Vakantie op Zakynthos: 5 bijzondere activiteiten

Vakantie op Zakynthos: 5 bijzondere activiteiten Zakynthos is de ideale bestemming voor als je zon, zee en strand zoekt, maar niet te ver wilt vliegen en ook nog wat meer wilt doen dan alleen maar op het strand hangen. Op slechts 2,5 uur vliegen ben je namelijk beland op een waar Grieks paradijsje, waar natuurlijk het toerisme zeker aanwezig is, maar waar je ook nog echt authentieke Griekse dorpjes kunt vinden en bijzondere natuur.

Waar ligt Zakynthos?

Zakynthos is een Grieks eiland, in het westen van Griekenland en behoort tot de Ionische eilanden, net als Corfu en Kefalonia. Hoewel Zakynthos een echt Grieks eiland is, heeft het eiland ook Italiaanse invloeden. Dit komt omdat het jarenlang onder invloed van Venetië stond. Deze Italiaanse invloed vind je tegenwoordig vooral terug in het eten. Een pasta eten is bijvoorbeeld heel normaal en ook pizza staat vaak op het menu, al dan niet met een Griekse draai.

Bijzondere activiteiten die je op Zakynthos kunt doen

Door het aangename klimaat op Zakynthos kun je heerlijk genieten van de mooie stranden die het eiland heeft, terwijl je geniet van een drankje of een hapje, volledig op het Griekse tempo. Je kunt er echter ook op uit gaan en genieten van al het moois van Zakynthos.

Verken op eigen houtje het eiland

Zakynthos is geen groot eiland en kun je eenvoudig op een dag verkennen. Grofweg bestaat het eiland uit drie gebieden: in het zuiden is een baai met lage heuvels. Dit gebied kun je zelf op de fiets verkennen. Het oosten van het eiland kent de meeste stranden en kent ook hogere heuvels. Het westen en noorden van het eiland is een ruwer gebied en bergachtig te noemen met diepe kliffen. Hier zijn ook bijna geen toeristen en kom je de traditionele Griekse dorpjes tegen, waar de oudere generatie geen woord Engels spreekt, maar zeker wel gastvrij is.

Wil je het hele eiland zien, dan kun je het beste een auto huren. Dit gaat makkelijk en je bent in no-time overal. Wil je het avontuurlijker aanpakken, kies dan voor een quad. Overal in het toeristische deel van het eiland kun je quads huren, waarmee je in de buitenlucht Zakynthos kunt ontdekken. Let er wel op dat Zakynthos een heuvelachtig tot bergachtig eiland is en dat je quad voldoende vermogen heeft. Een helling van 10% of meer is namelijk eerder regel dan uitzondering.

Ga snorkelen bij Marathonissi

Marathonissi, of wel Schilpaddeneiland is een klein onbewoond eilandje in het zuiden van Zakynthos. Of ja, onbewoond, er wonen wel zeldzame schildpadden, de Caretta Caretta schildpadden. Deze schildpadden leggen onder andere op dit eiland hun eieren, waardoor je wel voorzichtig moet zijn. Als er een nest op het eiland ligt, wordt dit altijd aangegeven. Hoewel Marathonissi een mooi eilandje is, is het mooiste onderwater te zien. Zet je snorkelset op en ga het diepe in. Niet alleen kom je hier vele mooie vissen tegen in combinatie met gave rotsformaties, ook kun je als je veel geluk hebt een schildpad zien zwemmen. Om de mooiste plekjes rondom Marathonissi te ontdekken kun je het beste zelf een bootje huren, zodat je ook geen last hebt van andere boten met toeristen.

Bezoek een olijfoliefabriekje

Als je op Zakynthos bent, kun je niet om de honderden olijfbomen heen. Het hele eiland staat vol met olijfbomen en het is naast toerisme ook een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van Zakynthos. Op het eiland zijn ook meerdere fabriekjes te vinden waar olijfolie geproduceerd wordt. Bezoek zo'n olijfoliefabriekje en bekijk hoe Griekse olijfolie wordt gemaakt. Nadat het proces van het olijfolie maken wordt uitgelegd, kun je ook gaan proeven. Behalve 'normale' olijfolie worden vaak speciale smaken gemaakt, zoals olijfolie met knoflook of met sinaasappel.

Ga naar Shipwreck Beach

Shipwreck Beach is een highlight van Zakynthos die je eigenlijk niet kunt overslaan. Op dit strandje, waar je alleen per boot kunt komen, ligt al jaren een schip dat ooit is gestrand. Door de kalkrotsen is de zee hier zo prachtig blauw dat je bijna denkt dat je niet in Europa bent. Erg mooi om te zien en je moet hier ook zeker een aantal foto's maken. Probeer wel vroeg of juist laat te komen, omdat dit een erg populaire attractie is. Let wel op: het water rondom Shipwreck Beach is behoorlijk ruw. Neem een reispilletje als je hier gevoelig voor bent.

Lunch en dineer iedere dag bij een ander restaurantje

Op Zakynthos kun je ontzettend goed eten voor lage prijzen. Zeker als je buiten de meest toeristische dorpjes gaat, kun je voor weinig genieten van een heerlijke Griekse lunch of diner. Elk restaurantje heeft weer zijn eigen charme en het uitzicht van het een is nog mooier dan het ander. Ook in het binnenland vind je restaurantjes met subliem uitzicht. Als je gaat toeren over het eiland kom je van zelf zulke pareltjes tegen. Ga lekker op het terras zitten, geniet van het uitzicht en geniet van alle heerlijke gerechten.
© 2016 - 2024 Sim0206, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland Zakynthos is de ideale vakantiebestemming voor alle mensen die van zon, zee en strand houden. Zakynth…
Zakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer al…
Zakynthos, het derde Ionische eilandZakynthos, het derde Ionische eilandOp nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige eiland Zakynthos (ook wel Zante genoemd). Het is een van…

Fanø – het noordelijkste WaddeneilandFanø – het noordelijkste WaddeneilandFanø is het Deense Waddeneiland dat voor de kust bij Esbjerg ligt. Het is het noordelijkste Waddeneiland van de snoer ei…
Werelderfgoed van Australië - Shark Bay Marine ParkWerelderfgoed van Australië - Shark Bay Marine ParkShark Bay Marine Park is een park op een schiereiland in het westen van Australië. Het park ligt ongeveer 800 km ten noo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
Sim0206 (6 artikelen)
Laatste update: 31-07-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.