Vakantieoorden in Suriname

Vakantieoorden in Suriname Suriname ligt in het noordelijk gedeelte van Zuid-Amerika en maakt deel uit van het Caribisch gebied. Suriname is voornamelijk bekend vanwege haar prachtige tropisch regenwoud. Menig toerist staat verstelt van de kleurrijke bloemen, de overheerlijke tropische vruchten, de prachtige vogels, en de schitterende watervallen die een lust zijn voor de zintuigen. Tegenwoordig heeft Suriname ook aantrekkelijke kunstmatig aangelegde zandstranden waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen.

White beach

Ongeveer een half uur rijden vanuit de hoofdstad, Paramaribo, ligt White beach. Deze populaire vakantieoord heeft een kunstmatig aangelegde zandstrand aan de Suriname rivier. Men kan er huisjes en/of tenten huren en er is ook een restaurant aanwezig op dit oord. Naast het zwemmen en zonnen, kan men ook kano's en waterscooters huren. White beach is geschikt voor mensen die een beetje goedkoop en niet te ver buiten de stad hun vakantie willen houden.

Overbridge river resort

Overbridge river resort ligt ongeveer anderhalf uur rijden van Paramaribo verwijderd en heeft een aantal overeenkomsten met White beach. Dit ressort heeft namelijk ook een kunstmatige strand en ligt ook aan de Suriname rivier. Verder zijn er ook hier tenten, huisjes en een restaurant aanwezig. Dit oord ligt iets dieper in het oerwoud, hetgeen ook te merken is aan de zuivere en koele lucht en het frisse water, de fauna en de flora die de schoonheid van het tropische bos tot uitdrukking brengen.

Bergendal resort

De naam wordt uitgesproken als Berg en Dal. Bergendal ligt op een afstand van 85 kilometers van Paramaribo verwijderd. Het is bereikbaar via de weg, maar ook via de rivier. Er zijn prachtige hutten, huizen, restaurants, enzovoorts om toeristen te accomoderen. Prachtig zijn de boomhutten die op hoge houten balken, tegen de berghellingen zijn opgezet. Bergendal is alles behalve primitief. De bezoekers worden voorzien van geairconditioneerde ruimtes, heet en koud water, enzovoorts. Het programma geeft de mogelijkheid tot het maken van boswandelingen, kajakken, met de kabelbaan tussen de boomtoppen en over de rivier vliegen, en zoveel meer.

New Babunhol River resort

Babunhol is ook gelegen aan de Suriname rivier, maar het ligt dieper in het binnenland. De afstand vanuit Paramaribo naar dit ressort duurt ongeveer drie uren. Het groen, de rivier en de omringende dorpen geven hier het werkelijk gevoel van 'in het bos' zijn. Ook hier is alles aanwezig om toeristen te accomoderen; huisjes, tentjes, kookhutten, etcetera. Kajakken, zwemmen, vissen op de rivier, en boswandelingen behoren onder andere tot de attrakties. Het natuurschoon en de vriendelijke bewoners maken deze plaats het bezoeken waard.

Brownsberg

Brownsberg is een natuurpark in het binnenland van Suriname, en wel in het district Brokopondo. Brownberg is een 500 meters hoge berg met een plateau die per auto bereikbaar is. Op dit plateau zijn er een aantal logeergebouwen aanwezig en het plateau biedt een adembenemende uitzicht over het brokopondo stuwmeer. Vanwege de hoogte van de berg is het in de avond- en ochtenduren koud en mistig. De brulapen laten zich voornamelijk in de vroege ochtend horen en ook de kleurrijke vogels en felblauwe vlinders zijn de moeite waard. Er zijn een aantal wandelroutes uitgestippeld die bergafwaarts lopen naar verscheidene watervallen en kreken. Brownsberg is erg populair en wordt druk bezocht door toeristen en buitenlandse wetenschappers die onderzoek verrichten naar de diverse medicinale planten in het gebied.

Suriname heeft nog veel meer vakantieoorden, zoals de welbekende Colakreek, Blaka watra, Marinalex, Raleighvallen, enzovoorts. Ze zijn allen de moeite waard. De laatste decennia verkeert het land in sociale rust, waardoor het toerisme weer behoorlijk op gang is gekomen. Surinamers zijn gastvrij en vriendelijk, waardoor een bezoekje aan dit land vaak een positieve en blijvende indruk maakt op de toeristen.
© 2012 - 2024 Carol70, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Suriname vakanties, wie, wat waar?Suriname vakanties, wie, wat waar?Suriname is een prachtig land. Als u besluit om naar Suriname op vakantie te gaan, stapt u een wereld binnen die u omhel…
Atlantis Paradise Island, resort op de BahamasAtlantis Paradise Island, resort op de BahamasEr zullen weinig plekken in de wereld zijn die de wens van een tropische vakantie op een prachtige locatie zo goed weten…
Curacao: Morena Resort CuraçaoCuracao: Morena Resort CuraçaoBent u op zoek naar een leuk verblijf op Curaçao? Dan is het verstandig om dit artikel eens door te lezen. In dit artike…
Brisbane, wat je moet zien: uitzichtpunten, parken en tuinenAustralië is het land waar je de vrijheid echt nog kunt proeven. Het is het land van de vele mogelijkheden. Ontdek de ou…

El Jadida bij Casablanca in Marokko: werelderfgoed!El Jadida (voor de Portugezen Mazagan) was lange tijd de enige nederzetting in West-Afrika voor de Portugezen. Deze werd…
De Maghreb in Noord-Afrika: landen met dezelfde identititeitDe volgende landen delen als het ware een identiteit: Mauritanië, Algerije, Marokko, Tunesië en Libië. Ze delen dezelfde…
Bronnen en referenties
  • http://surinamedashboard.com/surinamerecreatieoorden.php
  • http://suripics.com/recreatie_oorden_in_suriname.htm
Carol70 (11 artikelen)
Laatste update: 05-03-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.