Suriname vakanties, wie, wat waar?

Suriname vakanties, wie, wat waar? Suriname is een prachtig land. Als u besluit om naar Suriname op vakantie te gaan, stapt u een wereld binnen die u omhelsd met schitterende natuur. Suriname bestaat nog steeds uit een groot deel tropisch regenwoud, waar ontelbare bijzondere dieren leven. De bevolking blaakt van levenslust. Suriname biedt u gezelligheid en ontspanning. Een vakantie naar Suriname is een unieke belevenis. Suriname wordt als vakantieland steeds aantrekkelijker, hoewel u nog niet bang hoeft te zijn voor massatoerisme. De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. De meeste inwoners van Suriname spreken meerdere talen, waaronder Nederlands en Sranan Tongo. Verder wordt er Sarmami, Chinees, Javaans, Engels, Frans en Spaans gesproken.

Suriname kent verschillende culturen. De naam ‘Suriname’ is vermoedelijk afkomstig van de naam van een oude indianenstam, de Surinen genaamd. Surinamers staan bekend als vriendelijke en gastvrije mensen, die van het leven houden en in hun vrije tijd het leven vieren. Het leven in Suriname wordt gevierd met de unieke Surinaamse keuken (een samengestelde keuken met invloeden van de vele verschillende culturen in het land, is naar mijn smaak een van de beste keukens ter wereld). Suriname is een levendig land met een kleurrijke bevolking. De natuur is werkelijk indrukwekkend. In het regenwoud komen dieren voor die officieel zelfs nog niet ontdekt zijn. Dit geldt overigens ook voor onontdekte bomen, planten en bloemen.

Vliegreizen naar Suriname, Aruba of Curaçao

KLM/Air France en de BWA en Surinam Airways – SLM, bieden vliegreizen naar Suriname aan. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 8 uur vliegen. Bij Zanderij ligt het internationale vliegveld van Suriname, JAP. Als u via het Caribische gebied Suriname bezoekt, vliegt u met Surinam Airways of BWA. Een georganiseerde reis naar Suriname heeft het voordeel dat u vaak goedkoper uit bent. Vergelijk met elkaar vliegreizen naar Suriname, Aruba en Curaçao.

Op vakantie naar Suriname

Suriname is met het vliegtuig gemakkelijk te bereiken. Als u vanaf Schiphol een reis naar Suriname heeft geboekt, bent u 8 uur later in Suriname. Suriname heeft toeristen zo enorm veel te bieden, dat iedereen zich kan vermaken in dit unieke land. Jungletours en stedentrips zijn beiden aan te raden. Als u de hoofdstad Paramaribo bezoekt, neem dan een kijkje bij de bezienswaardigheden van de stad.

Paramaribo bezienswaardigheden

 • Fort Zeelandia (museum)
 • Historische binnenstad van Paramaribo (stadskern)
 • De Laarwijk plantage
 • De Paramaribo Zoo (dierentuin)

Suriname vakantie, waarom?

Suriname is een tropisch land met een heerlijk klimaat en de natuur is adembenemend mooi. De temperatuur schommelt dagelijks tussen de 23 en 32 graden. (In het binnenland ligt de gemiddelde temperatuur iets lager). September is in Suriname de warmste maand, gemiddeld enkele graden warmer dan de andere maanden. Van februari tot en met April trekt een passaatwind langs de kust en de temperatuur schommelt dan tussen de 21 en 29 graden. De warmte in Suriname voelt echter veel prettiger aan dan tijdens een hete zomer in Nederland omdat de luchtvochtigheid er anders is. Suriname heeft enorm veel natuurschoon; grotendeels tropisch regenwoud, mangroven, moerassen, witte savanne, brede rivieren en kreken en dieren die u alleen in deze tropische omgeving tegen zult komen. De stranden zijn niet zozeer geschikt om te zonnen en te zwemmen, aangezien de Marowijne rivier het water bruinig kleur door aanvoer van modderig slip, maar er zijn verschillende aangelegde standen met wit zand en palmbomen en hutjes, om u te laten genieten van de zee en strand. Op de stranden treft u ook reuzenschildpadden aan. Omdat ruim 80% van het land bedekt is met onaangeroerd regenwoud, kunt u in Suriname kennis maken met het paradijselijke van de aarde. Treedt u het regenwoud binnen dan treedt u een paradijs binnen. Een paradijs waar brulapen roepen, vogels luidruchtig zingen en waar ontelbare dieren ritselen, kruipen en vliegen.

Junglereizen naar Suriname

Het binnenland is een unieke attractie van Suriname. U bevindt zich middenin het schitterende oerwoud, peddelt door de rivier in een kano en geniet van de ongerepte natuur om u heen. Kleurrijke vogels, dieren, planten, bomen en bloemen, en heel bijzonder zijn de reuzenschildpadden in Galibi. Al deze factoren maken Suriname tot een perfect vakantieland. Er kunnen speciale reizen worden geboekt waarbij u een tour door de jungle kunt maken.

Seizoenen van Suriname

Suriname kent twee regenperioden, de kleine regentijd en de grote regentijd. De regen valt volop in de regentijden, maar de zon schijnt tussen de buien door, ook volop.

 • December tot begin februari de kleine regentijd
 • Van februari tot eind April de kleine droge tijd.
 • Eind April tot half Augustus de grote regentijd
 • Vanaf half Augustus tot begin december de grote droge tijd

Gedurende regentijden is de regenval overweldigend. De regenbuien plenzen hevig maar duren meestal kort, waarna het weer weer opklaart, tot de volgende regenbui.

Surinaamse stranden

De meeste bewoners van Suriname leven in de kustplaatsen. Suriname is echter geen overbevolkt land, integendeel. Bevolkingsgroepen in Suriname:
 • Indianen
 • Bosnegers (afstammelingen van ontsnapte slaven)
 • Creolen
 • Chinezen
 • Indiërs
 • Javanen
 • Europeanen

Omdat de stranden van Suriname niet echt geschikt zijn voor zwemmen en zonnebaden, kunt u White Beach Marina Resort bezoeken. Dit is een aangelegd zandstrand langs de Surinamerivier, vlak buiten Paramaribo. Dit wil niet zeggen dat de kust van Suriname niet het bezoeken waard is, integendeel. Met een jeep lang de kustlijn toeren is een avontuurlijke belevenis. Er is zoveel te zien en te beleven. Voor verkoeling in het water kunt u echter het beste genieten van zwembaden. Wilt u stranden, dan is het raadzaam een reis te boeken waarbij u ook vakantie doorbrengt op Curaçao of Aruba. Daar zijn de witte stranden met palmbomen gelegen aan oneindige blauwe wateren en de koraalriffen en tropische vissen in zee, en daar zijn ook de perfecte strandvakanties te vieren.

Ontstressen in Suriname

Suriname is een land waar niemand stress lijkt te hebben. Iedereen is het gewoon om zoveel mogelijk te genieten en te relaxen in je vrije tijd. Het leven is er kalm en tevreden, maar tegelijkertijd bruisend van levensvreugde en gezelligheid. Paramaribo heeft verschillende uitgaansgelegenheden en aantrekkelijke winkelstraten.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieoorden in SurinameVakantieoorden in SurinameSuriname ligt in het noordelijk gedeelte van Zuid-Amerika en maakt deel uit van het Caribisch gebied. Suriname is voorna…
Het einde van de Nederlandse AntillenDe Nederlandse Antillen bestaan niet meer sinds 10 oktober 2010. Net als Aruba, zijn Curaçao en Sint Maarten zelfstandig…
Werken op de Caribische eilandenAls je als Nederlander op vakantie gaat naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten, dan heb je g…
Aruba, One Happy Island!Aruba, een prachtige vakantiebestemming! Wat kun je er tijdens je vakantie zien en wat kun je er doen?

Een Babydrager voor de sportieve vakantieEen Babydrager voor de sportieve vakantieJe bent gek op vakantie en op het wandelen in de natuur of de stad, en als het even kan ook nog eens in het zonnetje. Je…
Enkhuizen: de havens, de Houtribdijk en het NaviductDe havens spelen in Enkhuizen een belangrijke rol. In de Gouden Eeuw was de noodzaak groot om nieuwe havens te maken: ve…
Bronnen en referenties
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 08-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.