Thailand, Bangkok

Thailand, Bangkok De hoofdstad van het prachtige land Thailand is Bangkok, een miljoenenstad. De stad kan wat overweldigend zijn omdat het zo druk, levendig en vol met auto's is. Wanneer je door deze luchtvervuiling en drukte heen kan kijken heeft deze stad zeker veel te bieden. Het eten is er heerlijk en het uitgaansleven overweldigend. Bangkok is de hoofdstad van Thailand, een drukke en levendige stad, met veel auto's en veel luchtvervuiling. Toch is het de moeite waard om een paar dagen te verblijven in deze overweldigende stad. Na een dag lopen in deze stad heb je een zwart laagje over je lichaam, maar met wat douche gaat dat er ook weer af. Goed uitkijken met oversteken want ze rijden hier links, voor de zebrapaden stopt niemand.

Slapen in Bangkok

In Bangkok is zeker geen te kort aan slaapplaatsen, alleen is het soms wel goed zoeken. In Koa san road zijn genoeg hostelletjes die slaapplaatsen aanbieden voor een prikkie. Zelf ben ik geweest bij Wally house een hostel wat niet al te schoon is, maar ook niet ontzettend smerig. De badkamer deel je met andere en in je slaapkamer staat alleen een bed, maar daar betaal je dan ook nog geen 2 euro per nacht voor en je zit wel midden in Bangkok. Zelf vind je gemakkelijk iets en anders zijn er soms nog wel taxi of tuk tuk chauffeurs die je wel ergens heen willen brengen.

Eten in Bangkok

Eten is in Bangkok, net zoals in heel Thailand overal te verkrijgen. Op elke straathoek staat wel een klein kraampje waar je op plastic krukjes een maaltijd kan nuttigen voor nog geen euro. Ook zijn er wat duurdere restaurants, die meestal binnen zitten, waar je ook voor weinig geld een lekkere maaltijd kan eten. Westerse restaurants zijn er ook te vinden, vooral in Koa san road, waar je hamburgers, friet en spaghetti kan eten. Wel lekker soms na elke dag rijst. Er zijn ook diverse ketens te vinden in Thailand die je ook in Nederland zult treven zoals Mc Donalds, KFC, Starbucks en Hagendass.

Vervoermiddelen in Bangkok

Vervoersmiddelen in Thailand zijn er genoeg, ik zou ook zeker niet aan raden om er zelf in een auto rond te gaan rijden.

Tuk Tuk

Misschien wel een van de bekenste vervoersmiddel uit Thailand. Voor een paar baht ben je hier mee aan de andere kant van de stad. Mits je goed afdingt, want dat is zeker wel aan te raden. Meestal beginnen de Chauffeurs bij 100 baht, terwijl de eigenlijke prijs 50 baht is. Een goede manier om de prijs om laag te krijgen is 'to much' zeggen en meestal gaat de prijs dan wel wat omlaag.

Taxi

Een veiliger vervoersmiddel als de Tuk Tuk, maar ook wat duurder. Ook hier bij geld afdingen.

Bus

Goed voor lange afstanden, bij de vele ticket bureaus kan je kaartjes boeken voor de bus. Goed letten op je eigendommen! Vooral als je snachts rijd wil er nog welles gejat worden.

Trein

De trein in Thailand gaat niet zo snel als die in Nederland, maar ze hebben wel een slaapplaats. Ook zonder slaapplaats is het goed te doen in de trein.

Koa san road

De backpackers straat in Bangkok. Een erg leuke en drukke straat, hele maal vol met kraampjes met kleding en eten en nog meer dingen. In deze straat kan je heel goedkoop aan een kamer komen, al vanaf 80 baht per kamer. Ook is het nachtleven in deze straat erg bruisend en is er elke avond wel wat te doen. Echt een leuke straat waar je zeker 2 dagen moet verblijven, maar daarna ben je wel weer toe aan rust.

Dream world

Een pretpark in Thailand. Leuk voor als je van pretparken houd en toch in de buurt bent. Dit pretpark is geen echt hoogtepunt, maar wel echt leuk om mee te maken hoe een pretpark in Thailand er uit ziet. Ook is het leuk om te merken dat je zelf ook een attractie bent, want om de paar minuten vraagt er wel iemand of hij met jou op de foto mag. Leuk, want er lopen geen blanke mensen rond in dit park. De sneeuwhal echt een aanrader, om het temperatuur verschil te merken van in de hall -6 graden en buiten de hall +30 graden. Ook leuk om te merken dat de thaise mensen denken dat de sneeuw is geimporteerd vanuit europa.

Fietstocht in Bangkok

Nu zul je misschien in eerste instantie denken, fietsen in deze verkeerschaos nooit. Toch denk ik dat fietsen door deze stad tot de hoogtepunten behoort van een vakantie naar Thailand. Je fietst niet over de drukke straten, maar fietst via de kleine steegjes dwars door de tuinen en huiskamers van de thaise bevolking. Het is een leuke belevenis, waarbij je de stad van een andere kant ziet, dan alleen het drukke bestaan. Wel zou ik dus aanraden niet zelf met de fiets op pad te gaan, maar gewoon bij een leuk fietstour bureau. Co van Kessel organiseert leuke fietstochten door Bangkok. Je fiets ongeveer 3 uur (ook afhankelijk van welke tocht je kiest) lijkt misschien lang, maar de tijd vliegt om. Ook maak je een boottocht, je fietst door de natuur, kortom gewoon een aanrader, ook voor mensen die niet van fietsen houden.

Shopping malls in Bangkok

Hou je van shoppen, dan zou ik zeker een keer aan een Tuk Tuk chauffeur vragen of die je bij een van de vele shopping malls wil afzetten. Hier kan je shoppen zoals je ook in Nederland zou doen. Alle winkels heb je hier bij elkaar. Het is alleen niet veel goedkoper als in Nederland.
© 2009 - 2024 Preitaart, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip BangkokStedentrip BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad in het land met een geschatte inwonersaantal van meer da…
Thailand, strand & cultuurThailand, strand & cultuurThailand is met de idyllische stranden en eilandjes een fantastische bestemming voor een strandvakantie. Maar Thailand s…
Thailand, een gastvrij land met een rijke cultuurThailand is een gastvrij land dat steeds populairder wordt als het gaat om rondreizen. Het land heeft een geschiedenis d…

Een van de 10 eilanden van Kaapverdie, SalKaapverdië is een Afrikaans land. Het is een eilanden groep (Kaapverdische eilanden) in de Atlantische oceaan op ongevee…
All Inclusive vakantiesAll Inclusive vakantiesAll Inclusive formules worden steeds populairder onder vakantiegangers. Vooral jonge gezinnen met kinderen kiezen vaak v…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sasint, Pixabay (bewerkt)
Preitaart (13 artikelen)
Laatste update: 10-01-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.