Stedentrip Londen

Een heerlijke stad om te shoppen, van mooie architectuur te genieten en lekker rondstruinen, allemaal kan het tijdens een stedentrip Londen. De stad is vanaf zowel Amsterdam als Brussel per vliegtuig in minder dan een uur te bereiken en mocht je niet zo van vliegen houden dan kan men ook met de trein vanaf Parijs onder de Kanaaltunnel door. Tijdens een stedentrip Londen zijn er een aantal bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn:

Convent Garden

In een paar woorden: shoppen, eten, drinken, geschiedenis, theater , evenementen, exposities en entertainment. Op elk pleintje staan wel straatartiesten: levende standbeelden, goochelaars, acrobaten en nog veel meer. In het midden ligt New Convent Garden Market, met dagelijkse bloem-, groente- en fruitmarkten zijn. Het bekende en historische Royal Opera House ligt in Covent Garden , hier speelt de Royal Opera en ook het Royal Ballet geeft er voorstellingen.

Oxford Street

Het drukste winkelgebied in Europa. Oxford Street is ongeveer 1 mijl lang (zo'n 1,6 kilometer) en is daarmee de niet alleen de drukste maar ook de langste winkelstraat in de wereld. In Oxford Street zitten veel bekende winkels waaronder Marks and Spencer, Selfridges, Zara, Topshop, Virgin Megastore, Primark, Gap en Adidas. Tijdens en rondom Kerst is de straat versierd met lichtjes en is het er erg leuk maar ook vrij duur om kerstinkopen te gaan doen.

Mayfair en Knightsbride

Dit zijn de dure winkelstraten van Londen, vergelijkbaar met de P.C. Hooftstraat. HarrodsEen bekende winkel in deze straat is Harrods (soort van exclusieve V&D, de eigenaar is Mohammed al Fayed, vader van Dodi die in dezelfde auto zat als prinses Diana toen die verongelukte) zitten hier, maar ook dure merkwinkels zoals Manolo Blahnik, Galliano, Stella McCartney, Vivienne Westwood en Jimmy Choo.

Trafalgar Square

Is een van de bekendste plein in de wereld en ligt midden in het centrum van Londen. Dit plein is gemaakt om de Battle of Trafalgar te herdenken, een oorlog op zee waarbij de Britten Napoleon versloegen. Er waren altijd veel duiven op dit plein, gevoed door toeristen uit alle hoeken van de wereld. Het is tegenwoordig verboden om duiven te voeren omdat de duivenpoep de gebouwen aantastte.

Buckingham Palace & wisselen van de wacht

Het wisselen van de wachten is een van de bekendste en oudste tradities van Buckingham Palace, het paleis van de Engelse koningin. De ‘Queen's Guard’ bestaat meestal uit soldaten compleet met berenmutsen en rode uniformen . Tijdens deze ceremonie worden de oude soldaten door de nieuwe soldaten afgelost, onder begeleiding van een band.

Ook buiten de traditionele bezienswaardigheden in Londen valt er nog genoeg te zien en doen. Het hele jaar door organiseren ze in de stad diverse evenementen, wat een unieke ervaring is tijdens een stedentrip.

Londen Jazz Festival

Tussen 16 en 25 november 2007 wordt in Londen het Jazz Festival georganiseerd. Het festival heeft 's werelds beste jazz artiesten uitgenodig om in Londen een spetterend evenement neer te zetten. Muziekliefhebbers die in de stad zijn hebben de kans om live optredens te zien van diverse artiesten, van big band nummers tot meer intieme solo optredens. Al deze optredens zullen plaatsvinden op diverse locaties in Londen.
Royal Festival Hal , Barbican, Queen Elizabth Hall, Roundhouse, Wigmore Hall, LSO St. Lukes

Halloween Witch Festival

Elk jaar in oktober organiseert The London Dungeon het Halloween WitchJazz festival Londen Festival. Een hele enge en leuke ervaring is de heksenontdekkingstocht. Om Halloween in stijl te kunnen vieren worden de kerkers versierd met reuzenspinnen, vogelverschrikkers, pompoenen en andere griezelige verrassingen.
28-34 Tooley Street, London, SE1

Regent Street Christmas Lights

Elk jaar rond midden november wordt het kerstseizoen in Londen officieel geopend met het aansteken van de kerstverlichting in Regent Street. Een beroemdheid steekt de lichten aan om het feest te laten beginnen.
© 2008 - 2024 Skylarn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Goedkoop naar LondenGoedkoop naar LondenLonden is een ideale bestemming voor een citytrip: de Engelse hoofdstad is snel en goedkoop bereikbaar en er is genoeg t…
Het culturele LondenLonden, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeke…

Stedentrip BangkokStedentrip BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad in het land met een geschatte inwonersaantal van meer da…
Madrid: Enkele van de vele paleizenMadrid: Enkele van de vele paleizenIn 1561 werd Madrid hoofdstad van Spanje. Koning Filips II verhuisde zijn hofhouding naar deze stad. Dat er tot op de da…
Skylarn (3 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.