Cambodja - Phnom-Penh, Heuvel van Penh

Cambodja - Phnom-Penh, Heuvel van Penh Cambodja is een land gelegen in Azië. Het land grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. Ook ligt Cambodja aan de Zuid-Chinese zee en heeft een lange kustlijn.

Inhoudsopgave


Algemene informatie

  • Continent: Azië
  • Originele naam: Kampuchea
  • Taal: Khmer
  • Valuta: Riel

Steden in Cambodja

Phnom-Penh

De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh en ligt in het zuidoosten van het land. Er zijn veel bezienswaardigheden in deze stad, zoals tempels en kloosters. De stad ligt daar waar de twee rivieren Mekong en de Tonlé Saprivier samenkomen. De naam betekent letterlijk Heuvel van Penh. Penh was een vrouw die volgens de verhalen vier Boeddhabeelden vond die aanspoelden. Ze plaatste de beelden in een gebedsplaats. Deze plaats bestaat nog steeds, namelijk Wat Phnom. Wat Ounalom betekent letterlijk Wenkbrauwtempel. Ook de moeite waard is het Koninklijk Paleis. Dit is deels geopend voor bezoekers. Bezoekers mogen niet overal komen, omdat de koning er nog woont. Wie van musea houdt moet zeker naar het Nationaal Museum gaan. Er zijn nog veel meer interessante musea. Overal in de stad kun je goed eten en drinken, omdat er genoeg eettentjes zijn.

Siem Reap

Vanuit Siem Reap kun je een excursie maken naar de wereldberoemde Tempel van Ankor. Dit staat op de werelderfgoedlijst en is een belangrijke bezienswaardigheid. In de omgeving van de stad zijn nog veel meer bijzondere tempels te bekijken. Qua inwonersaantal is het de derde stad van het land. In de stad zelf zijn gezellige markten en kun je op veel plaatsen goed uit eten gaan om de keuken van Cambodja te proeven.

Natuur

In Cambodja vind je een grote diversiteit aan natuur. Je vindt er jungle, bergen en mangrovebossen. Ruim vijftig procent van het land is oerwoud. Vaak vind je in de jungle prachtige tempels. Aan de kustlijn vind je de meeste mangrovebossen, maar deze kun je ook bij rivieren tegenkomen. Het Ream Nationaal Park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er leven veel zeldzame vogelsoorten en je kunt er zelfs dolfijnen spotten.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Cambodja is van oktober tot en met maart. De temperaturen zijn dan het meest aangenaam. Toch kun je het land ook prima van april tot de zomermaanden bezoeken. Cambodja heeft een regenperiode van juni tot en met september, maar je hebt dan geen langdurige regenbuien. De regen valt doorgaans ook aan het einde van de middag of in de avond.

Klimaat Cambodja

Cambodja kent het gehele jaar een tropisch klimaat met een regenperiode van juni tot en met september. In de regentijd vallen er doorgaans één tot twee flinke regenbuien per dag, meestal aan het einde van de middag. De temperatuur is in februari meestal het warmste, maar toch kan het dan ook nog bewolkt zijn. Temperaturen komen doorgaans het hele jaar boven de 25 graden.

Visum en paspoort

Bij een reis naar Cambodja heb je een visum nodig. Het regelen van een visum doe je bij binnenkomst van een land. De prijs hiervan is 20 dollar en je dient een pasfoto mee te nemen voor het visum. Bij het verlaten van Cambodja moet je nog eens 25 dollar betalen aan luchthavenbelasting. Ook heb je een geldig Nederlands paspoort nodig. Als je geen Nederlandse identiteit hebt dien je contact op te nemen met de ambassade voor meer informatie.

Gezondheid in Cambodja

Als je naar Cambodja gaat wordt het aangeraden om inentingen tegen Hepatitis A, Tyfus en DTP te nemen. Ook komt de malariamug voor in Cambodja, dus het is verstandig om malariatabletten in te nemen. Pas tevens op met wat je eet en drinkt. Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Raadpleeg altijd de GGD of de huisarts voor vertrek naar Cambodja, omdat ze daar op de hoogte zijn van de laatste gezondheidsontwikkelingen.

Riel

In Cambodja wordt betaald met de Riel. Het is ook mogelijk om in Cambodja met Amerikaanse dollars te betalen. Je krijgt dan Riel terug als wisselgeld. Je kunt bijna overal pinnen in Cambodja. De creditcard wordt alleen bij duurdere gelegenheden geaccepteerd. Reischeques kun je gebruiken, maar het inwisselen ervan kan erg tijdrovend zijn. Het is gebruikelijk in Cambodja om fooien te geven voor verleende diensten.

Khmer

De officiële taal van Cambodja is Khmer. Deze taal wordt door zo’n 90 procent van de bevolking gesproken. Behalve het Khmer, wordt er ook Chinees en Vietnamees gesproken. Ook wordt er aardig wat Frans gesproken. In toeristische gebieden spreken mensen meestal Engels. Het wordt echter wel als teken van respect gezien als je de moeite neemt de bevolking aan te spreken in hun eigen taal.

Geloof

Het geloof is in Cambodja erg belangrijk en er zijn dan ook diverse tempels die je kunt bezoeken. Dit dien je altijd blootshoofds en blootsvoets te doen. In veel tempels is het verboden om foto’s te maken. Sowieso wordt het als heiligschennis gezien als je foto’s maakt van iemand die voor een boeddhabeeld staat. Het is tevens niet toegestaan om met je voeten in de richting van een monnik of boeddhabeeld te zitten.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cambodja, een land met een wereldwonder!Cambodja, een land met een wereldwonder!Het toerisme is in Cambodja nog maar weinig ontwikkeld, ook al beschikken ze over misschien wel de mooiste tempel ter we…
Een reis door CambodjaEen reis door CambodjaZelfs voor wie al in andere landen in de regio gereisd heeft kan Cambodja toch nog een cultuurshock zijn. Het is een erg…
Zelfstandig rondreizen en Backpacken in CambodjaCambodja is een geweldig en veilig land om te backpacken en op jezelf rond te reizen. Cambodja heeft prachtige tempels,…
Een bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaEen bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Phnom Penh heeft een aantal bezienswaardigheden die absoluut een bezoek waard z…

Costa Rica, ofwel 'De rijke kust'Costa Rica, ofwel 'De rijke kust'Het grootste gedeelte van Costa Rica is regen- en nevelwoud. Als je van natuur houdt, dan is dit mooie land de moeite wa…
Bulgarije, land aan de Zwarte ZeeBulgarije, land aan de Zwarte ZeeBulgarije is een land in Europa en ligt aan de kust van de Zwarte Zee. Het land grenst ook aan Roemenië, Servië, Macedon…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Albeiror24, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Khmerevening.JPG
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 18-06-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.