Wat kun u allemaal doen op Zakynthos

Wat kun u allemaal doen op Zakynthos Buitenom heerlijk zwemmen aan een van de vele stranden en genieten van de zon en lekker eten is er nog veel meer te beleven op het Griekse eiland Zakynthos. Er zijn activiteiten voor allerlei verschillende leeftijden. Zo hoeft niemand zich te vervelen en kan iedereen genieten van een heerlijke vakantie.

Waterpark

Als u wat anders wilt dan aan het strand zwemmen dan kunt u ook kiezen om naar een van de twee waterparken te gaan.

Zante Water Village

Dit waterpark bevind zich in het zuidoosten van het eiland in het plaatsje Sarakinado. Een taxi richting dit waterpark kost afhankelijk van de plaats waar u bent ongeveer tussen de 10 en 18 euro. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar betalen voor een hele dag 14 euro. Voor volwassenen kost een dagticket 18 euro. Er zijn vele glijbanen te vinden zoals een free fall, familieglijbanen, een glijbaan waar u samen met een rubberband af kunt, een glijbaan waar u met een matje af kunt voor extra snelheid en nog veel meer. Er is ook goed nagedacht over de jongere kinderen met speciale glijbanen en speeltoestellen. Het park is op de meeste dagen geopend van 10:00 tot 17:00.

Tsilivi Waterpark

Dit waterpark is vernoemd naar de plaats waar deze zich bevind Tsilivi. In dit park zijn ook meerdere glijbanen zoals onder andere een glijbaan waar u met rubberband af gaat, een trechter glijbaan en een multislide. Als u bij wilt komen kunt u rustig dobberen op de lazy river. Bij dit park is ook weer heel goed aan de kinderen gedacht. Hun hebben onder andere een piratenboot, aquajungle en octopus om op te spelen en van af te glijden. Dit park is geopend van 10:00 tot 18:00.

Watersporten

Langs alle toeristische stranden vindt u de mogelijkheid om te watersporten. Er zijn verschillende mogelijkheden. Als u met een groepje vrienden wat wilt doen dan zijn de banana boat, de ufo of de flying fish wat voor jullie. Allen zijn het een soort van opblaasbare drijvende bootjes waar u op kunt zitten of aan kunt hangen. Deze zit vast aan een boot en sleept u met flink wat vaart mee. Wie kan er blijven zitten als men hard door de bocht gaat?
Daarnaast zijn er ook dingen die u solo kunt doen zoals het huren vaan een jetski, waterskiën of paragliden waarbij u met een parachute in de lucht rustig achter de boot hangt en kunt genieten van het uitzicht.

Boot excursies

Er worden vele excursies per boot aangeboden. Als u toch de mogelijkheid heeft om te kiezen kijk dan goed naar wat u wilt. Zit u liever op een boot die echt helemaal vol is of gaat u liever mee met een boot die iets meer kost, maar waar het niet extreem druk is aan boord? Bij sommige zult u iets te eten krijgen en de hele dag op pad zijn terwijl u met een ander binnen 3 uur terug bent. De excursies zullen ook naar verschillende plekjes rond het eiland toegaan met vaak een aantal stops om te zwemmen. Mooie plekjes zijn The blue caves, Turtle island en Shipwreck beach.
U heeft ook de mogelijkheid om zelf een bootje te huren waar geen vaarbewijs voor nodig is.

Jeepsafari

Met een jeepsafari zult u op plekke komen die u zelf nooit zomaar zult zien. De jeeps gaan namelijk meestal ook een stukje off road wat het avontuurlijk maakt en waardoor u het prachtige eiland nog meer zult gaan waarderen. De Jeeps laten u de natuur zien, stops soms bij kleine dorpjes, komt meestal ook bij de klif van shipwreck beach en brengt u tot het topje van het eiland alwaar u kan genieten van een geweldig uitzicht. Een jeepsafari is de manier om echt het eiland te ontdekken.

paardrijden

Er zijn meerdere plekken op Zakynthos waar u kunt gaan paardrijden. De ritten duren meestal 1 tot 2 uur. Er zijn mogelijkheden voor beginners, maar ook voor de meer gevorderde ruiter. Te paard kunt u heel goed de omgeving ontdekken. Meestal gaat men in groepen van ongeveer 6 mensen zodat iedereen ook goed in de gaten gehouden kan worden. U kunt door het bos, gebergte of langs het strand met een opkomende of ondergaande zon.

Overige tips

Op Zakynthos is er voor een eiland behoorlijk wat te beleven. Zo kunt in Zakynthos ook:
  • Goed uitgaan vooral in de plaats Laganas
  • Mini-golf spelen
  • Het askos stone park bezoeken (een soort uitgebreide kinderboerderij)
  • Een bezoek brengen aan het Natural History Museum Helmis of aan een van de vele kloosters
© 2015 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zakynthos, het derde Ionische eilandZakynthos, het derde Ionische eilandOp nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige eiland Zakynthos (ook wel Zante genoemd). Het is een van…
Argassi een kuststad op het Griekse eiland ZakynthosArgassi is een stadje aan de kust van het prachtige groene eiland Zakynthos. Het is ongeveer 3 á 4 uur vliegen, maar dan…
Zakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer al…
Hotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn de twee themaparken die het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankr…
Bronnen en referenties
  • http://www.tsiliviwaterpark.gr/
  • http://www.zantewatervillage.gr/
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 17-03-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.