Thailand, een gastvrij land met een rijke cultuur

Thailand is een gastvrij land dat steeds populairder wordt als het gaat om rondreizen. Het land heeft een geschiedenis die ver teruggaat en een rijke cultuur. Er is een grote veelzijdigheid als het gaat om natuur en cultuur.

Algemene informatie

  • Continent: Azië
  • Originele naam: Prathēt Thai
  • Taal: Thai
  • Valuta: Baht

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Deze stad is erg chaotisch, lawaaierig en druk, maar ook gevarieerd en veelzijdig. Je kunt er veel zien en doen. Bekend zijn de vele khlongs, ook wel grachten. Ook bekend is het Koninklijke Paleis. Of bekijk de verschillende kerken die er zijn. In Chinatown kun je heerlijk eten en genieten van de gastvrijheid. Bangkok is voor veel rondreizen het begin- of eindpunt, omdat er een groot internationaal vliegveld is.

In de droge tijd is het er vaak erg warm, terwijl er overstromingen kunnen plaatsvinden in het regenseizoen. Ondanks dat is Bangkok een zeer dynamische stad met ontzettend veel mooie bezienswaardigheden. Ook is het een waar paradijs voor mensen die graag shoppen. De stad heeft zeker een heleboel te bieden voor de toeristen.

De Wat Phra Kaew is een tempel en staat vooral bekend vanwege een klein boedhabeeldje dat zo’n 75 centimeter groot is. De tempel ligt vlak naast het Koninklijke Paleis van Bangkok en heeft een bijzondere bouwstijl, dat lijkt op een mengeling tussen Italiaans en Thais. Wat Arun is ook wel de Tempel van de Dageraad en heeft een zeer hoge toren. Ook is er het Jim Thompson huis, dat gebouwd is door een Amerikaan. Hij gebruikte traditionele Thaise onderdelen bij de bouw.

Je kunt een dagje uit gaan naar de drijvende markten die net buiten Bangkok zijn. De bekendste is Damnoen Saduak. Met de kinderen kun je naar het attractiepark Dream World. Er zijn ook verschillende dierentuinen in Bangkok, waar je met de kinderen heen kunt. Zoals Dusit Zoo, de oudste dierentuin van Thailand. Tevens zijn er veel musea waar je heen kunt, om iets van kunst en cultuur te zien.

Natuur in Thailand

Thailand staat waarschijnlijk vooral bekend om de prachtige natuur, die erg divers is. Je hebt er veel verschillende natuurgebieden met veel unieke locaties. Er zijn prachtige stranden in het zuiden. De eilanden in het noorden hebben veel verschillende flora en fauna. Het eiland Koh Phuket wordt ook wel gezien als ‘parel van Zuiden’. Op het eiland is het natuurgebied Khao Phra Taew te vinden, dat bestaat uit een stukje regenwoud.

Beste reisperiode

Je kunt Thailand het hele jaar door prima bezoeken. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen positieve punten. Toch is de periode tussen november en april het meeste geschikt. De temperatuur is dan aangenaam en niet te warm. Ook valt er in deze periode de minste regen. Vooral in het zuidoosten van Thailand kun je veel regen verwachten in andere reisperiodes. Al is de regen wel afhankelijk van het jaar. Het ene jaar zal er meer regen vallen dan in het andere jaar.

Warm klimaat

Thailand heeft een tropisch moessonklimaat. Er zijn in Thailand drie seizoenen en de gemiddelde temperatuur is rond de 25 graden Celsius. Het heetste seizoen is van maart tot en met juni. De temperatuur kan dan oplopen tot 40 graden. Het is er dan erg warm en droog. In de winter is het erg aangenaam en is er een temperatuur van 25 tot 30 graden. Tegen de avond is het altijd een stuk koeler dan overdag, je hebt dan een zeer aangename temperatuur.

Thailand en regenbuien

De regentijd in Thailand duurt van juni tot ongeveer november. Vaak komt er dan in de namiddag of in de avond een flinke regenbui. Er valt dan veel water in een korte tijd naar beneden. In oktober is er zelfs geregeld kans op overstromingen. Hoeveel regen er valt in de moessonperiode is ieder jaar erg verschillend. Op het zuidelijk schiereiland van Thailand is de regen een stuk regelmatiger verdeeld. Er valt het hele jaar door regen en er is niet echt een specifieke regenperiode.

Visum nodig?

Als je maximaal 30 dagen naar Thailand gaat heb je geen visum nodig. Ben je van plan langer dan 30 dagen te blijven dan kun je een toeristenvisum aanvragen voor maximaal 60 dagen. De meeste rondreizen naar Thailand zijn niet langer dan 30 dagen, je hebt dan voldoende aan een vliegticket en een geldig paspoort.

Inentingen voor Thailand

Iedereen die van plan is om naar Thailand te reizen wordt aangeraden om tenminste inentingen te nemen tegen DTP en hepatitis A. Raadpleeg altijd de huisarts of de GGD als je naar Thailand gaat. Zij kunnen je informeren over de laatste stand van zaken. Laat ook altijd je reisroute zien, zodat de arts die je helpt een duidelijk beeld heeft van je reis en eventuele maatregelen die je moet nemen.

Muggen in Thailand

Er zijn malariagebieden in Thailand. Let er dus goed op dat je malariatabletten meeneemt als je naar zo’n gebied gaat. Ook zijn er in Thailand muggen met het dengue-virus. Deze muggen veroorzaken dengue, ook wel knokkelkoorts. Er is geen goed medicijn tegen dit virus. Daarom is het verstandig om je altijd extra goed te beschermen tegen muggen met een goed middel. Bij voorkeur kun je een middel gebruiken dat DEET bevat. In bosrijke gebieden kun je het beste lange kleren dragen tegen muggensteken.

Geldzaken

In Thailand wordt betaald met de Thaise Baht. In bijna alle plaatsen is het mogelijk om geld te pinnen. Ook worden creditcards in de grote steden en de luxe winkels geaccepteerd. Traveller Cheques zijn niet heel erg bekend in Thailand. Je kunt ze wel inwisselen, maar lang niet overal. Het makkelijkste is contant te betalen in Thailand. Er wordt van je verwacht dat je een fooi geeft voor een verleende dienst.

Communiceren in Thailand

Er wordt in Thailand matig Engels gesproken. Sommige mensen kennen ook een woordje Frans of Duits. In de grote hotels en winkels kun je meestal wel Engels spreken. Mocht het toch niet lukken, dan is er meestal wel iemand in de buurt die als tolk wilt spreken. Ook kunnen weinig Thaise mensen onze letters lezen. Het Thaise schrift is erg complex en ingewikkeld om onze teksten in om te zetten.

Thaise taal

Veel Thaise mensen waarderen het als je probeert hun taal te spreken. Als je iemand wilt begroeten kun je ‘sa wat dii’ zeggen. Dit kun je ook zeggen als je afscheid met iemand neemt, maar ‘laa kon’ is ook een goede manier om afscheid te nemen. Wil je weten hoe duur iets is? Zeg dan ‘tao rai?’. Als je als man iemand wil bedanken zeg je ‘kop koen khaa’. Wil je als vrouw iemand bedanken, dan zeg je ‘kop koen khrab’.

Elkaar begroeten in Thailand

In Thailand begroet elkaar men met de Wai. Dit is een traditionele begroeting en een betuiging van respect. Met de Wai worden de handpalmen tegen elkaar gevouwen en voor het hoofd opgeheven. Een Wai wordt altijd gedaan door iemand met een lagere status. Als iemand met een hogere status begint met de Wai, is het respectloos om hierop te reageren. Daarom zal personeel in een hotel of restaurant nooit reageren op de Wai.

Gebruiken in Thailand

Het wordt als onbeleefd gezien om iemands hoofd aan te raken. Zelfs het aaien van een kind over de bol kun je beter niet doen. Het hoofd wordt gezien als woonplaats van de ziel. Als je een heiligdom bezoekt, dan doe je dit met blote voeten en een bloot hoofd. Draag je schoenen in je hand en hou ze aan de linkerkant. Ga je met je voeten in de richting van een Boedhabeeld zitten, dan wordt dit gezien als heiligschennis.

Lees verder

© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip BangkokStedentrip BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad in het land met een geschatte inwonersaantal van meer da…
Thailand als vakantielandThailand als vakantielandEen vakantiebestemming welke de laatste jaren in populariteit is toegenomen, is ongetwijfeld Thailand. Het aantal reizen…
De taal van de ThaiThai is de officiële taal van Thailand. Of zoals the Thai zelf zegt: ‘ภาษาไทย…

Namibië, een prachtig land in Zuidwest-AfrikaNamibië, een prachtig land in Zuidwest-AfrikaNamibië is een land in Afrika dat aan de Atlantische oceaan ligt en grenst aan Angola, Botswana, Zuid-Afrika en Zambia.…
Egypte, een combinatie van zon, cultuur en geschiedenisEgypte, een combinatie van zon, cultuur en geschiedenisEgypte is een bijzonder land dat bekend staat om de grote historie. De meeste mensen volgen de religie van de Islam en e…
Bronnen en referenties
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shrine_at_Wat_Kham_Chanot.JPG
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 20-06-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.