Waterparken in Nederland en net over de grens

Waterparken in Nederland en net over de grens Een waterpark is een pretpark met op water gebaseerde attracties. Denk hierbij aan waterglijbanen, stroomversnellingen en wildwaterbanen. Je zou denken dat je hier een eind voor moet rijden, maar niets is minder waar. Je hebt genoeg grote waterparken in Nederland of net over de grens. Veel waterplezier!

Waterparken in Nederland

Bron: Jarmoluk, PixabayBron: Jarmoluk, Pixabay

Waterspeelpark Splesj in Hoeven

Waterspeelpark Splesj is onderdeel van camping Molecaten Park Bosbad Hoeven. Het heeft vele spectaculaire glijbanen, zoals: De Sidwinder, Kamikaze, Anaconda en de Super Crater. Deze glijbanen beschikken over vele trechters en waterbanen! In het familiebad staat een groot kasteel, boosterglijbaan en slot Hoevenstein met glijbaan en klimnetten. Ook heeft het waterpark een 50 meter-bad en een duikbassin met hoge duikplank. Bij het zwembad is een grote ligweide met veel picknickplaatsen. Je kunt Splesj bezoeken van april tot september.
 • Openingstijden: 25 april t/m 30 juni dagelijks van 10.00 - 18.00 uur. 1 juli t/m 31 augustus dagelijks van 10.00 - 19.00 uur
 • Tarieven: Vanaf 2 jaar 15,00 per persoon.

Waterpark Aqua Mexicana in Slagharen

Het nieuwe waterpark Aqua Mexicana, onderdeel van attractiepark Slagharen, is in mei 2015 geopend. Het waterpark is 5200 m2 groot en heeft diverse waterattracties, zowel binnen als buiten. Er zijn 10 glijbanen, waarvan 3 met special effects, geluid en 3D animaties. Het grootste bubbelbad van Nederland heeft plaats voor 70 personen. Met mooi weer kun je heerlijk buiten zwemmen op de waterspeelplaatsen en bootjesglijbanen.
 • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur.
 • Tarieven: Een ticket voor Aqua Mexicana kan voor 7,- bijgekocht worden.

Aquaventura Slidepark in Hellendoorn

Het nieuwe Aquaventura Slidepark (5000m2) is in juni 2013 geopend en is het grootste outdoor slidepark in heel Nederland. Het beschikt over elf waterglijbanen. Je hebt steile en donkere glijbanen en banen waar je met een rubberen band vanaf moet, alleen of met zijn tweeën. De namen van de glijbanen zijn bedacht door de gasten en bezoekers. Ook zijn er spannende shows te zien met duik- en sprongstunts. Je moet wel een combiticket kopen om gebruik te kunnen maken van het Slidepark. Alleen bezoekers van avonturenpark Hellendoorn kunnen een ticket kopen. Er zijn kluisjes aanwezig op het park en er is tevens badkleding te huur of te koop.
 • Openingstijden: Openingstijden van het Slidepark kunnen gedurende de dag aangepast worden.
 • Tarieven: Online ticket: 16,95 + 3,50 voor het Slidepark.(Combiticket verplicht)

Tikibad in Wassenaar

Het Tikibad is het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux.
Het park beschikt over zestien unieke glijbanen. Voor een rustige glijbaan ga je met een rubberen band de Lazy river op. Als je van snelheid houdt ga je van de Cycloon of de Tyfoon af. Je kunt snelheden bereiken van 60 tot 70 km per uur. De Moonlight en de Starfright leiden je door donkere tunnels zittend in een rubberen band. Behalve de glijbanen is er een golfslagbad en een buitenbad met ligweide aanwezig. In 2017 heeft het nieuwe waterpark Playa in het het Tikibad zijn deuren geopend. Dit is een 1000 m2 grote indoor waterspeeltuin voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.
 • Tarieven: Online prijzen zijn variabel. Alleen combitickets zijn mogelijk met attracties en twee uur Tikibad.

Aquapark Splash Hellevoetsluis

Bron: Duchesssa, RgbstockBron: Duchesssa, Rgbstock
Aquapark Splash is het enige open water speelpark van 1200m2 in Nederland. Het is een grote speeltuin op het water aan het strand. Het bestaat uit allerlei speeltoestellen op het water, zoals de Swing, de Rocker of de Bouncer. De ouders kunnen genieten van een hapje of drankje in een van de strandpaviljoens.
 • Openingstijden: 1 juni tot en met 30 September. Dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur.
 • Tarieven: De toegangsprijs is 6,50 per persoon per uur.

Waterparken in België

Aqualibi in Waver

Aqualibi is een onderdeel van pretpark Walibi en is een overdekt zwemparadijs. Aqualibi heeft zes verschillende glijbanen, waaronder ook twee glijbanen met rubberen banden. Ook is er een wildwaterbaan en een ministrand voor de kleinsten. Breng een bezoekje aan het Amazonewoud, ga door tropische stortbuien, watervallen en draaikolken.. Ga ook over de Wilde Colorado rivier of als je tot rust wilt komen in de Laguna Verde, een verwarmd bad van 36 graden!
Ook is er een jacuzzi en een solarium aanwezig.
 • Tarieven: Online prijzen zijn variabel.

Waterparken in Duitsland

Aquapark in Oberhausen

Aquapark is een subtropisch zwembad met een interieur geïnspireerd door het uitzicht van een dichtstbijzijnde koolmijn. De grote glazen koepel, in het midden van het park, heeft verschillende lichteffecten en overdag kan de koepel geopend worden zodat er optimaal van de zon genoten kan worden. Het zwembad beschikt over vele glijbanen, waaronder Europa's langste X-Tube en een 100 meter lange blackholeglijbaan die uitkomt in een mijnomgeving. Er is tevens een vrijetijdszwembad, kinderbad, buitenbad en wedstrijdbad. Ook is er een groot terras voor de ontspanning.
 • Tarieven: Online prijzen zijn variabel.

Alle genoemde tarieven en openingstijden onder voorbehoud. Lees de extra info over openstelling tijdens corona-tijd op de eigen websites.

Prijzen en openingstijden geactualiseerd in augustus 2020

Lees verder

© 2013 - 2024 Heleen86, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke zwembaden in NederlandLeuke zwembaden in NederlandEen dag naar een zwembad is een dag vermaak voor zowel jong als oud. Daarbij is zwemmen ook een goede vorm van lichaamsb…
Wat kun u allemaal doen op ZakynthosWat kun u allemaal doen op ZakynthosBuitenom heerlijk zwemmen aan een van de vele stranden en genieten van de zon en lekker eten is er nog veel meer te bele…
Zwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht is mogelijk in overdekte en openluchtzwembaden. Er zijn een aantal gewone zwembaden in Utrecht en een…

Lancering van een achtbaanLancering van een achtbaanVeel achtbanen worden met behulp van een ketting naar het hoogste punt van de achtbaan gebracht. Naast deze standaard ac…
Musea in Ardèche houden oude ambacht levendPapierfabriek Montgolfier, leerlooierij Parchemain du Cuir en wolmakerij Ardelaine houden in de Ardèche geschiedenis van…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Paulbr75, Pixabay
 • http://www.nederlandsezwembaden.nl
 • http://www.anwb.nl
 • Afbeelding bron 1: Jarmoluk, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Duchesssa, Rgbstock
Heleen86 (56 artikelen)
Laatste update: 08-08-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.