Betaalbare pretparken in Nederland

Betaalbare pretparken in Nederland Nederland is het pretparkenland bij uitstek. Vanaf de lente is het pretparkseizoen in Nederland weer aangebroken. Nederland beschikt over een tal van grote pretparken, alleen zijn deze parken vaak aan de prijs. Gelukkig zijn er genoeg pretparken in elke provincie die erg voordelig en zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Gegarandeerd plezier voor het hele gezin, met pretparken die voor iedereen makkelijk toegankelijk zijn! Pretparken in Nederland
In Nederland zijn er genoeg leuke en betaalbare pretparken te vinden. De grote pretparken zijn net zo in trek bij volwassenen als kinderen. De attracties kunnen uiteenlopen van een sprookjestuin tot de meest geavanceerde achtbanen.
De leukste en goedkoopste pretparken per provincie voor je geselecteerd. De genoemde prijzen en gegevens gelden voor 2017.

Bron: Unsplash, PixabayBron: Unsplash, Pixabay

Ga naar de:


Provincie Groningen

Familie Nienoord in Leek

Familie Nienoord is gelegen op het Groningse Landgoed Nienoord in de bossen van Leek. Het is een park voor de hele familie. Op het landgoed vind je een kinderboerderij en het zwemkasteel Nienoord. Er zijn vele attracties; o.a aantal modelspoorbanen, paardenbaan, helikopterbaan, draaimolen, glijbanen en een overdekte speeltuin.
 • Openingstijden: Het park is geopend van maart t/m november van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Tarieven: Een toegangskaart inclusief treinrit kost € 8,00 per persoon. (Entreeprijzen zijn vanaf 2 jaar en ouder)

Provincie Friesland

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Attractiepark Duinen Zathe is een park in Noord-Nederland vol attracties en theater. Er zijn attracties voor de allerkleinsten, maar ook voor de echte waaghalzen. In het overdekte theater kom je tot rust bij een van de vele voorstellingen. Neem plaats in de flying Heli, een nieuwe attractie, waarbij je al vliegend en draaiend kunt genieten van het uitzicht over het park.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
 • Tarieven: 1 en 2 jarigen: € 5,00 per persoon.Vanaf 3 jaar € 14,50 per persoon. (Prijzen all inclusive)

Provincie Drenthe

Attractiepark Sprookjeshof in Zuid-Laren

Sprookjeshof bestaat uit een attractiepark, een buitenspeeltuin, een binnenspeeltuin, een kinderboerderij en een sprookjesbos van 20.000 vierkante meter. Ook heeft het sinds kort een overdekt speelparadijs van 3000 vierkante meter. De kinderen mogen alles zelf doen. Er zijn meer dan 25 bekende sprookjes die je door één druk op de knop in beweging kan zetten.
Openingstijden: Van 1 april tot 1 november alle dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
 • Buiten het hoogseizoen: Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur.
 • Tarieven: Vanaf 2 jaar € 9,50 per persoon.

Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen

Het voordeligste pretpark van Europa is het attractiepark Drouwenerzand. Het attractiepark is klein van opzet maar groots qua uitstraling. Voorbij de toegangspoorten is al het eten en drinken gratis. Dit park is geschikt voor alle leeftijden, van de rustige oldtimerbaan tot de Para Jump die over de kop gaat. In 2015 is er ook een nieuwe attractie in het attractiepark: de XLR8. Met deze attractie ga je binnen 1 seconde van 0 naar 65 km per uur.
 • Openingstijden: Het park is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Tarieven: 3 jaar en ouder: € 13,00 per persoon.

Provincie Overijssel

Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo

De Waarbeek in Hengelo biedt een gezellige nostalgische dag voor het hele gezin. Het park biedt tal van attracties zoals, botsauto's, de Hully Gully, Skyflyer, de Calypso, de Rodelbaan en de Bungee Diver, de Toffe Twister en de antieke Zweefmolen. Ook zijn er dagelijks avonturenshows en wordt er voor live entertainment gezorgd.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.
 • Tarieven: €8,95 per persoon.

Provincie Gelderland

Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn

Kinderparadijs Malkenschoten is een paradijs voor kleine kinderen. Dit attractiepark midden op de Veluwe bestaat uit een doolhof, midgetgolfbaan, speeltuin en kinderboerderij waar je tussen de dieren mag lopen. Voor de wat oudere kinderen zijn er tal van speel- doe en bouwplekken en klim -en klauterparcours.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
 • Tarieven: Vanaf 2 jaar € 6,90 per persoon.

Amusementenpark Tivoli in Berg en Dal

In Berg en Dal vind je Amusementenpark Tivoli. Een speelpark voor kinderen van 2 t/m 10 jaar. Er zijn meer dan 30 attracties en speeltoestellen. Het park heeft o.a een achtbaan, zweefmolen, botsboten, trampolines, treintje en een midgetgolfbaan.
 • Openingstijden: Het park is geopend van 4 april t/m 1 november van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Tarieven: €12,50 per persoon.

Land van Jan Klaassen in Braamt

Het Land van Jan Klaassen is een pretpark gelegen in de Achterhoek. Ze hebben een buitenspeeltuin van 30 000 m² en een binnenspeeltuin van 2000 m². Kinderen kunnen hier ouderwets spelen met de meer dan 60 speeltoestellen buiten en binnen. Op warme dagen kun je afkoelen in de waterspeeltuin. Ook heeft het pretpark het grootste poppentheater van Nederland.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Tarieven: € 10,50 per persoon.

Provincie Noord - Brabant

BillyBird Park Hemelrijk Volkel

Recreatiepark Billybird Park Hemelrijk is een speeltuin, recreatieplas en pretpark. Er zijn zowel binnen als buiten attracties. Het park heeft o.a een groot strandbad, binnenspeeltuin en vele attracties. Ook is er een poppentheater en overdekte kinderkermis te vinden. In de enorme binnenspeeltuin Zeeroversland draait alles om piraten.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur.
 • Tarieven: € 9,95 per persoon.

Familiepark DippieDoe

DippieDoe is een pretpark bij het recreatiegebied AquaBest en heeft zowel een binnen als buitenterrein met 50 attracties. Ook is er een recreatiemeer, met een zwem- en strandgedeelte. Het pretpark is voor kinderen t/m 13 jaar. Voor de waaghalzen is er o.a de achtbaan Tyfoon en voor de allerkleinsten de Softplay hoek of de speelhaven.
 • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 – 18:00 uur.
 • Tarieven: €11,95 per persoon.

Provincie Noord-Holland

De goudvis in Sint Maartensvlotbrug

In de kop van Noord-Holland ligt attractiepark De Goudvis. Het park is vooral gericht op gezinnen met jonge kinderen. Naast een hele grote buitenspeeltuin heeft het ook drie overdekte speelgelegenheden. Buiten staat o.a. Europa’s grootste airtrampoline van 400 vierkante meter. In de overdekte speelparadijzen zijn diverse sofplay speeltoestellen en ballenbakken.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Tarieven: Kinderen vanaf 2 jaar €11,95 per persoon. Volwassenen vanaf 18 jaar: Gratis.

Linnaeushof in Heemstede

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Dit grote park heeft o.a, waterfietsen, kabelbanen, glijbanen, een monorail en een springkussen. Voor de waaghalzen zijn er de hoge hangbruggen boven het water of de Toffe Toren.
 • Openingstijden: April t/m oktober: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot19.00 uur.
 • Tarieven: Kinderen vanaf 2 jaar €11,95 per persoon. Volwassenen vanaf 18 jaar: Gratis.

Provincie Zuid-Holland

Familiepark Plaswijckpark in Rotterdam

Plaswijckpark is al ruim 90 jaar een kleinschalig recreatieoord gelegen in Hillegersberg-Schiebroek. Het park bestaat uit een Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. Het park heeft o.a een havenspeeltuin, apenspeeltuin, verkeerstuin, een speelhuis met trampolines, Engelse tuin, picknickweide en dieren uit de hele wereld.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
 • Tarieven: Vanaf 2 jaar € 11,40 per persoon.

Provincie Zeeland

Mini Mundi in Middelburg

Dit pretpark heeft vele verrassende en spannende familieattracties. Het beschikt over een grote binnen- en buitenspeeltuin, een megapaviljoen en een compleet miniatuurpark. Beleef met hoge snelheid de familie achtbaan of klim in de 10 meter hoge ballontoren, waar je het hele park kunt bewonderen.
 • Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur
 • Tarieven: 3 t/m 12 jaar € 12,50 per persoon. Volwassenen: € 8,50 per persoon.

Provincie Limburg

De Valkenier in Valkenburg

De Valkenier is een attractiepark, gelegen in Valkenburg en is het oudste familiepark in Nederland. Het park en zijn attracties zijn vooral gericht op jonge kinderen en hebben een kermisuitstraling. Het heeft ruim 25 attracties, zowel binnen als buiten.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur.
 • Tarieven: Vanaf 2 jaar € 11,95 per persoon.

Wil je er nog een aan dit lijstje toevoegen? Laat het dan weten, zodat we het compleet kunnen maken!
(Alle tarieven en openingstijden onder voorbehoud.)

Lees verder

© 2015 - 2024 Heleen86, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop naar een pretparkDe prijzen van pretparken lopen de spuigaten uit. Voor €20 euro komt u niet meer binnen bij de grotere pretparken. Allee…
Pretparken in Nordrhein Westfalen DuitslandPretparken en attractieparken zijn in Duitsland over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Veel van die parken zijn v…
Pretparken in Los AngelesPretparken in Los AngelesOrlando is de hoofdstad van Amerika als het gaat om de hoeveelheid pretparken. Los Angeles mag echter zeker niet vergete…
Snelste achtbanen en Walibi: NederlandIn de wereld een heleboel pretparken, met een enorm aantal achtbanen. Ons kleine landje beschikt ook over een aantal pre…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
 • ANWB, http://www.anwb.nl/landvananwb/attractieparken-met-korting, bezocht op 18-03-2015.
 • Wikipedia, http://nl.wikipedia.org/wiki/Attractiepark, bezocht op 198-03-2015.
 • Afbeelding bron 1: Unsplash, Pixabay
Heleen86 (56 artikelen)
Laatste update: 22-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.