Hotel New York in Disneyland Resort Paris

Hotel New York in Disneyland Resort Paris Het Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbij kan de gast kiezen uit verschillende klassen van hotels. Wie een wat simpelere, goedkoper hotel wil, kiest voor Hotel Santa Fe of Hotel Cheyenne; wie een luxere hotelkamer wenst, kiest voor het Disneyland Hotel. Voor de gasten die graag wel iets luxer verblijven, maar het Disneyland Hotel iets te prijzig vinden, is er Hotel New York. Dit is een viersleutelhotel (de hotels in Disneyland Paris worden geclassificeerd met sleutels in plaats van met sterren) met als thema de stad New York in de Verenigde Staten.

Basisinformatie

Net als Hotel Sequoia Lodge en Hotel Newport Bay Club ligt Hotel New York aan het Lake Disney. Dit is het meer dat het begin / einde van Disney Village is, het winkel- en uitgaansgebied naast de themaparken. Vanaf het hotel is het ongeveer tien minuten lopen naar de ingang van de parken.

Alle gasten die verblijven in Hotel New York kunnen profiteren van de voordelen die horen bij een Disneyhotel. Naast ontmoetingen met Disneyfiguren in het hotel en een gratis shuttlebus van het hotel naar de parken en terug (de shuttlebus voor Hotel New York wordt vaak gecombineerd met de bus naar Hotel Sequoia Lodge) zijn die voordelen:
  • een Disneyboetiek in het hotel is met Shopping Service (Shopping Service betekent dat aankopen die in de parken of in Disney Village voor een bepaald tijdstip zijn gedaan gratis naar de Disneyboetiek van het hotel gestuurd kunnen worden en daar door de gast op kunnen worden gehaald);
  • Extra Magische Uren. Op de officiële website van Disneyland Paris is terug te lezen wanneer er Extra Magische Uren zijn. De Extra Magische Uren houden in dat gasten van de Disneyhotels eerder het Disneyland Park of de Walt Disney Studios in mogen en een aantal attracties kunnen doen.

Het hotel heeft een parkeerplaats voor de ingang waar gasten hun auto kunnen parkeren. De gasten die per trein bij Disneyland Resort Paris aankomen, kunnen gebruik maken van de gratis shuttlebus naar het hotel. Voor iedereen die per vliegtuig naar Disneyland Resort Paris komt, is er de speciale shuttlebus van het vliegveld naar de hotels (niet gratis).

Gebouw en maaltijden

In totaal heeft Hotel New York meer dan vijfhonderd kamers. Deze zijn verdeeld over één gebouw met twee vleugels eraan vast: Brownstone en Gramercy Park. Het centrale middelste gedeelte van het gebouw heet Midtown. Hier zijn op de begane grond de receptie, de boetiek, de restaurants en de bar te vinden, de kamers bevinden zich op de verdiepingen twee tot en met acht.
Gramercy Park heeft op de begane grond en op de eerste tot en met de derde verdieping kamers, in Brownstone zijn de kamers op verdieping twee, drie, vier en vijf.

Hotel New York heeft twee restaurants: het Manhattan Restaurant en Parkside Diner. Beide restaurants zijn s ochtends geopend voor het ontbijt (niet standaard inbegrepen bij een reservering). Wie een arrangement heeft geboekt (hotelovernachtingen met toegangskaarten voor de parken), mag gratis gebruik maken van het ontbijtbuffet. Hiervoor kan bij het inchecken een tijd worden gekozen. Beide restaurants zijn ook s avonds geopend voor het diner. Parkside Diner heeft een buffet, het Manhattan Restaurant werkt volgens een à la carte formule.

Naast de restaurants is er ook nog de New York City Bar. Hier kunnen gasten genieten van een drankje. Er worden ook alcoholische dranken geserveerd.

Kamers

Gasten die verblijven in Hotel New York kunnen kiezen uit verschillende kamers. Allereerst zijn er de standaardkamers: kamers met twee tweepersoonsbedden en een eigen badkamer met toilet, bad en douche. Er zijn ook aangepaste kamers voor mindervaliden.
Gasten kunnen ook kiezen voor een Standaard Plaza kamer. Deze kamers zijn hetzelfde ingericht als de standaardkamers, alleen hebben deze kamers uitzicht op het Rockefeller Plaza (de ijsbaan achter het hotel).

Empire State Club en suites

Wie een iets luxer verblijf wenst, kan kiezen voor een Empire State Club kamer. Dit zijn kamers gelegen op een privé-etage van het hotel. Gasten die hier verblijven, hebben een eigen receptie en de hele dag toegang tot een speciale lounge met koffie- en theefaciliteiten. Hier is s ochtends ook de mogelijkheid om te ontbijten. Tijdens het ontbijt komen er één of meerdere Disneyfiguren langs.

Hotel New York heeft ook vijf verschillende suites: de Honeymoon Suite, de Resort Suite, de Empire State Club Suite, de Roosevelt Suite en de Vanderbilt Suite. Alle suites zijn voor maximaal twee personen. Ze hebben dezelfde extra services als de Empire State Club kamers, alleen zijn de suites groter. Voor de Empire State Club kamers en de Empire State Club Suite kan gekozen worden voor wel of geen uitzicht op Lake Disney.

Alle gasten van de Empire State Club kamers en de suites krijgen ook een VIP Fastpass. Hiermee kunnen ze onbeperkt gebruik maken van alle Fastpass-attracties in de twee parken.

Het thema

De naam van het hotel geeft het al aan: het thema van Hotel New York is de stad New York. Hierbij heeft architect Michael Graves ervoor gekozen om het hotel op de wolkenkrabbers van New York te laten lijken. Daarnaast zijn de verschillende gedeelten van het hotel vernoemd naar wijken of gebouwen in New York. Ook hangen er verspreid door het hotel fotos van New York.

Achter Hotel New York ligt Rockefeller Center met een ijsbaan die in de winterperiode geopend is. Wie wil schaatsen, kan hier schaatsen huren. Toen Disneyland Resort Paris opende, was er op de vloer van de ijsbaan een plattegrond van het stadsdeel Manhattan te zien. Na een opknapbeurt, waarbij het echte ijs van de baan vervangen werd door nepijs, is deze plattegrond echter verdwenen.

Lees verder

© 2015 - 2020 Miriammylene, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort ParisHotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort ParisWie wil overnachten in de buurt van het Disneyland Paris Resort, heeft diverse mogelijkheden daarvoor. Er kan gekozen wo…
Hotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn de twee themaparken die het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankr…
Hotel Newport Bay Club in Disneyland Resort ParisHotel Newport Bay Club in Disneyland Resort ParisWie een bezoek brengt aan één van de twee themaparken van het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk het Disneyl…
Hotel Cheyenne in Disneyland Resort ParisHotel Cheyenne in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk bestaat niet alleen uit twee themaparken, er horen ook zes hotels en ee…

Disneyland Hotel in Disneyland Resort ParisDisneyland Hotel in Disneyland Resort ParisWie aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk denkt, zal waarschijnlijk twee dingen voor zich zien: het grote roz…
Bronnen en referenties
  • Eigen bezoeken aan Hotel New York
  • Een folder van Hotel New York
  • De website http://www.discoverthemagic.nl/hotels/disneys-hotel-new-york/
  • De website http://www.disneylandparis.nl/hotels/disneys-hotel-new-york/prijzen-kamers/
  • Het boek Disneyland Paris: From sketch to reality, Alain Littaye & Didier Ghez, L.V.E.B. Editions

Reageer op het artikel "Hotel New York in Disneyland Resort Paris"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Miriammylene
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Special: Disneyhotels
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!