Een stedentrip naar Londen

Londen is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.

Londen

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en het is de grootste stad van Europa. De stad ligt aan de rivier de Theems in zuidoost Engeland. In Londen wonen ongeveer 8 miljoen mensen. Londen is de internationale hoofdstad van de cultuur, de muziek, het onderwijs, de politiek, de financiën en de handel.

Bezienswaardigheden

 • De Tower of Londen is een kasteel in het centrum van Londen. Vroeger werd het gebruikt als paleis en gevangenis, maar tegenwoordig is het een museum.
 • De Tower Bridge is beroemde brug over de rivier de Theems. Vooral ís avonds is de brug een plaatje om te zien.
 • Vanuit de Londen Eye heb je een prachtig uitzicht over Londen, een rit in het reuzenrad duurt ongeveer dertig munten.
 • In Buckingham Palace woont de Britse koningin, het paleis is bekend geworden door de ceremonie van de wisseling van de wacht.
 • Het Britisch Museum is een van de grootste musea ter wereld, het is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk.
 • Harrods is een erg luxe warenhuis, het is zo groot dat je het in een dag bijna niet kunt bekijken.
 • De Westminster Abbey is een kerk die wordt gebruikt bij begrafenissen en kroningen van leden van de Britse koninklijke familie. Veel beroemde liggen in deze kerk begraven.
 • De Big Ben is de wereldberoemde klokkentoren, de Big Ben is vernoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall.
 • Camden is een erg hippe buurt in Londen. Dagelijks is er een grote markt, je kunt op deze markt voornamelijk vintage en alternatieve kleding kopen.
 • In de Londen Dungeon zijn tentoonstellingen te zien over gruwelijke gebeurtenissen of personen.
 • Piccadilly Circus is een belangrijk verkeerspunt in Londen, rondom dit verkeerspunt hangen neonreclames.

De reis naar Londen

De meeste mensen uit Nederland gaan met het vliegtuig naar Londen, omdat dit het snelst is. Een groot aantal vliegmaatschappijen vliegt vanuit Nederland naar Londen, de vliegtijd is ongeveer een uur. Vanaf Nederland kun je ook gemakkelijk met de trein naar Londen reizen, de reis vanaf Nederland duurt dan wel langer: minimaal 4 uur. Met de bus naar Londen kan ook. Eurolines verzorgt namelijk losse busreizen naar Londen, waarbij je op verschillende plekken in Nederland in kunt stappen. De reistijd met de bus is lang en bedraagt tien uur, het is wel de goedkoopste manier om naar Londen toe te gaan. Het is niet verstandig om met de auto naar Londen toe te gaan, omdat je niet echt gemakkelijk in Londen auto kunt rijden en het parkeren er erg duur is.

Klimaat

Londen heeft, net als Nederland, een gemiddelde zeeklimaat. De winters in Londen zijn zacht en de zomers zijn gematigd. De gemiddelde temperatuur in de winter is 4 graden en in de zomer is de gemiddelde temperatuur 19 graden. Je kunt het beste in de lente of in de herfst Londen bezoeken omdat Londen dan op z'n mooist is.

Accommodatie

Als je wilt overnachten in Londen heb je een keuze uit een ruim aanbod. Het is over het algemeen niet goedkoop om in Londen te verblijven. Als je zo goedkoop mogelijk in Londen wilt verblijven, moet je zo ver mogelijk bij centrum vandaan accommodatie zoeken; hostels zijn meestal wel betaalbaar.

Veiligheid
Londen is een veilige stad om te verblijven, maar net als in andere grote steden kun je te maken krijgen met zakkenrollerij. Het is dus belangrijk om goed op je spullen te passen op drukke plaatsen zoals een metrostation. 's Nachts moet je donkere steegjes vermijden, je moet 's nachts ook niet met de metro reizen.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Stadswandeling door LondenStadswandeling door LondenWanneer je Londen bezoekt, wil je wel graag alle bezienswaardigheden aandoen. Zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk do…
Londen: leuke en bekende wijken en bezienswaardighedenLonden: leuke en bekende wijken en bezienswaardighedenLonden staat bekend als een van de leukste steden van Europa. Londen is natuurlijk bekend om de bekendste bezienswaardig…
Trafalgar Square in Londen: plein met National GallaryTrafalgar Square in Londen: plein met National GallaryHet Trafalgar Square is een van de bekendste pleinen van Londen. Het grote plein en de National Gallary trekken ieder ja…

Een stedentrip naar BerlijnEen erg populaire bestemming voor een stedentrip onder Nederlanders is Berlijn. Dit komt doordat in Berlijn altijd wel w…
Een stedentrip naar DubaiDubai is een erg grote stad in de Verenigde Arabische emiraten. Het is de ideale vakantiebestemming voor ieder budget.
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Londen
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 16-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.