Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort Paris

Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Resort Paris Wie wil overnachten in de buurt van het Disneyland Paris Resort, heeft diverse mogelijkheden daarvoor. Er kan gekozen worden voor één van de partnerhotels (bijvoorbeeld het Kyriad Hotel of Hotel Magic Circus), maar er kan ook gekozen worden voor één van de zes Disneyhotels. Sequoia Lodge is één van die zes hotels. Het is een driesleutelhotel (de hotels van Disneyland Resort Paris worden geclassificeerd met sleutels in plaats van met sterren) met als thema de Nationale Parken van de Verenigde Staten.

Basisinformatie

Hotel Sequoia Lodge ligt op ongeveer een kwartiertje lopen van de twee themaparken die samen Disneyland Resort Paris vormen: het Disneyland Park en de Walt Disney Studios. Omdat het een Disneyhotel is, rijdt er tevens een gratis shuttlebus van het hotel naar de parken (op rustige momenten rijdt deze bus ook naar Hotel New York). De gratis shuttlebus is namelijk één van de voordelen waarvan gasten verblijvend in een Disneyhotel van kunnen profiteren. De overige voordelen zijn:
 • ontmoetingen met Disneyfiguren (in het hotel kan er 's ochtends op een speciaal punt op de foto gegaan worden met een Disneyfiguur);
 • een Disneyboetiek in het hotel met Shopping Service. De Shopping Service houdt in dat aankopen die in de winkels van Disney Village en/of de twee themaparken gedaan worden (voor een bepaald tijdstip), gratis naar de Disneyboetiek van het hotel gestuurd worden. Daar kunnen ze door de gast op worden gehaald);
 • Extra Magische Uren. Dit betekent dat de gasten van alle Disneyhotels en de Disney Davy Crockett Ranch anderhalf of twee uur eerder het Disneyland Park in mogen of het Walt Disney Studios Park. De informatie hierover is altijd terug te vinden op de officiële website van Disneyland Paris.

De gasten die met de auto naar het hotel komen, kunnen gebruik maken van de grote parkeerplaats bij het hotel. De treinreizigers nemen vanaf het station Marne-la-Vallée/Chessy de gratis shuttlebus van het park naar het hotel (het station ligt naast de parken). Voor de gasten die met het vliegtuig komen, is er de speciale Disneybus die rijdt van het vliegveld naar de hotels. Hiervoor moet een ticket gekocht worden.

Gebouwen

Hotel Sequoia Lodge bestaat uit een hoofdgebouw en zes losse gebouwen, lodges genaamd. Het hoofdgebouw bestaat weer uit een centraal gedeelte en twee vleugels, de North Wing en de South Wing. In deze vleugels bevinden zich van de eerste tot en met de zevende verdieping de kamers om te overnachten. De receptie, de informatiedesk, de boetiek, de restaurants en bar zijn gesitueerd in het centrale gedeelte van het hoofdgebouw.

In vijf van de zes lodges bevinden zich de overige kamers van het hotel. Dit zijn de lodges die een naam van een nationaal park in de Verenigde Staten gekregen hebben:
 • Yellowstone Lodge: kamers 101 – 184;
 • Yosemite Lodge: kamers 201 – 284;
 • Siena Lodge: kamers 301 – 384;
 • Monterey Lodge: kamers 401 – 454;
 • Big Sur Lodge: kamers 501 – 554.

De zesde lodge is gereserveerd voor het zwembad, de Quarry Pool & Health Club. Als het zwembad gesloten is voor onderhoud kunnen de gasten gebruiken maken van het zwembad van Hotel Newport Bay Club of Hotel New York.

Kamers

Hotel Sequoia Lodge heeft twee soorten standaardkamers: standaardkamers voor vier personen en standaardkamers voor twee personen. In de standaardkamers voor vier personen staan twee tweepersoonsbedden, de kamers voor twee personen hebben één kingsize bed. De gast kan bij het boeken niet kiezen tussen een kamer voor vier of twee personen, er kan (bij een reservering voor twee personen) wel een voorkeur voor een kingsize bed opgegeven worden. De gast kan wel kiezen voor een verblijf in één van de lodges en een kamer in het hoofdgebouw – een Montana kamer. De Montana kamers zijn er zowel met als zonder uitzicht op Lake Disney. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, bad en douche.

Sinds april 2013 heeft het hotel ook een aantal speciale kamers: de Golden Forest Club kamers en de Honeymoon Suite.
De Golden Forest Club kamers bevinden zich op een speciale privé-etage van het hoofdgebouw en hebben een eigen receptie. Gasten kunnen de hele dag gebruik maken van een speciale lounge met koffie- en theefaciliteiten. Het ontbijt wordt tevens in deze lounge geserveerd. Daarnaast ontvangen ze per persoon per dag een Fastpass-ticket. Dit is een ticket dat op een tijdstip naar keuze gebruikt kan worden bij één van de Fastpass-ingangen van de attracties met een Fastpass mogelijkheid. De informatie hiervoor wordt gegeven bij het inchecken.

De Honeymoon Suite kan alleen telefonisch gereserveerd worden. Het is een kamer voor maximaal twee personen met als extra voordeel de VIP Fastpass, waarbij onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van de attracties met Fastpass mogelijkheid.

Maaltijden

Er zijn twee restaurants in Hotel Sequoia Lodge: Hunter’s Grill en de Beaver Creek Tavern. De Beaver Creek Tavern is ’s ochtends geopend voor het ontbijt. Dit ontbijt is niet langer inbegrepen voor iedereen die een arrangement boekt (hotel en toegangstickets voor de parken), maar moet los bijgeboekt worden.
Hunter’s Grill is daarnaast geopend voor het diner en werkt met een kaart. Beaver Creek Tavern is ook geopend voor het diner en kent een buffetservice.

Wie iets wil drinken, kan terecht in de Redwood Bar. Er bevindt zich een grote open haard in deze bar die in de winter aangestoken wordt.

Het thema

Voor Hotel Sequoia Lodge is als thema de Nationale Parken van de Verenigde Staten gekozen. Dit betekent veel natuur. Voor het ontwerp heeft architect Antoine Grumbach zich laten inspireren door de Prairie-huizen uit onder andere de staat Montana. Dit verklaart ook de naam Montana kamers voor de kamers in het hoofdgebouw.

Voor de kleuren van het hotel is gekozen voor bruin en groen, natuurkleuren. Ook koos Antoine Grumbach ervoor om ongelijke stenen te gebruiken bij de bouw, zodat het lijkt alsof het hotel echt middenin een nationaal natuurpark gebouwd is met materialen die daar te vinden zijn.
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotel New York in Disneyland Resort ParisHotel New York in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbij kan de gast kieze…
Disneyland Parijs; Overnachten in Davy Crockett RanchVoor een bezoek van meerdere dagen aan Disneyland Parijs zijn er talloze overnachtingsmogelijkheden. Eén daarvan is Dins…
Hotel Newport Bay Club in Disneyland Resort ParisHotel Newport Bay Club in Disneyland Resort ParisWie een bezoek brengt aan één van de twee themaparken van het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk – het Disneyl…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…

Disneyland Hotel in Disneyland Resort ParisDisneyland Hotel in Disneyland Resort ParisWie aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk denkt, zal waarschijnlijk twee dingen voor zich zien: het grote roz…
Bronnen en referenties
 • Eigen bezoeken aan Hotel Sequoia Lodge
 • Het boek Disneyland Paris: From sketch to reality, Alain Littaye & Didier Ghez, L.V.E.B. Editions
 • De website http://www.discoverthemagic.nl/hotels/disneys-sequoia-lodge/
 • De website http://www.disneylandparis.nl/hotels/disneys-sequoia-lodge/prijzen-kamers/
 • Folder van Hotel Sequoia Lodge
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.