De mooiste waterparken ter wereld

De mooiste waterparken ter wereld Wat zijn de grootste en mooiste waterparken over de hele wereld? Er zijn talloze mooie waterparken te vinden op de wereld die allemaal beschikken over vele glijbanen, onderwateraquariums en wildwaterstromingen. Ze hebben allemaal hun eigen unieke karakter, waardoor ze allemaal de moeite waard zijn om een keer te bezoeken. Genoeg mogelijkheden om van water en zon te genieten!

Waterparken in Europa

Bron: Paulbr75, PixabayBron: Paulbr75, Pixabay

Cyprus: Waterworld in Aya Napa

Waterworld in Aya Napa beweert het grootste waterpark te zijn in Europa en is gericht op kindvriendelijkheid. Het waterpark is ingericht als oude Griekse stad. Het biedt 18 avontuurlijke attracties en snelle glijbanen. Het is een park voor de echte adrealine liefhebbers, maar ook is er genoeg te doen voor de allerkleinsten. Het park heeft 22 attracties en heeft glijbanen als de Chariot Chase, de Quest of Heracles en de Kamikaze slides.
  • Openingstijden: April tot oktober: 10:00 uur tot 17:00 uur. Mei tot september: 10:00 uur tot 18:00 uur.
  • Tarieven: € 20,- voor 3 t/m 12 jaar. €35,- voor volwassenen en 13 + kinderen.

Spanje: Siampark op het eiland Tenerife

Het Siampark behoort tot een van de grootste waterparken in Europa en is een onderdeel van Loro Parque.Het beschikt ook over de langste speelrivier: Mai Thai. De 28 meter hoge Tower of Powerglijbaan is een echte favoriet van dit park. Dit waterpark heeft een Thais paleis, een gigantisch golfslagbad met golven tot wel 3 meter hoog en veel glijbanen die zich een weg banen door de jungle. Alle attracties hebben Thaise invloeden. Het Siam Park is werelds eerste groene waterpark, het water in de attracties wordt gerecycled.
  • Openingstijden: Mei tot oktober: 10:00 uur tot 18:00 uur. November tot april: 10:00 uur tot 17:00 uur.
  • Tarieven: Volwassenen: € 32,-. Kinderen 3 t/m 11 jaar: Kinderen € 21,-

Oostenrijk: Area 47 in Innsbruck

Aan het begin van het skigebied Solden ligt het avonturenpark Area 47. Waterliefhebbers kunnen zich vermaken in het 20.000 vierkante meter waterparadijs. Met zes reuze glijbanen waarvan een de steilste is van Europa. Ook bestaat de mogelijkheid om te raften, kanoën en is er een reuze schans over het water voor mountainbikers. Voor de echte adrenalineliefhebbers is er de 27 meter hoge springtoren.
  • Openingstijden: Mei tot september : 10:00 uur – 19:00 uur.
  • Tarieven: Dagkaart Waterpark: Volwassenen: € 22,-. Kinderen 6 t/m 16 jaar: € 13,-

Duitsland: Tropical islands in Berlijn

Tropical Islands is het grootste tropische vakantieparadijs in Europa en is nog overdekt ook. Het heeft het grootste indoor regenwoud met een moeras en schildpadden waar je, in je heliumballon, overheen kunt zweven. Het park beschikt over stroomversnellingen, onderwaterglijbanen, relaxte baden, tropische zee met strand en de Bali Lagoon. Vanaf de 27 meter hoge watertoren kun je vertrekken vanaf vier glijbanen, waarbij je snelheden kunt bereiken van zo’n 70 km per uur.
  • Openingstijden: Hele jaar open van 9:00 uur tot 1:00 uur.
  • Tarieven: € 36,- voor volwassenen. € 28,50 voor kinderen.

Waterparken in Azië

Verenigde Arabische Emiraten: Yas waterworld in Abu Dhabi

Yas Waterworld is een gigantisch waterpark in de Verenigde Arabische Emiraten met maar liefst 43 glijbanen. Yas Waterworld is gebouwd op een kunstmatig aangelegd eiland Yas. Een van de spectaculairste tornadoglijbanen heeft een lengte van 238 meter en de grootste kunstmatige golf heeft een hoogte van 3 meter. Ook kun je hier een parelduiken tentoonstelling vinden. Het waterpark heeft als thema “The Lost Pearl”, in veel attracties wordt je meegenomen in het verhaal van een jong meisje en haar zoektocht naar een belangrijke parel.
  • Openingstijden: Variërende openingstijden. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.
  • Tarieven: Volwassenen: € 40,11. Kinderen kleiner dan 1,10 m: € 39,11

Verenigde Arabische Emiraten: Aquaventure Waterpark in Dubai

Aquaventure is een groot waterpark gelegen op Palm Jumeirah. Dit themapark beschikt over veel zwem- en waterpret dankzij de meerdere zwembaden en glijbanen. Je kan bij het onderdeel Dolphin Bay zelfs zwemmen en spelen met dolfijnen. Aquaventure bestaat uit 42 hectare vol met attracties waaronder, speedslides, Master Blasters, rivieren, stroomversnellingen, waterspeeltuinen, tropische landschappen en een privéstrand.
  • Openingstijden: Variërende openingstijden. Dagelijks geopend van 10:00 tot zonsondergang.
  • Tarieven: Volwassenen: € 40,11. Kinderen kleiner dan 1,20 m: € 33,09

Waterparken in Amerika

Florida: Aquatica in Orlando

Aquatica Orlnando is het waterpretpark van SeaWorld en heeft als thema het zuiden van het Pacifisch gebied. Dit waterpark heeft veel tropische dieren, glijbanen, twee lazy rivers en twee golfslagbaden. Het spectaculairste van het park is de Dolphin Plunge. Twee glijbanen schieten door een bassin heen met daarin Commerson - dolfijnen. Ook de waterglijbaan Omaka Rocka is een echte aanrader. Deze innovatieve glijbaan brengt je door high-speed buizen, halfpipe trechters en moet je het gevoel geven van gewichtloosheid. Voor de ontspanning heeft het park nagemaakte stranden en blauwe lagunes.
  • Openingstijden: Variërende openingstijden. Normaal van 9:00 uur tot 20:00 uur.
  • Tarieven: Volwassenen: € 28,-

Waterparken in het Caribisch gebied

De Bahama's: Aquaventure Water Park in Paradise Island

Aquaventure Water Park is een enorme speeltuin in het water voor jong en oud. Hier vind je enorme klimtoestellen en spannende glijbanen verdeeld over elf baden. In de "Challenger Slide" kun je kun racen tegen iemand anders en in de "Leap of Faith" ga je bijna recht naar beneden. In de glijbaan "Serpent slide" zoeven de bezoekers met ongeveer zo'n 50 km per uur naar beneden om dan onder water in een 18 meter lange tunnel, omringd door haaien, te worden gekatapulteerd. Er leven in dit waterpark meer dan 50.000 vissen.
  • Openingstijden: Variërende openingstijden. Dagelijks geopend van 10:00 tot zonsondergang.
  • Tarieven: Volwassenen: € 40,11. Kinderen kleiner dan 1,20 m: € 33,09

Ben ik er nog een vergeten? Laat het dan weten, zodat we het lijstje compleet kunnen maken!

Alle genoemde tarieven en openingstijden onder voorbehoud.

Lees verder

© 2014 - 2024 Heleen86, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht is mogelijk in overdekte en openluchtzwembaden. Er zijn een aantal gewone zwembaden in Utrecht en een…
Leuke zwembaden in NederlandLeuke zwembaden in NederlandEen dag naar een zwembad is een dag vermaak voor zowel jong als oud. Daarbij is zwemmen ook een goede vorm van lichaamsb…
Wat kun u allemaal doen op ZakynthosWat kun u allemaal doen op ZakynthosBuitenom heerlijk zwemmen aan een van de vele stranden en genieten van de zon en lekker eten is er nog veel meer te bele…

Spoorfietsen op militaire spoorlijn (Kapellen - Brasschaat)Spoorfietsen op militaire spoorlijn (Kapellen - Brasschaat)Tussen Kapellen en Brasschaat ligt een oude militaire spoorlijn. Op deze spoorlijn, die werd gebouwd en gebruikt door de…
London Eye - het reuzenrad: populaire attractie in LondenLondon Eye - het reuzenrad: populaire attractie in LondenLondon Eye is het grote reuzenrad in hartje London. Het is geopend sinds 2000 en een populaire toeristenattractie. Het r…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mrkt, Pixabay
  • http://www.wikipedia.nl
  • www.reizendoejezo.nu
  • www.columbusmagazine.nl/
  • Afbeelding bron 1: Paulbr75, Pixabay
Heleen86 (56 artikelen)
Laatste update: 08-08-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.