Cambodja, een land met een wereldwonder!

Cambodja, een land met een wereldwonder! Het toerisme is in Cambodja nog maar weinig ontwikkeld, ook al beschikken ze over misschien wel de mooiste tempel ter wereld: Angkor Wat. De toeristenstandaard ligt dan ook niet hoog, de accommodaties zijn over het algemeen zeer eenvoudig.

Algemene Informatie

Strand nabij Sihanoukville / Bron: Bernd Nottelmann, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Strand nabij Sihanoukville / Bron: Bernd Nottelmann, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Hoofdstad: Phnom Penh
  • Taal: Khmer. Met Frans kun je redelijk terecht.
  • Munteenheid: Riel
  • Religie: Boeddhisme
  • Klimaat: Tropisch klimaat
  • Beste reistijd: november tot en met februari
  • Tijdverschil: + 6 uur

Bezienswaardige plaatsen en gebieden

Cambodja is vooral bekend door het vele geweld dat hier in de loop der jaren gepleegd is. In voorgaande eeuwen heerste er een Khmer-cultuur, maar in de vorige eeuw is er vooral oorlog gevoerd. Pas sinds 1993 is het in Cambodja weer rustig geworden.

Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja, en is gelegen aan de Mekong-rivier. Er zijn hier verschillende gebouwen en monumenten te zien; het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum, het Tuol Sleng Holocaust Museum en de Wat Ounalom-tempel.

Een stukje van de Angkor Wat / Bron: Fuzheado, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Een stukje van de Angkor Wat / Bron: Fuzheado, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Angkor Wat

Angkor Wat is een van de zeven wereldwonderen, en wie het ziet, snapt meteen waarom. Deze schitterende tempel is van top tot teen versierd. Er wordt over de tempel wel gezegd dat hij is gebouwd in de vorm van een sterrenbeeld, maar dat werd ook gezegd over de piramides van Cheops. Zekerheid hierover is nooit gegeven en zal er ook nooit komen.

De stad Angkor was van de 9e tot de 13e eeuw de hoofdstad van het Cambodjaanse Khmer-rijk.

Battambang

Een rustig stadje met een rijke historie. In Battambang vind je mooie koloniale gebouwen. De stad is gelegen aan de rivier de Sangker, hierover kun je een boottocht maken naar Siem Reap. De tocht voert langs de wetlands, en langs de rivier kun je de lokale bevolking aan het werk zien.

Sihanoukville

Sihanoukville is het vroegere vissersdorp Kompong Som en is nu een bekende badplaats. Er is vrij weinig te doen, een bezoekje aan de lokale markt is wel leuk. Bij en rondom de stad liggen 5 stranden: Victory Beach, Ochheutal Beach, Serendipity Beach, Otres Beach en Sokha Beach. 30 kilometer buiten Sihanoukville ligt Ream National Park, een beschermd mangrovebos met talloze vogels.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een reis door CambodjaEen reis door CambodjaZelfs voor wie al in andere landen in de regio gereisd heeft kan Cambodja toch nog een cultuurshock zijn. Het is een erg…
Een bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaEen bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Phnom Penh heeft een aantal bezienswaardigheden die absoluut een bezoek waard z…
Vann Nath: de man die de Rode Khmer overleefdeVann Nath: de man die de Rode Khmer overleefdeIn 1975 kwam de Rode Khmer aan de macht in Cambodja, onder leiding van Pol Pot, die het land in een waar slachtveld vera…
Zelfstandig rondreizen en Backpacken in CambodjaCambodja is een geweldig en veilig land om te backpacken en op jezelf rond te reizen. Cambodja heeft prachtige tempels,…

De mooiste plekjes van Ierland - MonasterboiceDe mooiste plekjes van Ierland - MonasterboiceAan de oostkust van Ierland, grenzend aan Noord-Ierland, ligt het kleinste graafschap van het land. County Louth is slec…
Sharm el Sheik, EgypteSharm el Sheik, EgypteSharm el Sheik is een badplaats in Egypte, gelegen op het Egyptische schiereiland Sinaï. Het is een toeristische trekple…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 08-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.