Leuke zwembaden in Nederland

Leuke zwembaden in Nederland Een dag naar een zwembad is een dag vermaak voor zowel jong als oud. Daarbij is zwemmen ook een goede vorm van lichaamsbeweging. In Nederland zijn veel zwembaden te vinden, maar welke zijn nou een beetje anders dan andere zwembaden? De volgende zwembaden zijn groot en hebben vele verschillende attracties en faciliteiten. Sommige zijn zelfs uniek door de hoeveelheid glijbanen of het zwemoppervlak. In ieder geval zorgen deze baden voor uren plezier.

Het Tikibad

Het Tikibad is een zwembad in attractiepark Duinrell in de plaats Wassenaar. Als het attractiepark ook open is zult u dus ook altijd entree voor het attractiepark moeten betalen. Het Tikibad is het grootste glijbanenparadijs van de Benelux. In totaal heeft dit zwembad elf glijbanen.
 • Canon bal - een korte, maar snelle glijbaan waarbij u het water in wordt gelanceerd
 • Blits & Flits - twee soortgelijke glijbanen die enorm snel zijn
 • Cycloon - in deze glijbaan komt u te tollen in een trechter voor u te water gaat
 • Familyslide & super slide - glijbanen voor jong en oud waarin u zo'n 110 meter aflegt
 • Pelikaanduik - Deze glijbaan is kort en eindigt een eind boven het bad, u maakt dus een vrije val
 • X-stream - Op een hoogte van zeven meter staat u op een plateau, de weg naar beneden begint als het plateau onder u verdwijnt
 • G-force - U voelt de G-krachten in deze glijbaan en haalt een snelheid van gemiddeld 50km per uur

Naast al deze glijbanen is er ook nog een lazy river waar u rustig met banden in een stroomversnelling zit. Er is een onder andere nog een bubbelbad, gewoon zwembad en een buitengedeelte.

Mosaqua

Mosaqua ligt in het Limburgse Gulpen. Het zwembad is zowel met goed als slecht weer een heel leuk zwembad. Het buitengedeelte beschikt over een hele grote ligweide, beachvolleybalveld, voetbalveld, basketbalveld en meerdere baden. Het grootste buitenbad heeft twee glijbanen. Binnen vindt u onder andere een golfslagbad, stroomversnelling en twee glijbanen. De ene glijbaan is een familieglijbaan, de andere glijbaan heet de Starglide en is voorzien van verschillende lichteffecten. De wildwaterbaan is redelijk lang, maar doordat de wildwaterbaan best smal is kan het tijdens drukte soms oppassen zijn dat u tegen niemand aanbotst. In dit zwembad is ook goed aan de kinderen gedacht. Zo is er buiten een speeltuin, binnen een piratenschip en er zijn meerdere baden voor verschillende leeftijden.

Aqua Mundo de Eemhof

De Aqua Mundo is een subtropisch zwemparadijs in de Eemhof welke onderdeel is van Center Parcs. De Eemhof ligt in de plaats Zeewolde. Dit zwembad is sfeervol ingericht met planten en stenen. De Aqua Mundo heeft 4 glijbanen waarvan u er bij een met een band vanaf gaat. Verder is er een rustige stroomversnelling en een wildwaterbaan die zich buiten bevinden. Daarnaast zijn er ook nog een groot golfslagbad, peuterbadjes en nog veel meer. Tegen betaling kunt u eventueel een duikles nemen of flow riden (indoor surfen). Als u niet op vakantie bent op het park dan is de entree vrij prijzig. U kunt wel het zwemmen combineren met een arrangement waarbij u na of voor het zwemmen kunt eten op het park.

De Tongelreep

Dit zwembad welke in Eindhoven staat heeft het meeste zwemoppervlak van Nederland. Dit zwembad heeft verschillende baden en 8 glijbanen waarvan 4 binnen en 4 buiten. De Tongelreep is het zwembad waar de zwemmers van de Olympische spelen trainen. Zo trainden onder andere Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn in de Tongelreep. Er worden in het zwembad regelmatig wedstrijden, discozwemmen of andere activiteiten georganiseerd.

Aqua Mexicana

Aqua Mexicana is een waterpark in attractiepark Slagharen. Bij dit zwembad zult u als het attractiepark open is ook een kaartje voor het attractiepark moeten aanschaffen. Zoals de naam doet vermoeden is het thema en daarbij vooral de aankleding Mexicaans. Zowel binnen als buiten zijn er grote zwembaden en glijbanen. Er zijn in totaal 10 glijbanen waarbij u van sommige met een band naar beneden raast. Voor kleine kinderen is er hier ook genoeg te beleven. Er zijn namelijk ook twee sprayparks waarbij u niet in een zwembad bent, maar loopt of interactief bezig bent met waterspeelelementen. Wat de Aqua Mexicana ook bijzonder maakt is het bubbelbad waar men met 70 personen inpast!

Splesj

Splesj is een waterspeelpark welke zich enkel buiten bevindt. Het waterpark ligt in de plaats Hoeven in Brabant. Het waterpark heeft 7 glijbanen en een apart bad met een duikplank. U kunt hier in de zomer ook heerlijk afkoelen in een van de twee grote sprayparks. Wilt u liever niet nat worden? Er zijn ook waterfietsen en een pondje. Daarnaast kunt u zich ook nog vermaken:
 • In de verschillende speeltoestellen
 • Op de dierenweide
 • In de grote zandbak
 • Op de midgetgolfbaan
 • Met tafeltennis, voetbal of tennis
 • Op de trampolines

Er is dus voor iedereen wat te doen, maar vooral met lekker weer.

Aquavontura

Aquaventura een echt glijbanenpark in attractiepark Hellendoorn. Hoewel er elf glijbanen zijn, is er geen zwembad aanwezig. Het glijbanenpark is buiten en alleen te bezoeken als u ook het attractiepark Hellendoorn bezoekt. Er zijn glijbanen voor verschillende leeftijden, er zijn omkleedhokjes en ligbedden. U vindt hier korte en lange glijbanen en glijbanen waar u af kunt zonder band en met band. De glijbaan de Wacky Wave gaat u af met een band waarbij u met 44km per uur in een soort halfpipe komt.
© 2015 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waterpret in België: Zwembaden en waterpretparkenAls het weer tijdens de vakantie niet mee wil, kan je met je kinderen of vrienden terecht in een van de vele zwembaden o…
Zwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht is mogelijk in overdekte en openluchtzwembaden. Er zijn een aantal gewone zwembaden in Utrecht en een…
Allergisch voor chloorAllergisch voor chloorZwemmen is een leuke bezigheid en vooral kinderen vinden het heerlijk om lekker naar het zwembad te gaan. Minder leuk wo…
Waterparken in Nederland en net over de grensWaterparken in Nederland en net over de grensEen waterpark is een pretpark met op water gebaseerde attracties. Denk hierbij aan waterglijbanen, stroomversnellingen e…

Online een last minute vakantie boeken: hoe pak je het aan?Online een last minute vakantie boeken: hoe pak je het aan?Een last minute vakantie boeken is zeer in trek. Indien je lang kan wachten alvorens je je reis gaat boeken, dan kun je…
De tien geboden van een leuke vakantieDe tien geboden van een leuke vakantieOp vakantie gaan: wie houdt er niet van? Helaas gebeurt het maar al te vaak dat een vakantietripje omslaat in een soort…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jarmoluk, Pixabay
 • https://tongelreep.nl/
 • http://slagharen.com/waterpark
 • http://www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_EH_vakantiepark-de-eemhof/aqua-mundo
 • http://www.aquaventura.nl/
 • http://www.duinrell.nl/tikibad
 • http://www.mosaqua.nl/
 • http://www.molecaten.nl/splesj
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 17-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.