Hotel Newport Bay Club in Disneyland Resort Paris

Hotel Newport Bay Club in Disneyland Resort Paris Wie een bezoek brengt aan één van de twee themaparken van het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankrijk – het Disneyland Park en de Walt Disney Studios – zal vaak ook door Disney Village lopen, het winkel- en uitgaansgebied naast de parken. Aan het einde van Disney Village ligt een meer, Lake Disney, met daaromheen drie hotels. Hotel Newport Bay Club is één van die drie hotels. Het is een viersleutelhotel (de hotels in Disneyland Paris worden geclassificeerd met sleutels in plaats van met sterren) met als thema New England.

Basisinformatie

Hotel Newport Bay Club hoort bij de zes Disneyhotels van het Disneyland Paris Resort. Verblijven in een Disneyhotel betekent dat er voor de gasten die er verblijven een aantal voordelen zijn:
  • een gratis shuttlebus van het hotel naar het park en terug;
  • een Disneyboetiek in het hotel met Shopping Service (aankopen die in de parken of in Disney Village voor een bepaald tijdstip worden gedaan kunnen gratis naar de Disneyboetiek van het hotel gestuurd worden en daar door de gast op worden gehaald);
  • ontmoetingen met Disneyfiguren;
  • Extra Magische Uren: op bepaalde data mogen gasten van Disneyhotels een uur tot twee uur eerder het Disneyland Park in of het Walt Disney Studios Park. De informatie hierover is altijd terug te vinden op de officiële website van Disneyland Paris.

Bij het hotel is een grote parkeerplaats voor alle gasten die met de auto komen. Voor treinreizigers is er de gratis shuttlebus die tussen het park en het hotel rijdt (het treinstation bevindt zich naast het park). Reizigers die aankomen op vliegveld Charles de Gaulle of Orly kunnen tegen betaling gebruik maken van de speciale Disneybus die rijdt tussen het vliegveld en de hotels.

Gebouw en faciliteiten

Hotel Newport Bay Club bestaat uit een groot hoofdgebouw met twee vleugels eraan vast: de West Wing en de East Wing. De twee vleugels hebben kamers op acht verschillende verdiepingen, in het hoofdgebouw zijn de kamers op de vierde tot en met achtste verdieping. In totaal heeft het hotel bijna 1100 kamers, wat betekent dat Newport Bay Club het grootste Disneyhotel is qua capaciteit.

De receptie van het hotel bevindt zich op de tweede verdieping van het hoofdgebouw. Hier kan 24 uur per dag ingecheckt worden, maar de kamers zijn pas vanaf drie uur ’s middags beschikbaar. Bij het hotel hoort een zwembad (Nantucket Pool & Health Club) dat alleen toegankelijk is voor de gasten van het hotel. Indien het zwembad gesloten is voor onderhoud, kunnen de gasten gebruik maken van het zwembad van hotel Sequoia Lodge of hotel New York.

Naast overnachtingen biedt hotel Newport Bay Club ook de mogelijkheid om te vergaderen: naast het hotel bevindt zich een conventiecentrum.

Kamers

De standaardkamers van Hotel Newport Bay Club zijn ingericht met twee tweepersoonsbedden. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet en douche en bad. Er zijn tevens kamers die aangepast zijn voor mindervaliden. Naast de standaardkamers, waarbij de gast kan kiezen tussen kamers met of zonder uitzicht over Lake Disney, heeft het hotel nog familiekamers, Admiral’s Floor kamers en een aantal suites.

Familiekamers zijn kamers die geschikt zijn voor maximaal zes personen: er staan twee tweepersoonsbedden en er is nog een slaapbank die door twee personen gebruikt kan worden. De Admiral’s Floor kamers zijn gelegen op een privé-etage van het hotel. Hierbij kunnen de gasten profiteren van een aparte receptie, bagageservice en een koffie/thee-welkomstpakket op de kamer. Op aanvraag kunnen gratis slippers en badjassen geleverd worden. Ook voor de kamers op de Admiral’s Floor is er de keuze voor wel of geen uitzicht over Lake Disney.

Suites

Gasten die nog iets luxer willen verblijven, kunnen kiezen voor één van de drie suites: de Resort Suite, de Honeymoon Suite en de Presidential Suite. Voor de suites gelden dezelfde voordelen als voor de Admiral’s Floor kamers met daarnaast de mogelijkheid om de hele dag gebruik te maken van een speciale loungeruimte – Bar Captain’s Quarters. In deze ruimte wordt tevens het ontbijt geserveerd.

De meeste gasten die kiezen voor een suite doen dit vanwege de VIP Fastpass: met deze fastpass kunnen zij de hele dag door gebruik maken van de Fastpass-ingangen van de attracties met Fastpass-mogelijkheid. Een gewone fastpass houdt in dat je met je toegangskaartje een speciaal kaartje ontvangt met twee tijden daarop. Tussen die twee tijden kun je naar de speciale Fastpass-ingang gaan en hoef je minder lang te wachten. Gasten met een VIP Fastpass hoeven dus niet op een bepaalde tijd terug te gaan.

Maaltijden en thema

Voor alle gasten die een arrangement geboekt hebben (hotel en toegangstickets voor de parken) is het ontbijt niet langer inbegrepen: dit moet apart bijgeboekt worden. Het ontbijt wordt voor gasten die in standaardkamers of familiekamers verblijven geserveerd in restaurant Cape Cod en restaurant Yacht Club. Het Yacht Club restaurant heeft tevens een dinerkaart, in restaurant Cape Cod is een buffetservice voor de lunch en het diner. Wie gezellig nog iets wil drinken, kan terecht in de Bar Fisherman’s Wharf.

Voor het thema van hotel Newport Bay Club is gekozen voor New England. Dit houdt in dat er veel maritieme aspecten te zien, zoals de kleine vuurtoren die zich voor het hotel op Lake Disney bevindt. Daarnaast hebben de restaurants en speciale kamers namen die met de zee te maken hebben. Het uiterlijk van het hotel moest gasten volgens architect Robert Stern doen denken aan de plezierhotels eind negentiende eeuw. Daarom is gekozen voor een groot, wit gebouw met grote pilaren aan de voorkant.
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotel New York in Disneyland Resort ParisHotel New York in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Daarbij kan de gast kieze…
Disneyland Hotel in Disneyland Resort ParisDisneyland Hotel in Disneyland Resort ParisWie aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk denkt, zal waarschijnlijk twee dingen voor zich zien: het grote roz…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Hotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHotel Santa Fe in Disneyland Resort ParisHet Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn de twee themaparken die het Disneyland Paris Resort in Chessy, Frankr…
Bronnen en referenties
  • Eigen bezoek aan Hotel Newport Bay Club
  • Het boek Disneyland Paris: From sketch to reality, Alain Littaye & Didier Ghez, L.V.E.B. Editions
  • De website http://www.discoverthemagic.nl/hotels/disneys-newport-bay-club/
  • De website http://www.disneylandparis.nl/hotels/disneys-newport-bay-club/prijzen-kamers/
  • Folder van Hotel Newport Bay Club
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.