Waar gaan we naar toe op vakantie? Zuid-Frankrijk?

Waar gaan we naar toe op vakantie? Zuid-Frankrijk? De Cote d`Azur ligt in Zuid Frankrijk in de Provence en is een van de meest gewaardeerde vakantie bestemmingen van Frankrijk. De kust is sprookjesachtig, vol oude rotsen en kleine eilandjes. De natuur is er adembenemend mooi en de Atlantische oceaan blikkert en zindert onder een azuurblauwe hemel. Langs de kust spatten golven op en glijden surfers over de golven. Het klimaat in Zuid-Frankrijk is met een gemiddelde temperatuur van 27 graden in juli, fantastisch. Bent u op zoek naar een lekkere zonnige vakantie, met strand en zwembaden in de omgeving, dan is Zuid-Frankrijk misschien wel het ideale vakantiegebied voor u. Decennia lang is de Provence al een paradijs voor zon en zee genieters. De zandstranden zijn mooi en de natuur is er met weelderige bossen, bergtoppen en indrukwekkende valleien, ook zeer aantrekkelijk. Zuid-Frankrijk is een gebied met veel bezienswaardigheden en interessante plaatsen. Voor de kust, zuidelijk van Cannes treft u bijvoorbeeld Îles d'Hyères en de Îles de Lérins aan. De Cote d 'Azur is beroemd om de heerlijke stranden, de vele zonuren en de prachtige badplaatsen.

Cote d`Azur kuststrook

Langs de kuststrook van de Cote d` Azur treft u vele bekende badplaatsen aan, zoals Sain Tropez, Nice en Cannes. Tussen Cannes en Nice ligt het schiereiland Antibes met het bekende plaatsje Juan les Pins, wat ook een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming is geworden. Veel kunstenaars wonen St. Paul de Vence, waardoor u in de omgeving veel galeries kunt bezoeken en kunst kunt kopen.

De Cote d`Azur en de Alpen

In het Noorden van de Cote d`Azur, landinwaarts, liggen de schitterende zuidelijke Alpen, verspreid over het gehele oostelijke gebied van de Cote d`Azur. De natuur is ook hier schitterend. Beroemde gebieden in deze streek zijn Gorge du Verdon en de Mont Ventoux.

Zuid-Frankrijk, goedkope vakanties

Frankrijk heeft zo enorm veel vakantieadressen dat een betaalbare vakantie zeker te vinden is. Veel mensen trekken naar de kustgebieden, maar landinwaarts is ook veel te zien en te beleven. In toeristische gebieden is het duurder. Uit heel Europa trekken immers vakantiegangers naar Frankrijk. Om Frankrijk in oorspronkelijke sfeer te leren kennen kan je ook een vakantie houden in landelijk gelegen gebieden, of in de omgeving van kleine dorpjes.

Zuid-Frankrijk, welk gebied?

Provence

Cote d` Azur is het kustgebied van de Provence. U kunt hier verblijven in beroemde badplaatsen als Cannes, Saint Tropez, Antibes, Grasse en Nice. Andere bekende badplaatsen in dit gebied zijn: St. Maxima en St. Raphaell.

Dordogne

De Dordogne heeft een oeroude geschiedenis. Als vakantiebestemming is het om meerdere redenen bijzonder, u treft hier bijvoorbeeld grotten aan die nog dateren uit de prehistorie, met schitterende rotstekeningen. Vanwege de middeleeuwse geschiedenis in de Dordogne, kunt u verschillende kastelen in dit gebied bezoeken. De Dordogne wordt verdeeld in vier gebieden. Périgord Blanc (kalklagen), Périgord-Noir (truffels), Périgord Poupre (druivenmet paars blad) en Périgord Vert (gebied met de meeste regenval) waardoor het gebied groen is. De Dordogne is onderdeel van de regio Aquitanië ligt in het Zuid-Westen. Een heel bijzondere streek waar u ook heerlijk kunt genieten van uw strand en zonvakantie in Frankrijk. In Les Landers vindt u de hoogste duinen van Europa. Dit is niet te vergelijken met de duinen zoals wij ze hier kennen. De duinen in Les Landes bestaat uit ongeveer 125 meter spierwit zand wat als een massief omhoog torent. Enkele tientallen jaren geleden moest u deze duinen nog beklimmen in de zinderende hitte, om de oceaan te bereiken. Tegenwoordig is het een trekpleister geworden voor parazeilers, die heerlijk vanaf de oneindige witte zandheuvels naar beneden zeilen. Er zijn ook verschillende trappen waardoor u het duin eenvoudig beklimmen kunt. U hebt vervolgens zicht op de schitterende zee en het zandstrand, waar u kunt zonen, zwemmen en varen. Arcachon is in dit gebied een bekende badplaats. In Aquitaine vidt u ook de bekende badplaats Biarritz. In Aquitaine treft u ook wijngaarden aan, vestingsteden en kastelen. Het gebied bevat veel groen en schitterende geelwitte strandzanden.

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon (Gard) grenst in het Noorden aan de Auvergne. De Pyreneeën in het zuiden zijn bekend om de hoge bergen, tot wel 3000 meter, waardoor dit een gebied is met veel vakantiemogelijkheden. In het zuiden vindt u ook natuurlijk ook de beroemde stranden aan de middellandse zee. Het klimaat van deze streek maakt zeer geschikt om zowel van zon en zee te genieten als van (water)sporten waarbij de wind een rol speelt. Als u een zeil of surfliefhebber bent, zijn Gruissan, Port-Leucate, Port-Barcarès en Saint-Cyprien met nadruk aan te raden.

Hoogseizoen

In het hoogseizoen zijn de prijzen uiteraard hoger, omdat veel mensen op vakantie naar Frankrijk willen. Kamperen is over het algemeen genomen de goedkoopste manier om op vakantie te gaan. U kunt dan met de auto, trein of bus op vakantie. Ook veel mensen gaan vliegen of met een hoge snelheidstrein naar Frankrijk. Bungalows, vakantieparken en appartementen en hotels vindt u op ontelbare locaties in het land. Bijtijds een vakantie boeken kan u honderden euro’s schelen, omdat veel reisorganisaties vroegboekkorting geven. Ook last-minute reizen zijn vaak een stuk goedkoper, maar de keus is dan wel beperkt.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Grasse, Zuid-FrankrijkIn Zuid-Frankrijk, in het departement Alpes-Martimes ligt de stad Grasse. De regio waarin zij ligt, de Provence, is geli…
Cap Esterel: luxe resort aan de Côte d'AzurCap Esterel: luxe resort aan de Côte d'AzurVoor wie een luxe vakantieresort zoekt aan de Côte d’Azur met veel vertier en activiteiten is Cap Esterel dé ideale vaka…
Var, een vergeten streek in Zuid-FrankrijkVar, een vergeten streek in Zuid-FrankrijkDe Var is een departement in de regio Provence-Alpes-Cote d’Azur in Zuid-Frankrijk. Het is niet zo bekend bij Nederlande…

Strandvakantie CorsicaCorsica, het Franse eiland, heeft alles voor een zeer geslaagde strandvakantie: prachtige lange stranden, heerlijke zome…
Frankrijk, waar gaan we naar toe op vakantie? Normandië?Frankrijk, waar gaan we naar toe op vakantie? Normandië?Frankrijk is een van de meest populaire vakantielanden van Europa. Frankrijk heeft een uitgestrekte kustlijn, waar van v…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 08-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.