Hotel Santa Fe in Disneyland Resort Paris

Hotel Santa Fe in Disneyland Resort Paris Het Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn de twee themaparken die het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk vormen. Daarnaast horen er zes hotels en een bungalowpark bij het resort. Een van die zes hotels is Hotel Santa Fe, gebaseerd op het Amerikaanse Route 66 en de populaire animatiefilm Cars. Het is een tweesleutelhotel (de hotels in Disneyland Paris worden geclassificeerd met sleutels in plaats van met sterren) en ontworpen door een groep van vijf architecten.

Basisinformatie

Omdat Hotel Santa Fe bij het Disneyland Paris Resort hoort, betekent dit dat het een Disneyhotel is: de gasten die er verblijven, kunnen profiteren van alle voordelen van een Disneyhotel. Deze voordelen bestaan uit:
 • een gratis shuttlebus van het hotel naar het park en terug;
 • een Disneyboetiek in het hotel met Shopping Service (aankopen die in de parken of in Disney Village voor een bepaald tijdstip worden gedaan kunnen gratis naar de Disneyboetiek van het hotel gestuurd worden en daar door de gast op worden gehaald);
 • ontmoetingen met Disneyfiguren;
 • Extra Magische Uren: op bepaalde data mogen gasten van Disneyhotels een uur tot twee uur eerder het Disneyland Park in of het Walt Disney Studios Park. De informatie hierover is altijd terug te vinden op de officiële website van Disneyland Paris.

Het hotel heeft verschillende kleinere parkeerplaatsen. Van welke parkeerplaats je als gast gebruik kunt maken, hangt af van het gebouw waarin je slaapt. Voor de gasten die met de trein naar Disneyland Paris komen, is er de gratis shuttlebus van het park naar het hotel (het treinstation ligt naast het park). De gasten die per vliegtuig reizen, kunnen tegen betaling gebruik maken van de speciale Disneybus die rijdt tussen het vliegveld en de hotels.

Gebouwen

Net als het andere tweesleutelhotel van Disneyland Paris, Hotel Cheyenne, bestaat Hotel Santa Fe uit verschillende gebouwen. Er is een hoofdgebouw met de receptie, het restaurant, de bar, de boetiek en de informatiedesk. Alle duizend kamers van het hotel bevinden zich in één van de 37 bijgebouwen van het hotel. Deze bijgebouwen zijn verdeeld over vier delen, die trails genoemd worden. Elke trail heeft een eigen naam:
 • Trail of Artifacts: gebouw 10 t/m 18 (gebouw 13 ontbreekt wegens bijgeloof);
 • Trail of Water: gebouw 20 t/m 33 (gebouw 29 ontbreekt);
 • Trail of Monuments: gebouw 40 t/m 49;
 • Trail of Legends: gebouw 50 t/m 58.

Op elk gebouw staat het nummer vermeld met daarboven een Indiaans teken dat aangeeft bij welke trail het gebouw hoort.

Alle gebouwen zijn geschilderd in de roodbruine kleur die zo typisch is voor de New Mexicaanse bouwstijl in Amerika. In vergelijking met de andere Disneyhotels doet Hotel Santa Fe door de strakke gebouwen erg abstract aan.

Kamers en maaltijden

De kamers van Hotel Santa Fe zijn voorzien van twee tweepersoonsbedden. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet, bad en douche. Er zijn ook speciale kamers voor mindervaliden. In principe zijn alle kamers hetzelfde, alleen de ligging kan anders zijn. Disneyland Paris heeft een speciale naam voor deze bijzonder gelegen kamers: de Rio Grande-kamers en de Eldorado-kamers. De Eldorado-kamers liggen in de gebouwen vlakbij het hoofdgebouw, terwijl de Rio Grande-kamers zich bevinden in de gebouwen vlakbij de rivier de Rio Grande tussen dit hotel en hotel Cheyenne. Het idee hierachter is dat deze kamers rustiger gelegen zijn.

Alle maaltijden worden geserveerd in restaurant La Cantina. Voor de gasten die een arrangement geboekt hebben (hotel en toegangstickets voor de parken) is het ontbijtbuffet niet meer inbegrepen, dit moet apart bijgeboekt worden. ís Avonds is het mogelijk om in het restaurant te dineren. Hierbij is ook gekozen voor een buffetvorm. Van tevoren een tijd reserveren is aan te raden vanwege de lange wachttijden. Reserveren is gratis en kan via de informatiedesk, bij het restaurant zelf, bij één van de andere restaurants van het resort, bij de City Hall in het Disneyland Park of bij de Studio Services in de Walt Disney Studios.

Naast het restaurant is er ook een bar in het hotel: de Rio Grande Bar. De bar heeft een lunchkaart en er zijn af en toe live optredens. Het programma hiervoor is ter plaatse te vinden.

Het thema

Voor Hotel Santa Fe koos hoofdarchitect Antoine Predock voor symbolen. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de tekens die aangeven bij welke trail een gebouw hoort. Deze symbolen verwijzen ook naar de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de Indianen. Zo staan er bij de receptie diverse Indiaanse beeldjes en kunstwerken en zijn de Disneyfiguren tijdens hun fotomoment ís ochtends regelmatig te zien in een speciale outfit.

Hotel Santa Fe moest ook de gast het idee geven dat hij verblijft in een hotel langs Route 66. Zo geeft een lange muurschildering bij de bushalte aan waar de gast zich bevindt op Route 66: de plaatsnamen van Chicago tot aan Disneyland (in Los Angeles) staan vermeld. Omdat Route 66 ook een rol speelt in de populaire animatiefilm Cars, zijn de hoofdrolspelers aan het hotel toegevoegd. Dit betekende dat het bord boven de ingang met Clint Eastwood erop overgeschilderd werd met een afbeelding van Sally en Lightning McQueen uit de film en dat er in de kamers een schilderij hangt van Cars.
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Hotel Cheyenne in Disneyland Resort ParisHotel Cheyenne in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk bestaat niet alleen uit twee themaparken, er horen ook zes hotels en ee…
Hotel New York in Disneyland Resort ParisHotel New York in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbij kan de gast kieze…
Disneyland Hotel in Disneyland Resort ParisDisneyland Hotel in Disneyland Resort ParisWie aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk denkt, zal waarschijnlijk twee dingen voor zich zien: het grote roz…

Wat kun u allemaal doen op ZakynthosWat kun u allemaal doen op ZakynthosBuitenom heerlijk zwemmen aan een van de vele stranden en genieten van de zon en lekker eten is er nog veel meer te bele…
Reizen: vakantie op Flores in IndonesiëReizen: vakantie op Flores in IndonesiëFlores is de ideale plek voor wie op vakantie wil naar Indonesië, maar niet houdt van de drukte van Java of het massale…
Bronnen en referenties
 • Eigen bezoeken aan Hotel Santa Fe
 • Het boek Disneyland Paris: From sketch to reality, Alain Littaye & Didier Ghez, L.V.E.B. Editions
 • De website http://www.discoverthemagic.nl/hotels/disneys-hotel-santa-fe/
 • Folder van Hotel Santa Fe
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.