Vakantieveilingen. Hoe werkt het?

Vakantieveilingen. Hoe werkt het? Vakantieveilingen is een website waar u een uitstekende vakantie (of een avondje uit) kunt winnen, door middel van veiling. Het gaat hier om prima vakanties en geen tweede keus vakanties. Pretparken, campings, vakantiehuisjes, hotelbonnen. Allerlei soorten vakanties en uitjes zijn er te winnen via de website. Het is een kwestie van op tijd bieden. Let wel altijd even op op bijkomende kosten zoals toeristenbelasting of schoonmaakkosten. Dat is meestal niet meer dan 5,- tot hooguit een paar tientjes. Hoe werkt het? Vakanties veilen. Vakanties kopen op een vakantieveiling. Op de website waar vakanties geveild worden, start bijna elke veiling met een bedrag van 1 euro. Als u een account heeft aangemaakt kunt u gaan bieden op de aanbiedingen. Bieden op de site is eenvoudig. U biedt een prijs en wacht of u overboden wordt. Als u overboden wordt is het duidelijk dat meer personen op de vakantie bieden. U kunt ook pas gaan bieden als de veiling bijna is afgelopen. Tegen de tijd dat de veiling afloopt, bijvoorbeeld na een dag of na enkele dagen, is het belangrijk om bijtijds te zorgen dat u de hoogste bieder bent. Veel veilingen worden regelmatig herhaald. De meeste biedingen worden in de laatste minuut, vlak voordat de veiling afloopt, uitgebracht.

Vakantieveiling, account aanmaken

Op de website van vakantieveilingen wordt voor het aanmaken van een account uw echte naam en adres gevraagd. Een account aanmaken is eenvoudig. U geeft uw persoonlijke gegevens op, u kiest een veilig wachtwoord en u kunt meteen gaan bieden op vakanties en andere aanbiedingen.

Vakantieveilingen, wat wordt er zoal geveild?

Niet alleen vakanties worden geveild op deze website, maar ook dagtochtjes, Hotelbonnen, fotoshoots, arrangementen, sauna en Wellness, diners, enzovoorts. Een overzicht:
 • Hotels Nederland, België en Duitsland.
 • Beauty en verzorging arrangementen.
 • Fotoshoots in vele woonplaatsen in Nederland.
 • Sauna en Wellness.
 • Kuren met overnachtingen.
 • Vakantiehuizen buitenland.
 • Vakantiehuizen buitenland.
 • Bungalows.
 • Caravans.
 • Verblijf op campings.
 • Autovakanties.
 • Vaarvakanties
 • Zonvakanties.
 • Cursussen.
 • Eten en drinken.
 • Dagje weg.
 • Feesten.
 • Theater en shows (tickets).

Als u op het goede moment biedt kunt u al deze aanbiedingen voor een zacht prijsje winnen. De korte vakanties, weekend- of een midweek in een bungalowpark met zwemparadijs, gaan regelmatig voor een paar tientjes naar de gelukkige bieder. Ook worden volledige vakanties op de veiling aangeboden, bijvoorbeeld een tiendaags verblijf op een camping in Nederland of een ander land in Europa. Als u gaat bieden, let dan op de datum van de vakantie. Niet voor alle aanbiedingen ligt de vertrekdatum vast, vaak gaat het om last-minute vakanties. Voor een fotoshoot of cursus die u gewonnen heeft, maakt u zelf een afspraak voor een datum die schikt. de vouchers van vakantieveilingen zijn vaak 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar geldig.

Tips voor bieden op de veiling

Biedt nooit meer dan het maximale bedrag wat u in gedachten heeft. Op die manier kunt u voor een paar tientjes vakanties winnen op de online veiling. Bied niet boven uw budget en bied niet te vroeg, dat drijft de prijs alleen maar onnodig op. Bied op het allerlaatste moment pas. Hou er rekening mee dat veel anderen ook pas op het laatste moment zullen bieden.

Bijkomende kosten

Van elke veiling kunt u vooraf lezen of er nog bijkomende kosten bijkomen. Voor een vakantie kan dat bijvoorbeeld toeristenbelasting of schoonmaakkosten zijn. De bijkomende kosten zijn over het algemeen gewone kosten, zoals toeristenbelasting of een lakenpakket. Ook rekent vakantieveilingen zelf een klein bedrag per veiling.

Vakantieveiling, vakantie gewonnen, wat nu?

Als u een vakantie of een Hotelbon, een diner, een cursus of beauty arrangement gewonnen heeft, kunt u direct betalen met bijvoorbeeld iDeal. Zodra u betaald heeft ontvangt u de tegoedbon (voucher) voor uw vakantie of uitstapje. Vervolgens kunt u met de tegoedbon op de afgesproken datum terecht op uw vakantieadres of bij het Hotel of het restaurant. de vouchers zijn ook heel erg leuk om cadeau te geven.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…
Tips voor vakantieveilingenTips voor vakantieveilingenOp het internet zijn inmiddels meerdere websites actief die gericht zijn op het veilen van vakanties, hotelkamers en att…
Hotelbon Jaarkaart, wat is het verschil met een hotelbon?Hotelbon Jaarkaart, wat is het verschil met een hotelbon?Hotelbon Jaarkaart, wat is het verschil met de gewone hotelbon? Waarschijnlijk hebt u al eens van de Hotelbon gehoord. D…
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…

Slapen in de vroegere cel van Vaclav HavelToen Vaclav Havel in de jaren tachtig van vorige eeuw enkele jaren gevangen zat wegen zijn kritische toneelstukken had h…
Simon Bolivar: De held van Zuid-AmerikaIn de geschiedenis van Europa is er geen persoon te noemen die qua daden in de buurt komt van de bevrijder van Zuid-Amer…
Bronnen en referenties
 • www.vakantieveilingen.nl
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 16-09-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.