Stedentrip Bangkok

Stedentrip Bangkok Bangkok is de hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad in het land met een geschatte inwonersaantal van meer dan 10 miljoen mensen. In Thailand zegt met niet Bangkok maar Krung Thep, dit wordt in Thai geschreven als กรุงเทพฯ, Bangkok is een enorme stad met veel bezienswaardigheden, restaurants en een leuk nachtleven, hieronder wat er te zien, doen en eten is en wat u absoluut niet kan missen tijdens een Thailand reis.

Bezienswaardigheden Bangkok

De meeste bezienswaardigheden in Bangkok liggen in de oude stad op Rattanakosin Island. De volgende drie tempels zijn de meest bekende en het bezoeken waard:

Koninklijk Paleis Wat Arun

De Wat Arun is ook wel bekend als de Tempel van de Dageraad ligt langs de Chao Phraya rivier. Het bijzondere hieraan is dat de pagode belegd is met ontelbare stukjes Chinees porselein en en is zo'n 80 meter hoog, het is hiermee de hoogste pagode in Thailand. De tempel is te bereiken via de Arun Amarin Road of per boot vanuit de Tha Tien pier.

Koninklijk Paleis

In dit prachtige paleis staat ook de Wat Phra Kaew, de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand, ze staat op Rattanakosin in de oude stad. In de tempel staat ook de Smaragdgroene Boeddha, ondanks zijn kleine afmetingen is deze het meest belangrijke godsdienstige symbool voor de Thai.

Wat Pho

De grootste Boeddha van Thailand bevindt zich in de oudste tempel van Bangkok, gebouwd in de 16 eeuw. Het beeld is ongeveer 46 meter lang en 15 meter hoog. en daarnaast zit hier ook een beroemde massage school. De Wat Pho is gelegen naast het Koninklijk Paleis en is dagelijks geopend. Bij een bezoek aan de tempel moet u echter wel gepast gekleed gaan, korte broeken en slippers zijn namelijk niet toegestaan.

Wat is er te doen in Bangkok

Cruise op de Chao Praya rivier

Een uitermate geschikte activiteit in Bangkok. Touroperator Truly Yours Tour organiseert de Five Temples, Five Era Chao Praya River Cruise waarbij u de kans krijgt de historie van Bangkok te ontdekken. Een gids is hierbij aanwezig.

Fietsen in Bangkok

Het klinkt misschien gek, maar dat is het zeker niet. Weg van de grote straten is er een goed systeem van straatjes en fietsers worden hier behandeld als wandelaars, dus u kunt hier uw fiets gebruiken om parken, tempels en markten te ontdekken alsmede de rustigere delen van Bangkok.

Thaise massage

Elk goed hotel heeft wel een masseur tot de beschikking van de klanten, Thai staan erom bekend hele goede massages te kunnen geven, dus probeer dit absoluut!

Thais eten

Bangkok heeft niet alleen Thaise restaurants, maar ook een brede selectie van internationale restaurants van wereldklasse. Prijzen zijn er voor Thaise standaarden misschien hoog, maar voor westerse standaarden juist goedkoop; een goede maaltijd kost waarschijnlijk niet meer dan 300 baht (6,50 euro) maar er zijn een aantal restaurants (vooral in hotels) waar ze het tiendubbele hiervan rekenen.

Phad Thai en curry restaurants zijn overal te vinden
  1. Tom Yum Goong, probeer vooral deze bekendste soep in Thailand
  2. Straatverkopers die satay verkopen met hete saus (voor maar 5-10 baht per stuk)
  3. Insecten: gefrituurd, gezond en best smaakvol met de soya sauce die erop zit. U kunt diverse soorten proberen: scorpioenen, waterkevers, sprinkhanen, krekels, bamboe larven, meelwormen en meer specialiteiten van de stad. Tip: breek eerst de poten af van de krekels en spreekhanen voordat u ze eet anders blijven ze in uw keel steken.
© 2008 - 2024 Skylarn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijzondere gebouwenGebouwen zijn er wereldwijd in allerlei soorten en maten. Er zijn ook speciale gebouwen; 5 hiervan zijn voor u op een ri…
Thailand, BangkokThailand, BangkokDe hoofdstad van het prachtige land Thailand is Bangkok, een miljoenenstad. De stad kan wat overweldigend zijn omdat het…
Tips voor kort verblijf in BangkokEen tussenstop in Bangkok, twee dagen gedwongen rust op weg naar Zuidoost-Azië? Laat u niet door de drukte van de miljoe…

Berlijn; Tiergarten, het stadsparkHet grootste stadspark van Berlijn is de Tiergarten. Het park dankt zijn naam aan het feit dat het vroeger koninklijk ja…
Stedentrip LondenEen heerlijke stad om te shoppen, van mooie architectuur te genieten en lekker rondstruinen, allemaal kan het tijdens ee…
Bronnen en referenties
Skylarn (3 artikelen)
Laatste update: 06-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.