Egypte - De top 10 beste bezienswaardigheden

Egypte - De top 10 beste bezienswaardigheden Het oude Egypte, voor de uiteindelijke instorting ongeveer 1.700 jaar geleden, was het land van de farao's. Egypte is een land van grote ontdekkingen en oude geheimen, bewaard in de schaduw van de grote piramides. De top 10 beste bezienswaardigheden staan hier kort omschreven.

De wonderbaarlijkheden van Egypte

De piramides en de Sfinx

Zelfs als men ze eerder heeft gezien, stellen wij voor dat men ze nog een keer gaat bekijken: de piramides en de Sfinx, beide gevestigd in de stad Gizeh, behoren tot de meest iconische structuren in de geschiedenis van de wereld. Sommige reisbureaus bieden tickets aan voor een lasershow die plaatsvindt aan de horizon tussen de piramides en Caïro, maar we raden aan het bezoek vooral tijdens de dag te plannen.

Luxor

Oude Grieken en Romeinen begaven zich al massaal naar de stad van Luxor om de monumenten op de oostelijke oever te zien. Karnak tempel is een van de mooiste opgegraven oude sites die men ooit heeft gezien, en de Luxor Tempel komt op een goede tweede plaats. Bestaande uit een van de grootste openluchtmusea in de wereld zorgt deze oude opeenhoping van tempels, obelisken en hiërogliefen voor een prachtige figuratieve reis terug naar het oude Egypte.

Vallei der Koningen

Gelegen op Luxor West Bank is deze archeologische site al onder opgraving voor bijna twee eeuwen. Het was de ontdekking van het graf van koning Toetanchamon in 1922, dat volop in de nieuwsbladen kwam over de hele wereld, dat deze site beroemd maakte. Andere graven werden overvallen en geplunderd voordat ze werden ontdekt in de moderne tijd. King Tut's graf bleef vrijwel onaangetast sinds zijn dood, in 1323 v.Chr, Hoewel alle artefacten zijn verplaatst naar het Egyptisch Museum in Caïro is de Vallei der Koningen een bezoek nog meer dan waard.

Egyptisch Museum in Caïro

Dit museum heeft een verbazingwekkende verzameling van voorwerpen uit de Egyptische oudheid. De grote omvang van de items, niet alleen hun fysieke omvang, is verbazingwekkend. Een gids is zijn geld meer dan waard en hij neemt de toeristen mee op een rondleiding en toont de hoogtepunten, anders zou het dagen duren voor men elk van de spectaculaire onderdelen te zien krijgt. De collecties zijn gerangschikt in chronologische volgorde. Het museum herbergt een aantal van King Tut's schatten, pre-dynastie monumenten, artefacten van Midden- en Moderne koninkrijken, Griekse en Romeinse oudheden, munten en papyri, en sarcofagen.

Alexandria

Met de minibus minder dan drie uur van Caïro is Alexandrië de thuisbasis van de strandliefhebbers, van wie er velen ontsnapte van de intense zomerhitte van Caïro. Loop op het strand en geniet van sites zoals de Kom al-Shoqafa catacomben, het oude paleis van Mohammed Ali, en de Koninklijke Bibliotheek van Alexandrië, ooit de grootste bibliotheek ter wereld.

Egyptische Bazaars

De reis naar Egypte zal niet compleet zijn tot men een middagje toert in een eindeloos doolhof van kraampjes en steegjes. Bazaars in Egypte zijn meestal verdeeld tussen markten voor moslims en christenen en zijn dus gescheiden. Verwacht een confrontatie met een scala aan kleding, sieraden, fruit, groenten, souvenirs, textiel, muziekinstrumenten en nog veel meer. Het is gebruikelijk om af te dingen in deze regio.

Abu Simbel

Oorspronkelijk gesneden uit een berghelling, werden de tempels van Abu Simbel gebouwd door koning Ramses II bij de stad Aswan. Wanneer de bouw van dammen dreigden de tempel onder water te zetten, ontwikkelden UNESCO-ingenieurs een project om de hele site in grote blokken te snijden en te verplaatsen naar hoger gelegen gebieden, dit gebeurde in 1964. Op de huidige reconstructie van de site kunnen bezoekers niet alleen getuigen van een geweldige prestatie van de oudheid, maar ook een indrukwekkende prestatie van de moderne tijd.

Zeilen in Aswan

Let op de groene banken van de oevers aan de blauwe Nijl tegen een achtergrond van woestijnlandschap tijdens het zeilen op een felucca, een type zeilboot gebruikt in Egypte sinds de oudheid. Een gids kan helpen met het regelen van een groep of prive-rit, die meestal duurt tussen de 30 en 45 minuten. Dit is een geweldige mogelijkheid om wat handgemaakte souvenirs aan te schaffen.

Tempel van Horus in Edfu

Gelegen op de Nijl tussen Luxor en Aswan geeft deze tempel een dramatisch kijkje op de oude rituelen van de Egyptische godsdienst, met name als u 's nachts een bezoek brengt. Goed bewaarde hiërogliefen sieren de ondergrond van de tempel. Gidsen spelen bepaalde ceremonies na. Getuige zijn van oude Egyptische rituelen terwijl je staat ​​in een ruimte die eerder voorbehouden was aan alleen de hoogste van de priesters is een onvergetelijke ervaring.

Siwa Oasis

In de westelijke woestijn vlakbij de Libische grens is de meest afgelegen oase van Egypte. Siwans spreken hun eigen taal en hebben een herkenbare stijl van sieraden en kunstnijverheid, beïnvloed door de Berbers. De natuurlijke schoonheid van dit gebied is wat toeristen aantrekt. Reizigers kunnen ontspannen in de warmwaterbronnen en lokale snacks verorberen, zoals de beroemde olijven van de stad.

Wanneer is de beste tijd om Egypte te bezoeken

Egypte heeft twee seizoenen: een zachte winter, van november tot april, en een warme zomer, van mei tot oktober. Meestal zijn de dagen warm of heet en de nachten koel en luchtig. De enige grote verschillen tussen winter en zomer zijn de overdag hoge temperaturen en de veranderingen in de luchtstroming. Tijdens de zomer zijn er grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur: de gemiddelde minima zijn dan 14 graden Celcius, en de hoge temperaturen kunnen klimmen naar meer dan 40 graden Celcius. Door de lagere temperaturen in Alexandrië is de stad een populaire zomer plaats. Egypte ontvangt zeer weinig neerslag per jaar, dus de beste tijd van het jaar om te bezoeken is ofwel in september tot en met november of februari tot en met april. Tijdens deze perioden kan men volop genieten van de milde lucht.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De schatten van EgypteEgypte is vooral bekend om haar rijke geschiedenis. De koningsgraven in de vorm van piramide’s, de dodenmaskers en de ve…
Klimaat Egypte door het jaar heenKlimaat Egypte door het jaar heenVeel mensen bezoeken Egypte om van de zon, de zee en het strand te bezoeken. Ook de oude schatten van Egypte zoals de pi…
De wereldberoemde piramides van Gizeh, EgypteDe wereldberoemde piramides van Gizeh, EgypteDe piramides van Gizeh behoren tot de grootste en oudste bouwwerken op aarde. Ze zijn namelijk al duizenden jaren oud. D…

Wat kan je allemaal doen in de buurt van Benidorm?Wat kan je allemaal doen in de buurt van Benidorm?Veel Vlamingen overwinteren in Benidorm. Maar zonder aan overwinteren te denken, zijn er nog heel wat mensen die tijdens…
Wat kan je allemaal doen in de Vulkaaneifel?Wat kan je allemaal doen in de Vulkaaneifel?Niet zo gek ver hier vandaan, op zo'n 300 kilometer van Antwerpen en zo'n 150 kilometer van Heerlen ligt de Vulkaaneifel…
Bronnen en referenties
  • Brochure van toerisme Egypte (2011)
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.