Noord-Korea, strenge eisen voor toeristen

Noord-Korea, strenge eisen voor toeristen Noord-Korea is een land gelegen tussen China, Rusland en Zuid-Korea. Ook ligt Noord-Korea aan de Japanse Zee en de Gele zee. De meeste mensen in dit land hebben geen religie. Van plan om naar Noord-Korea op vakantie te gaan? Houd dan rekening met de strenge regels die gelden voor toeristen.

Algemene Informatie

  • Continent: Azië
  • Originele naam: Chosŏn Minjujŭi Inmin Konghwaguk
  • Taal: Koreaans
  • Valuta: Noord-Koreaanse won

Steden

De hoofdstad van Noord-Korea is Pyongyang, met het beeld van de eerste leider van het land, Kim il Sung. Het is verplicht om hier een bos bloemen neer te leggen. Er wonen in de stad bijna drie miljoen mensen en hiermee is het de grootste stad van het land. Je mag de stad niet zomaar bezoeken en je kunt er alleen rondreizen als je samen bent met een gids uit Noord-Korea. Je mag dus ook niet zomaar overal heengaan. In Pyongyang zijn grote straten, waar voornamelijk trams rijden. Er zijn ook treinen in de stad, maar toeristen mogen hier geen gebruik van maken. Kaesong is de oude hoofdstad van het land en is het centrum van handel en religie. Er zijn veel bijzondere tempels. Haeju is een stad met voor veel rijstvelden. Er wordt ook veel gevist.

Enkele bezienswaardigheden mogen wel bezocht worden, zoals bijvoorbeeld de Juche Toren. De toren is zeker 170 meter hoog. Ook is er de Triomfboog, die vergelijkbaar is met de Arc de Triomphe in Parijs. De Triomfboog is echter wel een stuk hoger. Het hoogste gebouw van de stad is Ryugyong Hotel, dat nog steeds onvoltooid is. Het gebouw is ruim 330 meter hoog en de bouw ervan is gestopt in 1992.

Natuur en bezienswaardigheden

Noord-Korea heeft vijf heilige bergen. Eén daarvan is Myohyang. Er zijn bossen en belangrijke tempels bij deze berg. Ook vind je er twee gebouwen, waar buitenlanders een cadeau moeten achterlaten voor de eerste leider van het land. Een andere berg is Suyang, met de Waterval van Suyang, die 128 meter hoog is. Sariwon is een gebied met wijngaarden. Je vindt er ook veel musea.

Beste reistijd

De seizoenen lopen in Noord-Korea gelijk met Nederland. De beste reisperiode is in het voorjaar en het najaar. Dus van april tot en met juni en van september tot en met oktober. De temperatuur is dan het meest aangenaam. In de zomer kan het namelijk erg warm worden. Van juni tot en met augustus is tevens het regenseizoen. In de winter is de temperatuur erg laag en staat er een gure wind. Reizen in deze tijd wordt dan ook afgeraden.

Klimaat

De seizoenen in Noord-Korea zijn gelijk met die in Nederland. In het voorjaar en najaar is het doorgaans erg lekker weer, maar ’s nachts kan het wel behoorlijk afkoelen en heb je toch zeker een jas nodig. In de herfst kan er veel regen vallen en het is vooraf nooit goed te voorspellen wanneer. De winters zijn vaak erg streng. Het sneeuwt niet echt, maar het kan wel heel erg koud worden dan.

Reisdocumenten Noord-Korea

Voor Noord-Korea heb je een visum nodig. Dit visum is erg lastig te krijgen vanwege de vele strenge controles. Veel reismaatschappijen kunnen het visum voor je regelen. Dit maakt het doorgaans iets makkelijker om het visum te krijgen. Ook heb je een geldig Nederlands paspoort nodig dat nog minstens zes maanden na terugkomst in eigen land geldig moet zijn. Als je geen Nederlandse identiteit hebt kun je het beste contact opnemen met de ambassade.

Pas op met invoeren

Noord-Korea is een streng land en het is dan ook verstandig om goed op te passen met de spullen die je meeneemt. Je mag bijvoorbeeld geen boeken meenemen die over Noord-Korea gaan. Ook een telefoon en radio zijn ten strengste verboden. Je mag geen videocamera meenemen en een fotocamera alleen als de lens kleiner is dan 150 mm. Er wordt hier streng op gecontroleerd en mocht je toch spullen bij je hebben, dan raak je ze kwijt bij de grens.

Gezondheid in Noord-Korea

Als je op reis gaat naar Noord-Korea wordt het aangeraden om inentingen te nemen tegen DTP en Hepatitis A. Het is echter wel verstandig om voor vertrek contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Zij zijn op de hoogte van de laatste gezondheidsontwikkelingen in een land. Het is verstandig om een kleine medische kit mee te nemen. Ook kun je het beste goed opletten wat je eet in Noord-Korea.

Noord-Koreaanse Won

In Noord-Korea wordt betaald met de Noord-Koreaanse Won. Het in- en uitvoeren van deze munt is ten strengste verboden. Op veel plekken is het dan ook niet toegestaan voor toeristen om gebruik te maken van de Noord-Koreaanse Won. Je kunt dan ook op de meeste plekken betalen met de normale Euro. Fooien zijn in Noord-Korea niet gebruikelijk, maar het mag uiteraard wel.

Koreaans

De officiële taal van Noord-Korea is Koreaans. Het is verstandig om vooraf wat Koreaanse zinnen te leren. Engels wordt er niet echt veel gesproken, maar je zult altijd begeleid worden door Engels sprekende gidsen. Praten met de bevolking mag alleen als de gids hier toestemming voor geeft. Gesprekken zullen dan ook altijd worden gevoerd met de gids als tussenpersoon.

Regels voor toeristen

In Noord-Korea worden slechts een handjevol toeristen toegelaten en zij moeten zich houden aan strenge eisen. Je mag niet zonder gidsen door het land reizen en je moet doen wat zij zeggen. Er zal op vaste plekken worden gegeten en je mag niet zomaar overal foto’s van maken. Het is niet mogelijk steden op eigen gelegenheid te verkennen en vaak zijn er speciale hotels en restaurants voor toeristen. Het is streng, maar hierdoor tevens een zeer unieke ervaring.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koreaanse OorlogEen belangrijk twistpunt tijdens de Koude Oorlog was de strijd in Korea. Van 1950 tot 1953 werd er een hevige strijd uit…
Een krachtmeting tussen Noord- en Zuid-KoreaOoit, tot een eeuw geleden, was Korea een kluizenaarskoninkrijk. Inmiddels is het schiereiland opgedeeld in twee naties:…
WK voetbal 2002Voor het eerst in de geschiedenis werd het WK georganiseerd door 2 landen, en ook nog eens 2 landen buiten de VS of Euro…
WK voetbal 1966In 1966 is het de beurt aan Engeland om het 8e WK te mogen organiseren. Aan de voorronden deden 53 landen mee, waarvan e…

Zuid-Afrika, geniet van cultuur en natuurZuid-Afrika, geniet van cultuur en natuurZuid-Afrika is bijna 30 keer zo groot als Nederland. Een groot gedeelte van de bevolking is lid van een Christelijke ker…
Bronnen en referenties
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_North_Korea.svg
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.