eilanden

De “Phi Phi eilandengroep” bestaat totaal uit zes eilanden. De bekendste eilanden zijn Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh. De eilanden staan vooral bekend om hun parelwitte stranden en het helderblauwe water. Op 26 december 2004 zijn de Phi Phi eilanden geraakt door de Tsunami waarbij meer dan duizend mensen zijn overleden. Ook zijn bij deze wereldramp veel hotels en restaurants verloren gegaan. Tegenwoordig is echter weer alles opnieuw opgebouwd.

Koh Phi Phi Don

Koh Phi Phi Don is het grootste eiland en ook het enige bewoonde eiland van de eilandengroep. Wanneer u naar de Koh Phi Phi eilanden reist, zult u hier als eerste terecht komen. Hier bevinden zich namelijk ook alle hotels. Hotels zijn hier in alle soorten, er zijn zeer luxe hotels, maar er zijn ook hotels die geschikt zijn voor de backpacker die op zijn budget moet letten. Op geen van de Koh Phi Phi eilanden zijn wegen aangelegd, er zullen dus ook geen auto’s rijden. Het meest gebruikte vervoersmiddel is hier de fiets.

Wat is er allemaal te doen op Koh Phi Phi Don?

Ten eerste vindt u op dit eiland de parelwitte stranden: Tonsai Bay en Long Beach. Hier kunt u lekker genieten van het mooie uitzicht en de zon die bijna altijd schijnt. Verder bevindt zich op dit eiland een uitzichtpunt. Voordat u dit uitzichtpunt kunt bereiken zult u eerst wel een zware klim moeten ondergaan. Deze klim zal ongeveer 30 tot 40 minuten duren afhankelijk van uw looptempo. Wanneer u eenmaal boven bent kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de twee de stranden. Dit uitzicht is echt de moeite waard!

Verder is het ook mogelijk om vanuit Koh Phi Phi via een taxibootje naar Monkey Beach te gaan. Dit zal slechts enkele euro’s kosten. Op dit strand lopen wilde apen rond die erg geïnteresseerd zijn in de spullen die toeristen hier achterlaten. Voor duikers zijn er ook heel veel mogelijkheden. Er worden zeer veel excursies aangeboden tegen een scherpe prijs. Wanneer u geen duikbrevet heeft is het aan te raden om te gaan snorkelen. In de zee rondom de eilanden is namelijk genoeg te zien!

Ten slotte zijn er ook heel veel uitgaansgelegenheden in Koh Phi Phi Don. Er is zelfs een café waar u kunt boksen in een boksring om een “bucket” te winnen. Buckets zijn emmers met alcohol die vooral ’s avonds op het eiland verkocht worden. Ook zijn er in veel cafés shows waarbij de Thai allerlei trucjes uithalen met behulp van een brandende fakkel of andere voorwerpen die in brand staan.

Koh Phi Phi Leh

Koh Phi Phi Leh bestaat enkel uit natuur, het eiland heeft dan ook geen inwoners. Op Koh Phi Phi Leh worden de mooiste foto’s gemaakt. Deze foto’s worden voornamelijk gemaakt op het strand genaamd Maya Bay, het uitzicht hier is overweldigend. Maya bay staat ook bekend van de film “The Beach”. In deze film wordt Maya Beach gezien als het mooiste strand op aarde. Een excursie naar Koh Phi Phi Leh en Maya Beach is dan ook een must wanneer u Thailand bezoekt.

Hoe bereikt u de Phi Phi eilanden?

Koh Phi Phi Don is te bereiken per boot. Deze boten vertrekken vanuit Krabi en Phuket. De boottocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Wanneer u met de boot naar Koh Phi Phi Don wil gaan, houd er dan rekening mee dat boten slechts enkele keren per dag vertrekken. Zoek vooraf dus goed uit op welk tijdstip u wilt vertrekken!
© 2013 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn ui…
Krabi - Het mooiste stukje van ThailandKrabi - Het mooiste stukje van ThailandPrachtig, paradijselijk en vol avontuur. Logeren in een hutje op het strand, per boot van eiland naar eiland varen en he…
Thailand als vakantielandThailand als vakantielandEen vakantiebestemming welke de laatste jaren in populariteit is toegenomen, is ongetwijfeld Thailand. Het aantal reizen…
De beste plekken ter wereld om te pensionerenDoordat de vliegtickets goedkoper zijn geworden is de wereld ook veel kleiner geworden. Je hoeft niet meer voor altijd a…

Italië - genieten van cultuur en geschiedenisItalië - genieten van cultuur en geschiedenisItalië is een land in Europa dat zeer geschikt is voor rondreizen. Er zijn veel bijzondere steden en natuurgebieden. Tev…
Ecuador, doormidden gesneden door de evenaarEcuador, doormidden gesneden door de evenaarEcuador is een land in Zuid-Amerika, gelegen tegen Colombia, Peru en de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evena…
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 27-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.