Het culturele Londen

Londen, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeken en nog veel meer. Het is ook een stad met zeer veel professionele voetbalclubs zoals Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea.

Londen

Londen is de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. In Londen wonen ongeveer 7.5 miljoen mensen, hiermee is het de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. Ook is het net als New York, Parijs en Tokio één van de vier wereldsteden.

Inwoners7.500.000
MunteenheidEngelse Pond
Tijdverschil-1 ten opzichte van Nederland
Landnummer+44
TaalEngels

Londen is één van de grootste steden ter wereld, dus er is genoeg te doen voor iedereen. Er zijn vele bezienswaardigheden zoals The Tower Bridge, Buckingham Palace, The Big Ben en vele voetbalstadions. Verder kun je erg goed shoppen in Oxford Street. Dit is de 'Fifth Avenue' of 'Champs Elysees' van Londen.

Londen heeft een heel bekende eigen stijl. De rode dubbeldekkers zijn echt Londens en komen nergens anders voor in de wereld. De zwarte ouderwetse taxi's zijn ook heel erg bekend. Ze worden cabbies genoemd, er rijden er in Londen ongeveer 23.000. En de telefooncellen zijn ook heel Londens, ze zijn rood, ouderwets met aan de zijkanten een raamwerk met glas.

Oxford Street

Oxford Street is de meest bekende winkelstraat van Londen. De straat ligt in de wijk Westminster. Oxford Street heeft jaarlijks ongeveer 200 miljoen bezoekers. Toeristen die naar Loden komen, die gaan ook naar Oxford Street omdat het een zeer populaire plek is in Londen. De straat heeft ongeveer 9 miljoen buitenlandse bezoekers. De hotels in deze straat worden jaarlijks door ongeveer een half miljoen toeristen bezet. De meeste mensen komen er om te winkelen.

Van Nederland naar Londen

Londen is niet ver van Nederland dus je kan met verschillende vervoersmiddelen naar Londen.
Er zijn bussen die vanuit Nederland naar Londen gaan. Vanaf Hoek van Holland gaat de Pond naar de hoofdstad van Engeland. Ook is het mogelijk om met de trein te gaan. Deze gaat via de eurotunnel die zich bevindt tussen Frankrijk en Engeland. De makkelijkste manier is het vliegtuig. De vliegreis duurt één uur, maar er is één uur tijdverschil, daar is het één uur vroeger dus je hebt eigenlijk geen tijdverlies als je naar Engeland gaat met het vliegtuig.

Culinair

Door de multiculturele samenleving zijn er veel verschillende keukens. Vooral de Aziatische keuken doet het goed in Londen. Traditionele gerechten uit India, Pakistan en Maleisië zijn erg populair. Prijzen van schotels verschillen, in de ene wijk is het goedkoper dan de andere wijk. Maar de gemiddelde prijs voor een schotel is iets minder dan 20. Het ontbijt is heel typisch. Het ontbijt bestaat uit gebakken spek, roerei, toast, witte bonen in tomatensaus, worstjes, gebakken tomaat en champignons.

Algemene informatie

Er zijn in Londen meer dan 30.000 winkels. Meer dan 400 gelegenheden voor live optredens variërend van Jazz tot Pop en Rock. De zomers staan in het teken van muziekfestivals. Londen organiseert de Olympische Spelen van 2012. Er zijn zes verschillende voetbalclubs uit Londen die in de Premier League spelen. Jaarlijks wordt het meeste bekende tennistoernooi hier gespeeld, Wimbledon. Dus aan sportiviteit geen gebrek.
© 2010 - 2024 Serghini, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip LondenEen heerlijke stad om te shoppen, van mooie architectuur te genieten en lekker rondstruinen, allemaal kan het tijdens ee…
Shoppen in LondenLonden is één van de meest populaire steden van Europa om te winkelen. Het is een stad met veel bezienswaardigheden, maa…
Winkelen in LondenIn Londen kan je dagenlang rondlopen, niet alleen om de talrijke musea en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om t…
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…

Brandenburg: Storkow en het Dahme-Seen natuurgebiedBrandenburg: Storkow en het Dahme-Seen natuurgebiedTussen Berlijn en Bad Saarow ligt een leuk stadje, Storkow genaamd. Groot is het niet, maar wel erg gezellig. Bovendien…
Kastanje: nationaal symbool van de ArdècheKastanje: nationaal symbool van de ArdècheEen bast vol stekels, een bruin velletje en een witte kern bestaand uit een of twee vruchten, Dat is de kastanje, het na…
Serghini (8 artikelen)
Gepubliceerd: 14-06-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.