InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Buitenland > Cambodja, een land met een wereldwonder!

Cambodja, een land met een wereldwonder!

Het toerisme is in Cambodja nog maar weinig ontwikkeld, ook al beschikken ze over misschien wel de mooiste tempel ter wereld: Angkor Wat. De toeristenstandaard ligt dan ook niet hoog, de accommodaties zijn over het algemeen zeer eenvoudig.

Algemene Informatie

Strand nabij Sihanoukville / Bron: Bernd Nottelmann, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Strand nabij Sihanoukville / Bron: Bernd Nottelmann, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Hoofdstad: Phnom Penh
  • Taal: Khmer. Met Frans kun je redelijk terecht.
  • Munteenheid: Riel
  • Religie: Boeddhisme
  • Klimaat: Tropisch klimaat
  • Beste reistijd: november tot en met februari
  • Tijdverschil: + 6 uur

Bezienswaardige plaatsen en gebieden

Cambodja is vooral bekend door het vele geweld dat hier in de loop der jaren gepleegd is. In voorgaande eeuwen heerste er een Khmer-cultuur, maar in de vorige eeuw is er vooral oorlog gevoerd. Pas sinds 1993 is het in Cambodja weer rustig geworden.

Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja, en is gelegen aan de Mekong-rivier. Er zijn hier verschillende gebouwen en monumenten te zien; het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum, het Tuol Sleng Holocaust Museum en de Wat Ounalom-tempel.

Een stukje van de Angkor Wat / Bron: Fuzheado, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Een stukje van de Angkor Wat / Bron: Fuzheado, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Angkor Wat

Angkor Wat is een van de zeven wereldwonderen, en wie het ziet, snapt meteen waarom. Deze schitterende tempel is van top tot teen versierd. Er wordt over de tempel wel gezegd dat hij is gebouwd in de vorm van een sterrenbeeld, maar dat werd ook gezegd over de piramides van Cheops. Zekerheid hierover is nooit gegeven en zal er ook nooit komen.

De stad Angkor was van de 9e tot de 13e eeuw de hoofdstad van het Cambodjaanse Khmer-rijk.

Battambang

Een rustig stadje met een rijke historie. In Battambang vind je mooie koloniale gebouwen. De stad is gelegen aan de rivier de Sangker, hierover kun je een boottocht maken naar Siem Reap. De tocht voert langs de wetlands, en langs de rivier kun je de lokale bevolking aan het werk zien.

Sihanoukville

Sihanoukville is het vroegere vissersdorp Kompong Som en is nu een bekende badplaats. Er is vrij weinig te doen, een bezoekje aan de lokale markt is wel leuk. Bij en rondom de stad liggen 5 stranden: Victory Beach, Ochheutal Beach, Serendipity Beach, Otres Beach en Sokha Beach. 30 kilometer buiten Sihanoukville ligt Ream National Park, een beschermd mangrovebos met talloze vogels.
© 2007 - 2019 Funkyfish, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cambodja - Phnom-Penh, Heuvel van PenhCambodja - Phnom-Penh, Heuvel van PenhCambodja is een land gelegen in Azië. Het land grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. Ook ligt Cambodja aan de Zuid-Chine…
Angkor Wat in CambodjaAngkor Wat in CambodjaAngkor Wat in Cambodja en de andere stenen tempels in de oude hoofdstad van de Khmer werden gebouwd voor godkoningen. Om…
Een bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaEen bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Phnom Penh heeft een aantal bezienswaardigheden die absoluut een bezoek waard z…
Zelfstandig rondreizen en Backpacken in CambodjaCambodja is een geweldig en veilig land om te backpacken en op jezelf rond te reizen. Cambodja heeft prachtige tempels,…
Het rijk van de KhmersHet rijk van de KhmersIn de negende eeuw ontwikkelde zich een nieuw rijk, genaamd het Khmer-rijk. Dit rijk bevond zich in wat nu Zuidoost-Azië…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Cambodja, een land met een wereldwonder!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Funkyfish
Gepubliceerd: 11-06-2007
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!