Disneyland Hotel in Disneyland Resort Paris

Disneyland Hotel in Disneyland Resort Paris Wie aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk denkt, zal waarschijnlijk twee dingen voor zich zien: het grote roze kasteel in het Disneyland Park en het grote roze hotel dat de ingang van het park vormt. Dat hotel is het Disneyland Hotel, het meest luxe van de zes Disneyhotels die bij Disneyland Resort Paris horen: het is namelijk een vijfsleutelhotel (de hotels worden geclassificeerd met sleutels in plaats van met sterren). Het thema van het Disneyland Hotel is de Victoriaanse tijd.

Basisinformatie

Wie verblijft in het Disneyland Hotel kan vanuit het hotel zo het Disneyland Park inlopen. De Walt Disney Studios, het tweede themapark van het resort, liggen op ongeveer vijf minuten lopen. In het hotel is een Disneyboetiek aanwezig. Dankzij de Shopping Service kunnen aankopen die voor een bepaalde tijd in één van de Disneyparken of in Disney Village gedaan worden gratis naar deze boetiek gestuurd worden. Hier kan de gast de aankopen vervolgens ophalen.

De Shopping Service is één van de voordelen die het Disneyland Hotel heeft vanwege de status Disneyhotel. Het andere voordeel is dat de gast gebruik kan maken van de Extra Magische Uren: op bepaalde dagen (terug te lezen op de officiële website) kunnen gasten al eerder het Disneyland Park in of de Walt Disney Studios een aantal attracties doen.

Het hotel is goed te bereiken per auto, trein en vliegtuig. Voor auto’s is er een ruime parkeerplaats, treinreizigers kunnen vanaf het station lopen naar de ingang van het hotel (ongeveer vijf minuten). Voor wie met het vliegtuig komt, is er de speciale Disneybus die van het vliegveld Charles de Gaulle en Orly naar de hotels rijdt. Hiervoor is een ticket vereist.

Kamers

De kamers van het Disneyland Hotel zijn verspreid over de twee vleugels van het hotel, de West Wing en de East Wing. Via een loopbrug zijn de vleugels verbonden met het centrale gedeelte van het hotel, de Main Building, waarin zich de restaurants, de boetiek, de receptie en de bar bevinden. Het zwembad is te vinden in de West Wing.

Het Disneyland Hotel heeft verschillende kamers en suites. Allereerst zijn er de standaardkamers, waarbij gekozen kan worden voor een gewone standaardkamer (maximaal vier personen) en een standaardkamer met terras (maximaal twee of vier personen). De standaardkamers met terras zijn gelegen aan de voorkant van het hotel, waarbij de gast uitzicht heeft over de Fantasia Gardens: de tuin voor de ingang van het park. De kamers voor maximaal vier personen hebben twee tweepersoonsbedden, in de kamers voor maximaal twee personen staat één kingsize bed. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, douche en bad.

Naast de standaardkamers heeft het hotel ook enkele familiekamers met twee tweepersoonsbedden en een slaapbank geschikt voor één kind. In deze kamer kunnen maximaal vijf personen verblijven. De faciliteiten zijn verder gelijk aan de standaardkamers.
Er zijn ook enkele familiekamers met terras, gelegen aan de voorkant van het hotel met uitzicht over de Fantasia Gardens.

Castle Club

Wie kiest voor een Castle Club kamer, kiest voor extra luxe. Gasten verblijvend in de Castle Club hebben namelijk een speciale receptie om in te checken, de hele dag door toegang tot een speciale lounge met koffie- en theefaciliteiten, ontbijt met één of meer Disneyfiguren die langs komen voor een foto en/of handtekening en een VIP Fastpass: een Fastpass waarmee onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van de Fastpass-attracties van de beide themaparken.

Gasten die in de Castle Club logeren, mogen tevens gebruik maken van een speciale lift die hen direct naar de ingang van het Disneyland Park brengt. Er zijn Castle Club kamers met en zonder uitzicht op het Disneyland Park. De kamers zonder uitzicht zijn voor maximaal vier personen, de kamers met uitzicht zijn er zowel voor maximaal twee als voor maximaal vier personen.

Suites

Het Disneyland Hotel heeft vijf verschillende suites: de Sleeping Beauty Suite (met uitzicht op het park), de Junior Suite, de Cinderella Suite (met uitzicht op het park), de Tinkerbell Suite en Walt’s Apartment Suite. Alle suites zijn geschikt voor maximaal twee personen.

De suites hebben dezelfde faciliteiten als de Castle Club kamers. Ze kunnen alleen telefonisch geboekt worden. Aanbiedingen zijn nooit van toepassing op deze kamers.

Maaltijden

Het Disneyland Hotel heeft twee hotels: restaurant Inventions en restaurant California Grill. Beide restaurants zijn ’s ochtends geopend voor het uitgebreide ontbijtbuffet (los bij te boeken), waarbij het regelmatig voorkomt dat een Disneyfiguur zich laat zien in de zaal. De California Grill is ook ’s avonds geopend voor het diner en werkt met een kaart.

Restaurant Inventions is elke dag ook open voor een lunchbuffet en een dinerbuffet. Bij het dinerbuffet komen er vanaf 18.00 Disneyfiguren langs de tafels voor een foto en/of handtekening. Het is sterk aan te raden om van tevoren te reserveren voor een maaltijd in dit restaurant.

Het thema

Officieel is het thema van het Disneyland Hotel de Victoriaanse tijd, maar veel mensen denken dat het thema gewoon Disney is. Dit heeft natuurlijk te maken met de kunstwerken van onder andere Dombo en de Heks van Sneeuwwitje in de receptie van het hotel, maar ook met de Fantasia Gardens: de tuin vernoemd naar de film Fantasia. De nijlpaarden uit deze film zijn tevens terug te zien op de behangrand in de badkamers.

Het Disneyland Hotel is een zeer luxe hotel dat gasten een echt sprookjesgevoel wil geven. Architect John Hench wilde graag dat gasten meteen enthousiast zouden worden bij het zien van het hotel. Daarom is er ook gekozen voor de warme kleuren roze en rood aan de buitenkant in plaats van wit en zwart, wat het oorspronkelijke plan was.

Wat het Disneyland Hotel nog extra speciaal maakt, is het zoete geurtje dat bij binnenkomst te ruiken is. Het is in de boetiek van het hotel te koop als parfum.
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotel New York in Disneyland Resort ParisHotel New York in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbij kan de gast kieze…
Hotel Newport Bay Club in Disneyland Resort ParisHotel Newport Bay Club in Disneyland Resort ParisWie een bezoek brengt aan één van de twee themaparken van het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk – het Disneyl…
Hotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn de twee themaparken die het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankr…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…

Tips bij overstappen in DubaiHet vliegveld van Dubai is het grootste vliegveld ter wereld. Grote kans dus dat je er een paar uur door moet brengen, o…
Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort ParisHotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort ParisWie wil overnachten in de buurt van het Disneyland Paris Resort, heeft diverse mogelijkheden daarvoor. Er kan gekozen wo…
Bronnen en referenties
  • Eigen bezoeken aan het Disneyland Hotel
  • Folder van het Disneyland Hotel
  • De website http://www.discoverthemagic.nl/hotels/disneyland-hotel/
  • De website http://www.disneylandparis.nl/hotels/disneyland-hotel/prijzen-kamers/
  • Het boek Disneyland Paris: From sketch to reality, Alain Littayfe & Didier Ghez, L.V.E.B. Editions
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.