Aruba, One Happy Island!

Aruba, een prachtige vakantiebestemming! Wat kun je er tijdens je vakantie zien en wat kun je er doen?

Waar ligt Aruba

Aruba is één van de drie ABC eilanden van de Nederlandse Antillen: Aruba, Bonaire en Curaçao. Aruba ligt ten Noorden van Venezuela.

Hoe kom je er?

Wanneer je naar Aruba wilt kun je vanaf Schiphol vliegen met KLM of Arkefly. De vlucht duurt 9 à 10 uur. Aruba heeft een luchthaven, Reina Beatrix, de landingsbaan ligt aan zee.

Hoe boek je je reis?

Je kunt kiezen voor een tweetal manieren om je reis te boeken. Via een reisbureau kun je een all-in reis boeken met hotel en eten. De hotels zijn gelegen aan of dicht bij het strand. Wanneer je een echt strandmens bent is dit een ideale vakantie.

Daarnaast is het mogelijk om apart een ticket te boeken en apart een woonruimte. Dit is met name handig wanneer je voor een langere periode wilt blijven (vanaf 3 à 4 weken). Er zijn diverse makelaars (te vinden op internet) die gemeubileerde woningen voor vakantie verhuren. Het gaat dan meestal om woningen van mensen die gedurende een periode niet op het eiland verblijven en die dan hun woning verhuren. Het leuke hiervan is dat je midden tussen de bevolking verblijft en meer van het eiland ziet. Het is wel aan te raden ook een auto (Jeep) te huren, zeker wanneer je het hele eiland wilt zien. Openbaar vervoer is er wel, maar zeer beperkt. Wanneer je de luchthaven uitkomt zijn er direct diverse autoverhuurbedrijven voor de deur van de luchthaven te vinden.

Wat zijn mooie plaatsen om te bezoeken

 • Eén van de grote trekpleisters in Aruba was altijd de "Natural Bridge". Dit was een grote, natuurlijke brug, ontstaan door de stroming van het zeewater. Echter, deze brug is een aantal jaren geleden ingestort door natuurlijke invloeden. Maar aan de oostkant van het eiland zijn nog een aantal kleinere natuurlijke bruggen te vinden, die de moeite waard zijn om te bekijken.
 • Deze kant van het eiland is het best te bezoeken met een Jeep. De wegen zijn hobbelig en rotsachtig, afgewisseld met zand. Aan deze kant van het eiland is de zeestroming zo sterk dat je er niet mag zwemmen. Wel vind je er prachtige stukjes strand. Het is de moeite waard om hier een jeepsafari naar toe te maken.
 • Renaissance Island is een echte luxe trekpleister. Je kunt hier gratis naar toe wanneer je in het Renaissance Hotel verblijft, zo niet, dan kun je tickets kopen voor een bezoekje aan het eiland. Je kunt hier een heerlijk dagje luieren, zwemmen, snorkelen, er is een tennisbaan en eten zit bij de prijs inbegrepen.
 • De Palm Island is een soortgelijk eiland, echter dit is wat minder luxe, maar wel heel leuk voor kinderen. Op het eiland is enkele jaren geleden een waterpark gebouwd waar de kinderen eindeloos kunnen spelen. Tegen extra betaling kun je er scuba-diven. Verder kun je er ook prachtig snorkelen, het koraalrif is adembenemend mooi en er zwemmen grote blauwe vissen om je heen.
 • Aruba heeft een aantal bergen, de Jamanota is de hoogste. Verder valt de Hooiberg heel erg op omdat deze vanuit het vlakke land omhoog steekt. De laatste berg kun je via een lange trap beklimmen, bovenop kun je een groot deel van Aruba overzien. Vanaf de Jamanota kun je nog verder kijken en zelfs is dan bij helder weer Venezuela te zien.
 • National Park Arikok is een beschermd gebied, in groot een gedeelte hiervan mag je niet met eigen auto komen. Je kunt hier naartoe met een jeepsafari, mountainbikes of te paard. Het park heeft prachtige natuur, vogelsoorten en leguanen.
 • Zeker de moeite waard om te bezoeken.
 • Conchi is een natuurlijk zwembad wat is ontstaan tussen de rotsen. Dit is een echte trekpleister. Zelf met een auto ernaar toe rijden is een avontuur op zich, over smalle, hobbelige rotsweggetjes voert de weg ernaar toe. Je hebt wel een Jeep nodig om er veilig te komen. Ook is het bereikbaar met mountainbikes, trikes en te paard.
 • Aruba heeft ook een aantal grotten die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Je kunt hier erg mooie foto's maken van grotten waar door een gat in het plafond de zon naar binnen schijnt.
 • Natuurlijk zijn de vele stranden een bezienswaardigheid op zich. Wanneer je wat verder voorbij de hotels een rustiger plekje zoekt tussen de rotsachtige gedeelten, dan kun je daar prachtig snorkelen. Allerlei soorten gekleurde vissen zijn er te zien.
 • Babybeach is een strand waar een groot gedeelte van het water heel ondiep is, dit strand ligt echter niet dichtbij de hotels.

Activiteiten op Aruba

Aruba is echt een eiland voor een strandvakantie. Mooi weer, altijd een temperatuur van rond de 30 graden. Maar vergeet niet ook het eiland zelf te ontdekken. Daarnaast kun je er ook een actieve vakantie van maken. O.a. de volgende:
 • Surfen
 • Kitesurfen
 • Moutainbiken
 • Trikerijden
 • Jeepsafari
 • Paardrijden
 • Helicoptervluchten
 • Bananabootvaren
 • Boottochten
 • Duiken
 • Grotten bezoeken
 • Golfen
 • Mini golf
 • Karten

Eten, drinken en uitgaan

Aruba heeft voldoende uitgaansgelegenheden, deze liggen allemaal in de buurt van de hotels. Het eten is er goed en lekker. Wil je authentiek Arubaans eten, er zijn een paar echte Arubaanse restaurants op het eiland te vinden. Aanrader is het restaurant Tony Romas, die o.a. heerlijke spareribs serveert. Verder kun je je vermaken in bars, casino's, winkels, hotels etc. Er zijn voldoende mogelijkheden.

De plaatselijke bevolking

De bewoners van het eiland zijn vriendelijk. Veel mensen verstaan en/of spreken Nederlands. De spreektaal op Aruba is Papiamento.
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op Vakantie naar ArubaOp Vakantie naar ArubaAruba is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Het eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, niet ver van de kust v…
Aruba als vakantielandAruba als vakantielandSteeds meer toeristen gaan jaarlijks naar Aruba. Veel reisbureaus en reisorganisaties bieden complete vakanties naar Aru…
Mooiste duik en snorkel locaties: Menjangan eilandMooiste duik en snorkel locaties: Menjangan eilandMenjangan eiland is een klein eilandje dat zo'n vijf kilometer boven het noord-westen van Bali ligt. De plek wordt aange…
Koh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn ui…

Waar kan je gratis op vakantie?Waar kan je gratis op vakantie?Wil je gratis op vakantie? Dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren om gratis op vakantie te kunnen. Een gratis v…
Reactie

Werner Nuijten, 17-04-2009
Ik lees dat er op aruba ook een mogelijkheid is om trikes te rijden. Waar kun je die huren, heb je voor mij een contactadres of website van een trikeverhuur bedrijf.

Rijden op zo'n gave trike lijkt me echt gaaf op het mooie eiland aruba. Hoor graag meer info, we gaan in September weer op vakantie naar Aruba. Reactie infoteur, 17-04-2009
Voor meer info over trikes (quad) kun je kijken op http://www.visitaruba.com/ranchodaimari/#4wheel for info and pricing

Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 29-07-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.