Shoppen in Londen

Londen is één van de meest populaire steden van Europa om te winkelen. Het is een stad met veel bezienswaardigheden, maar er zijn ook diverse grote winkelstraten en warenhuizen. Echt een paradijs voor liefhebbers van winkelen dus. Doordat er zoveel verschillende soorten winkels zijn, is er voor ieder wat wils. Vaak wordt bij shoppen in Londen meteen aan Oxford Street gedacht, maar er zijn veel meer leuke shopmogelijkheden in deze stad die de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de bekendste winkelgebieden (en warenhuizen) van Londen. Voor liefhebbers van shoppen is Londen een geweldige stad. Er zijn verschillende winkelstraten en hoewel sommige gebieden duur zijn, zijn er ook leuke goedkopere winkels gevestigd in Londen. Hieronder is een overzicht weergegeven van de bekende winkelstraten van Londen:

Oxford Street

Oxford Street is de bekendste winkelstraat van Londen. De straat is twee kilometer lang en er zijn veel grote ketens van bekende winkels gevestigd. Ook is de grootste Primark van Europa hier gevestigd. Oxford Street ligt in de wijk Westminster. Het is een erg drukke winkelstraat die jaarlijks door zo'n 200 miljoen mensen bezocht wordt.

Covent Garden

In Covent Garden zijn niet alleen bekende winkels gevestigd, maar juist ook veel kleine onafhankelijke winkeltjes. Dit zorgt voor een gevarieerd en onderscheidend aanbod. Daarnaast zijn er diverse designerwinkels te vinden. Net zoals Oxford Street is Covent Garden een druk bezocht gebied. In het hart van Covent Garden is de Piazza. Dit is een gezellig plein waar vaak straatmuzikanten optreden. Ook is er de Covent Garden Market; een overdekte markt waar men o.a. handgemaakte spullen verkoopt en waar een stukje verderop eettentjes en terrassen te vinden zijn.

Regent Street

Een andere bekende en drukke winkelstraat is Regent Street. Deze straat grenst aan Oxford Street en ziet er mooi uit met veel oude gebouwen. In Regent Street zijn vrij veel duurdere winkels te vinden, maar ook bijvoorbeeld H&M is hier gevestigd. Regent Street staat ook bekend om de mooie versiering en verlichting tijdens de kerstperiode.

Old Bond Street

Voor wie graag een bezoek brengt aan exclusieve en dure winkels is een bezoek aan Old Bond Street zeker aan te raden. In deze straat zijn de duurste winkels en designshops gevestigd. Naast kledingwinkels zijn er ook antiekzaken en juweliers te vinden. Old Bond Street is te omschrijven als stijlvol en chique. Ook zijn er hier een stuk minder bezoekers dan in bijvoorbeeld Oxford Street.

Carnaby Street

Tussen Oxford Street en Regent Street in ligt het sfeervolle winkelgebied Carnaby Street. Het is een leuk gebied met veel kleine boetiekjes en onafhankelijke winkeltjes. Tevens zijn er diverse modeontwerpers in deze straat gevestigd. Het winkelgebied bestaat uit verschillende kleine straatjes en er heerst een gezellige sfeer. Naast de winkels zijn er ook veel leuke restaurants en cafés aanwezig in Carnaby Street.

Behalve bovengenoemde winkelstraten- en gebieden zijn er in Londen ook veel leuke warenhuizen en winkelcentra die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn. Hieronder is een aantal van deze warenhuizen toegelicht.

Harrods

Harrods is ongetwijfeld een van de bekendste warenhuizen van Europa. Het is een grote, luxueuze winkel met een erg mooi interieur. Harrods heeft een enorm groot assortiment en het motto van de winkel is 'alles, voor iedereen, overal'. Dagelijks wordt er in deze winkel voor 1,5 miljoen pond verkocht aan zo'n 35.000 klanten. Toeristen vormen een belangrijk gedeelte van de omzet voor Harrods. Veel mensen die Londen bezoeken vinden hun bezoek dan ook niet compleet zonder bij Harrods te zijn geweest. Het warenhuis heeft zeven verdiepingen en voor een bezoek aan de winkel kan je het beste ruim genoeg tijd reserveren.

Selfridges & Co

Het warenhuis Selfridges & co is gevestigd in Oxford Street. Het is na Harrods het grootste warenhuis van Engeland. Net zoals bij Harrods, kun je bij dit warenhuis terecht voor heel veel verschillende soorten spullen en kleding. Mede door het grote assortiment is het een leuke en gevarieerde winkel. Selfridges & Co bevat ook o.a. een champagnebar en een schoonheidssalon.

Hamleys

Hamleys is de grootste en bekendste speelgoedwinkel van Engeland. Het is één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. De winkel heeft 7 verdiepingen met alleen speelgoed. De winkel is gevestigd in Regent Street en is bijna niet te missen door de prachtige etalages. Hamleys is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het mooi om de winkel eens te bezoeken.

Algemene tips

  • Bedenk voordat je in Londen gaat winkelen welke straten/gebieden je wilt bezoeken. Vooral wanneer je 1 of 2 dagen gaat shoppen is het niet haalbaar om alles te bezoeken, daarom is het handig om van te voren een soort 'planning' te maken.
  • Ga, indien je de mogelijkheid hebt, niet op zaterdag winkelen. Dit is de drukste dag en vooral in gebieden als Oxford Street en Covent Garden is het dan erg druk.
  • In Londen betaalt men met ponden. Het is verstandig om geld te wisselen bij een bank of postkantoor. Hier betaal je minder commissie dan bij een wisselkantoor.
  • Reis met het openbaar vervoer door de stad. Met de auto doe je er veel langer over en bovendien is parkeren in het centrum bijna onmogelijk. Voor het openbaar vervoer kun je een Oyster Card kopen. Dit is een elektronisch kaartje waarmee je gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om losse tickets te kopen.
© 2014 - 2024 N123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
KerstShoppen in Londen; sfeervol winkelenDe feestdagen staan voor de deur en dan is het ontzettend gezellig in meerdere grote steden in de wereld. Kerstinkopen d…
Het culturele LondenLonden, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeke…
Stedentrip LondenEen heerlijke stad om te shoppen, van mooie architectuur te genieten en lekker rondstruinen, allemaal kan het tijdens ee…
Goedkoop naar LondenGoedkoop naar LondenLonden is een ideale bestemming voor een citytrip: de Engelse hoofdstad is snel en goedkoop bereikbaar en er is genoeg t…

Wellington met Te Papa Tongarewa museum en AkaroaWellington met Te Papa Tongarewa museum en AkaroaWellington is sedert 1865 de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Omdat het over het algemeen nogal winderig is in deze streken…
Wat te doen in Eindhoven: evenementen, activiteiten en tipsEindhoven is qua inwoneraantal de op vier na grootste stad van Nederland en in opkomst als het gaat om toeristen en dagj…
Bronnen en referenties
  • http://www.ditislonden.nl/wat-te-doen-londen/shoppen-londen
  • http://www.youropi.com/nl/londen/article/winkelen-in-londen-1003
N123 (37 artikelen)
Gepubliceerd: 30-01-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.