Argassi een kuststad op het Griekse eiland Zakynthos

Argassi is een stadje aan de kust van het prachtige groene eiland Zakynthos. Het is ongeveer 3 á 4 uur vliegen, maar dan bent u wel in een tropisch klimaat met witte stranden en palmbomen. Argassi is een populaire vakantiebestemming die een geweldige vakantie kan bieden voor jong en oud.

De ligging

Argassi ligt op het eiland Zakynthos, dit eiland heeft een oppervlakte van 410km². Dankzij het vele water in en om het eiland is het altijd prachtig groen, wel vinden er zo'n 8 branden per zomer plaats door de hitte. Het gras wortelt zich namelijk niet diep genoeg om bij het water te kunnen komen waardoor het dor en droog word. Echter zijn deze branden nooit echt extreem omdat de brandweer op Zakynthos het gewend is en de schade dus binnen de perken blijft.
Argassi ligt aan de kust zo'n 4km van Zakynthos-stad verwijdert. De zee is hier relatief ruig waardoor het niet bij uitstek de beste plaats is om te snorkelen op Zakynthos. De winkelstraat is zo goed als vlak en goed te bewandelen. Er zijn hotels te vinden in de winkelstraat, maar ook iets daar buiten. De meeste hotels liggen een beetje tegen de berg opgebouwd wat een prachtig uitzicht geeft op de zee. Er is vanaf die afstand ook niks meer te horen van geluiden uit de winkelstraat alleen kan het wel zorgen voor een sportieve wandeling.

Toerisme

In de winter is Argassi zo goed als uitgestorven. De meeste restaurants en winkels zullen dan ook dicht zijn, maar in de zomer weten de Grieken dat er toeristen zullen komen, sommige winkels/cafe's zullen dan de gehele dag en nacht open zijn. U komt op Zakynthos buitenom Grieken voornamelijk Nederlanders, Engelsen en Zweden tegen. Er komen allerlei verschillende mensen op het eiland af van gezinnen, bejaarden tot jongeren. Toch blijft het massa toerisme meestal uit, er zijn althans altijd nog plekken op het strand, in de restaurantjes en anders bent u binnen enkele minuten in een buiten gelegen gebied waar u niemand treft. Wilt u echter wel graag naar een plek met veel toerisme, vele uitgaansgelegenheden enzovoorts dan kunt u het beste verblijven in de plaats Laganas, deze plaats is ook geliefd onder jongeren.

Dieren

Op Zakynthos worden veel zwerfdieren gezien, zo komt u met regelmaat honden en katten tegen zonder baas. Als de containers overhoop liggen komt het waarschijnlijk door deze dieren die op zoek zijn naar eten. Het proberen te aaien is niet aan te raden, dit in verband met ziektes en onverwacht bijten doordat ze toch deels verwilderd zijn. Verder kunt u dieren tegenkomen als gekko's, vleermuizen, geiten, ezels, schildpadden, slangen, vlinders enzovoorts.

Vervoer

U kunt in Argassi bij verschillende verhuurders de volgende vervoersmiddelen huren:
 • scooter
 • quad
 • auto
 • buggy
 • fietsen
U zult wel erg op moeten passen in Argassi en de rest van Griekenland, de wegen zijn soms heel erg glad en er word nogal een wilde rijstijl gehanteerd. Ook kunt u verrast worden door losse stenen, putten en dieren die de weg opeens oversteken. Als u iets wilt huren vraag dan goed om de verzekering, u wilt ten slotte niet dat u aan de andere kant van het eiland bent en dat niemand komt als uw auto bijvoorbeeld kapot gaat. Het is meestal toch het veiligst om hier met georganiseerde excursies mee te gaan, de asfaltwegen gaan namelijk soms ook opeens over in een zandpad.
U kunt in Argassi ook de bus nemen, zowel richting Laganas als naar Zakynthos stad, dit kost u 1,60 en de bus vertrekt op verschillende tijden. Grieken nemen het echter niet zo nauw met de tijd waardoor het slim is om 10 minuten voor de vertrektijd bij de halte aanwezig te zijn.

Eten en drinken

Er is qua eten voor ieder wat wils te vinden zoals onder andere:
 • Grieks traditioneel eten
 • pasta's
 • hamburgers/patat
 • pizza
 • tosti's
 • Engels en soms zelfs Nederlands ontbijt
Kies er ook eens voor om bij een restaurant net buiten de winkelstraat te eten, deze moeten het vaak hebben van mond-op-mondreclame waardoor deze extra goede service en extra lekker eten serveren. Voor de Grieken zelf is het gewoon om pas rond 22:00 aan het avondeten te gaan maar de meeste restaurants zijn bijna de gehele dag open waardoor u kunt gaan eten wanneer u dat uitkomt.
In Griekenland word het afgeraden kraanwater in grote hoeveelheden te drinken, bij de supermarkt kunt u voor ongeveer 1,60 zes flessen water aanschaffen.

Siësta

In Argassi zult u hier zelf niet veel van merken maar in sommige delen sluiten de winkels echt om Siësta te houden. Dit houd in dat ze dan vrij hebben, meestal om te slapen op het heetst van de dag of om andere dingen te doen omdat hun werktijden erg verschillen met de onze. Zo gebeurd het vaak dat een Griek gaat werken van 8 tot 14:00 en dan weer van 16:00 tot diep in de nacht. Dit kunt u wel merken met de bussen, de bussen rijden ongeveer tussen 13:00 en 16:00 helemaal niet.

Wat te doen?

In Argassi zelf kunt u de volgende dingen doen:
 • midgetgolf
 • zwemmen in zee
 • een bootje huren
 • genieten van live muziek in de avond
 • stenen brug in zee die dateert uit 1806
 • bezoek aan de kerk Agios Spyridon
Vanuit Argassi kunt u zich opgeven en opgehaald worden voor één van de vele excursies naar bijvoorbeeld een scheepswrak waar u enkel per boot kunt komen of een jeepsafari die u mee neemt naar kleine dorpjes en prachtige uitkijkpunten.

Tips

 • vanwege de smalle riolering bent u verplicht wc papier in een prullenbak te deponeren
 • de publieke wc's zijn vaak kapot en niet schoon, probeer dus zoveel mogelijk in uw hotel te gaan
 • het is gewoon om minstens een euro aan fooi te geven
 • Zakynthos is een relatief veilig eiland, u zult er dan ook met regelmaat scooters inclusief sleutels zien staan
 • in Griekenland is het 1 uur later, de klok word hier ook verzet in het voorjaar en najaar
 • de temperatuur in de zomermaanden ligt meestal tussen de 30 en 40 graden
 • in de winter word het meestal niet kouder dan 10 graden
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer al…
Het Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland Zakynthos is de ideale vakantiebestemming voor alle mensen die van zon, zee en strand houden. Zakynth…
Zakynthos, het derde Ionische eilandZakynthos, het derde Ionische eilandOp nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige eiland Zakynthos (ook wel Zante genoemd). Het is een van…
Vakantie op Zakynthos: 5 bijzondere activiteitenVakantie op Zakynthos: 5 bijzondere activiteitenZakynthos is de ideale bestemming voor als je zon, zee en strand zoekt, maar niet te ver wilt vliegen en ook nog wat mee…

Jongerenvakantie in BlanesJongerenvakantie in BlanesIeder jaar stromen massa's toeristen naar de badplaats Blanes, gelegen aan de Costa Brava in Spanje. Hieronder vallen oo…
Wat kosten de tolwegen?Wat kosten de tolwegen?Indien u met de auto naar het zuiden gaat, moet u rekening houden met de bedragen die u kwijt bent aan de tolwegen. U ku…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 14-03-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.