Hotel Cheyenne in Disneyland Resort Paris

Hotel Cheyenne in Disneyland Resort Paris Het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk bestaat niet alleen uit twee themaparken, er horen ook zes hotels en een bungalowpark bij. Een van die zes hotels is Hotel Cheyenne: een tweesleutelhotel (de hotels in Disneyland Paris worden geclassificeerd met sleutels in plaats van met sterren) met als thema het Wilde Westen van Amerika. Het is ontworpen door een groep van vijf architecten.

Basisinformatie

Hotel Cheyenne is één van de Disneyhotels. Dit betekent dat gasten die er verblijven, kunnen profiteren van alle voordelen die bij een Disneyhotel horen:
 • een gratis shuttlebus van het hotel naar het park en terug;
 • een Disneyboetiek in het hotel met Shopping Service (aankopen die in de parken of in Disney Village voor een bepaald tijdstip worden gedaan kunnen gratis naar de Disneyboetiek van het hotel gestuurd worden en daar door de gast op worden gehaald);
 • ontmoetingen met Disneyfiguren;
 • Extra Magische Uren: op bepaalde data mogen gasten van Disneyhotels twee uur eerder het Disneyland Park in of, bij uitzondering, het Walt Disney Studios Park. De informatie hierover is altijd terug te vinden op de officiële website van Disneyland Paris.

Bij het hotel zijn twee gratis parkeerplaatsen voor gasten die met de auto komen: de North Coral Parking en de South Coral Parking. Treinreizigers kunnen gebruik maken van de gratis shuttlebus van het park naar het hotel en de gasten die met het vliegtuig zijn gekomen, kunnen het hotel bereiken door tegen betaling gebruik te maken van de speciale Disneybus die rijdt tussen het vliegveld en de hotels.

Gebouwen

Hotel Cheyenne bestaat uit een hoofdgebouw en veertien losse gebouwen. In het hoofdgebouw bevinden zich de receptie, het restaurant, de boetiek, de bar en de informatiedesk. Alle kamers, duizend in totaal, zijn in de losse gebouwen. Elk gebouw heeft naast een nummer ook de naam gekregen van een personage uit de tijd van het Wilde Westen, om helemaal bij het thema te blijven. De namen zijn:
 • Gebouw 10: Sundance;
 • Gebouw 11: Running Bear;
 • Gebouw 12: Cochise;
 • Gebouw 15: Doc Holliday;
 • Gebouw 16: Annie Oakley;
 • Gebouw 17: Sitting Bull;
 • Gebouw 18: Wyatt Earp;
 • Gebouw 19: Billy the Kid;
 • Gebouw 20: Wild Bill Hickok;
 • Gebouw 21: Jesse James;
 • Gebouw 22: Soaring Eagle;
 • Gebouw 23: Butch Cassidy;
 • Gebouw 24: Calamity Jane;
 • Gebouw 25: Geronimo
Gebouw 13 ontbreekt vanwege bijgeloof, gebouw 14 is het wasgebouw zonder naam.

Vanaf de buitenkant lijkt het alsof de gebouwen van hout zijn gemaakt, net als in de tijd van het Wilde Westen. Ze zijn in verschillende kleuren geschilderd met de naam van het gebouw boven de hoofdingang (bijna alle gebouwen hebben ook één of meerdere zij-ingangen). Diverse gebouwen hebben een houten hekwerk op de eerste verdieping alsof er een balkon is, maar dit is niet bereikbaar.
Elk gebouw heeft kamers op de begane grond en op de eerste verdieping.

Kamers en maaltijden

De kamers van Hotel Cheyenne zijn grotendeels op dezelfde manier ingericht met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Er zijn ook speciale kamers voor mindervaliden.
Disneyland Paris zelf geeft aan dat er nog twee andere soorten kamers zijn: de Rio Grande-kamers en de Buffalo-kamers. Het enige verschil is de ligging van deze kamers: de Buffalo-kamers zijn de kamers in de gebouwen vlakbij het hoofdgebouw, de Rio Grande-kamers bevinden zich in de gebouwen vlakbij de rivier de Rio Grande tussen dit hotel en hotel Santa Fé. Het idee achter deze laatste kamers is dat ze rustiger gelegen zijn.

Alle maaltijden worden geserveerd in het Chuck Wagon Café. Het ontbijtbuffet is niet inbegrepen als er een arrangement geboekt is (hotel en toegangstickets voor de parken), dit moet los bijgeboekt worden. Daarnaast biedt het restaurant de mogelijkheid om er te dineren. Dit wordt gedaan in buffetvorm, waarbij ook enkele typisch Amerikaanse gerechten uit de tijd van het Wilde Westen geserveerd worden, zoals gepofte aardappels. Reserveren voor het diner is verplicht.

In het hoofdgebouw is tevens de Red Garter Saloon, de bar met zowel koude als warme dranken op het menu. Er worden ook alcoholische dranken verkocht.

Het thema

Dat hotel Cheyenne gebaseerd is op het Wilde Westen is overal terug te zien: in de namen van de verschillende gebouwen, aan de decoraties met bijvoorbeeld lasso’s en zadels in het restaurant en zelfs aan de lamp op de kamers in de vorm van een cowboylaars. Wie geluk heeft, kan ook de Disneyfiguren in een speciaal cowboy- of Indianenpakje zien bij de dagelijkse fotomomenten ’s ochtends.

Voor het ontwerpen van het hotel liet hoofdarchitect Robert Stern zich inspireren door de filmset van Wild Westfilms, iets wat de zogenaamd houten voorgevels verklaart. Daarnaast vond hij details belangrijk, iets wat terug te zien is aan bijvoorbeeld de lamp in de vorm van een cowboylaars op de kamer.
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn de twee themaparken die het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankr…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Disneyland Parijs; Overnachten in Davy Crockett RanchVoor een bezoek van meerdere dagen aan Disneyland Parijs zijn er talloze overnachtingsmogelijkheden. Eén daarvan is Dins…
Hotel New York in Disneyland Resort ParisHotel New York in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbij kan de gast kieze…

Vakantie, goedkoop als nooit tevorenVakantie, goedkoop als nooit tevorenBegin 2015 stond Griekenland in het middelpunt van de publieke belangstelling. Veel Nederlanders waren bang dat de Griek…
Bronnen en referenties
 • Eigen bezoeken & overnachtingen aan/in hotel Cheyenne tussen 1992 en 2014
 • Het boek Disneyland Paris: From sketch to reality, Alain Littaye & Didier Ghez, L.V.E.B. Editions
 • De website http://www.discoverthemagic.nl/hotels/disneys-hotel-cheyenne/
 • Folder van hotel Cheyenne
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.