Atlantis Paradise Island, resort op de Bahamas

Atlantis Paradise Island, resort op de Bahamas Er zullen weinig plekken in de wereld zijn die de wens van een tropische vakantie op een prachtige locatie zo goed weten in te vullen. Atlantis Paradise Island ken je wellicht wel uit wat films. De diverse hotels die het complex rijk is, het waterpark Aquaventure en de stranden vormen een onwerkelijk mooi gebied en een droombestemming voor velen.

Atlantis Paradise Island

Het Atlantis Paradise Island is een groot resort en waterpark op Paradise Island, de Bahama's. Het ligt een klein stukje van de kust van Nassau, aan de noordkust van het eiland New Providence. Het resort werd gebouwd door de Zuid-Afrikaanse hotelmagnaat Sol Kerzner en zijn bedrijf. Het oord werd verkozen tot allermooiste vakantie oord ter wereld.

In diverse films en series is het eiland te zien geweest. De bekendste hiervan is misschien wel de James Bond films Casino Royal en Thunderball. Maar de Beatles film Help! werd er ook opgenomen, Andere (gedeeltelijk) hier opgenomen film zijn Into the Blue, After the Sunset, Holiday in the Sun en Duplicity. Ricky Martin nam er ook de videoclip voor She Bangs op.

Accommodaties

Paradise Island opende als eerst de Coral en Beach Towers onder de naam Trump Plaza, maar veranderde dit in Atlantis toen de Royal Towers werden gebouwd. De Coral Towers werden door het Travel + Leisure magazine verkozen tot beste hotel om in te verblijven van de hele wereld. Atlantis Paradise Island heeft daarna nog wat toevoegingen gehad in Cove en Reef Atlantis. Dit project heeft maar liefst $4 miljard gekost. De huidige accommodatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • The Beach Tower, vroeger bekend als het Paradise Beach Hotel, is het oudste gebouw van Atlantis.
  • The Coral Towers, vroeger bekend als het Britannia Beach Hotel.
  • The Royal Towers is het meest in het oog springende gebouw en bevat de "Bridge Suite", welke volgens Forbes met $25,000 per nacht de duurste hotelkamer ter wereld is.
  • Harborside Resort bestaat uit bijna 400 villa's, een groot restaurant, zwembad, kunstmatige lagune, waterfonteinen,, fitnessruimte, winkeltjes, en een busservice naar Atlantis. Ook kan er met jachten worden aangelegd.
  • The Reef is het nieuwste gebouw van Atlantis, met condominium hotel residenties.
  • The Cove Atlantis is een toren met in totaal 600 suites.

Aquaventure

Aquaventure is een immens groot waterpark waar jong en oud zich dagenlang kunnen vermaken. Je vind er diverse zwembaden, glijbanen, wildwaterbanen, fonteinen en andere attracties. Je vindt er bijvoorbeeld The Current, een gigantische waterbaan met de meest prachtige dingen zoals grote aquariums met allerlei exotische vissen, en levensechte lagunes. Ook staan er vier grote glijbanen in de vorm van Mayatempels waarbij je langs bakken met haaien roetjst. De banen zijn prachtig afgewerkt.

The Dig

The Dig is een groep aquariums onder de lobby van de Royal Towers en is 's werelds grootste openlucht aquarium. Hier zie je diverse soorten vissen zoals zaaghaaien, barracuda's, pijlstaartroggen, keizervissen, reuzenmanta en diverse bijzondere soorten kwallen. Het doel van The Dig is om mensen een inkijkje te geven in de wereld van de verwoeste stad Atlantis. Zodoende is veel aandacht besteed aan de bodem waarop allerlei stukken 'puin' te vinden zijn die aan dit idee bijdragen.
© 2009 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paddock ParadiseHet Paddock Paradise is een uniek concept voor paarden in groepsverband. Dit principe is bedacht door Jaime Jackson, een…
De legende van AtlantisDe legende van AtlantisAtlantis, de legendarische stad waarvan het bestaan erg in twijfel wordt getrokken. Tot op de dag van vandaag is Atlanti…
De mooiste waterparken ter wereldDe mooiste waterparken ter wereldWat zijn de grootste en mooiste waterparken over de hele wereld? Er zijn talloze mooie waterparken te vinden op de werel…

Duitsland: puur natuur in Odenwald, de FelsbergDuitsland: puur natuur in Odenwald, de FelsbergHet Odenwald is een minder bekende streek in Duitsland. Gelegen tussen de Rijn in het westen, de Main in het oosten en d…
Hoogte van het vakantiebudget?Hoogte van het vakantiebudget?Nederlanders geven veel geld uit aan vakanties. Het gaat hierbij niet alleen om de kosten van de reis, maar ook om de ui…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 12-09-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.