Wat kan je allemaal doen in de buurt van Benidorm?

Wat kan je allemaal doen in de buurt van Benidorm? Veel Vlamingen overwinteren in Benidorm. Maar zonder aan overwinteren te denken, zijn er nog heel wat mensen die tijdens de vakantie naar daar trekken. In Benidorm zelf is er al heel wat te doen, maar ook in de dorpen er rond is vanalles te beleven. Denken we maar aan Guadalest, Altea, Calpe, Denia, Javea, Elche en aan Alicante. Een overzichtje van wat er daar allemaal te doen is en te beleven valt. Wie Costa Blanca zegt, denkt onmiddellijk Benidorm. Benidorm is de plaats bij uitstek om te overwinteren, je hoort er meer Nederlands dan Spaans. Maar ook tijdens de zomervakantie is deze streek heel interessant om te verblijven. De temperatuur is er altijd heel aangenaam. Ook in de winter is het hier nog zo'n 20°C. Dit komt omdat de kust beschermd is door rotsen en bergen in het binnenland. Zo komt de koude noorderwind niet tot aan de kust. En je moet zeker niet alleen in Benidorm vertoeven, ook iets verder weg is er nog heel wat moois te ontdekken!

Benidorm

Zon, zee, strand en shoppen

Benidorm is een bruisende badstad met een lange strook strand. Op de boulevard naast het strand vind je heel wat terrasjes en winkels. Ook in de zijstraten zijn er nog heel wat boutiques. Je kan er ook prima uitgaan. Voor mensen met jonge kinderen of tieners zijn er een aantal leuke attractieparken.

Attractieparken

  • Terra Mitica: een themapark opgebouwd rond de klassieke culturen.
  • Aqualandia: het grootste waterpretpark in Europa. Je vindt er adembenemende glijbanen en een mini-versie van de Niagara watervallen.
  • Mundomar-aquarium: ooit al gedroomd van zwemmen tussen de dolfijnen? Dan is dit je kans, want in Mundomar kan het. Ook de zeehondjes zitten op je te wachten om het best van zichzelf te kunnen geven in een wervelend spektakel. Bontgekleurde papegaaien fladderen vrolijk rond en tonen ook hun kunstjes.
  • Terra Natura: een super dierentuin met meer dan 200 diersoorten, waarvan er heel wat met uitsterven bedreigd zijn.

Alicante

Op de Promenade de Espana kan je in de schaduw van een hele rij palmbomen flaneren naast het strand en de zee.

Elche

De Huerta del Cura biedt je dan weer een wandeling in een tuin met prachtige cactussen en palmbomen. Vergeet op 15 augustus ook niet te genieten van het prachtige vuurwerk.

Altea

Een kunstenaarsdorp dat al vele malen op de foto is gezet en geschilderd is geweest. Je kan uren ronddwalen in de straatjes geplaveid met kinderkopjes, flaneren in de kunstgalerijen en genieten van de witgekalkte huizen.

Javea/ Xabia

Mooi gelegen tussen twee kapen: de Cabo San Antonio en de Cabo de la Nao. Op deze laatste staat een mooie vuurtoren. Je kan op beide kapen en hebt van hieruit een prachtig uitzicht op de baai. Ook leuk om te doen: het Montgo Natural Park. Dit park, een natuurreservaat, werd in het leven geroepen om de unieke fauna en flora te beschermen tegen de bouwwoede. Vanuit Javea gezien, trekt de berg op de kop van een olifant met een lange slurf. Je kan 's morgens vroeg naar het Montgo Massief toe om de zon te zien opkomen. Je kan er natuurlijk ook 's avonds naartoe, om de zon te zien ondergaan. Of je kan er overdag naartoe om te genieten van het schitterend uitzicht. Reken toch dik twee uur voor je boven op de top bent en vergeet vooral geen dikke trui mee te nemen. De mist wil al wel eens snel opkomen en dan wordt het flink koud daarboven.

Denia

Een lieflijk vissersdorp met een heel leuk haventje. Op de top van de berg staat een kasteel, dat te bezoeken is. Er is nu een archeologisch museum in onder gebracht. Naast Denia ligt de andere kant van het Montgo Massief (zie bij Javea). Zowel Denia als Javea zijn erg trots op hun "reus". Ook vanuit deze kant kan men de berg op. Verder kan je van hieruit een aantal uitstapjes per boot maken, naar Calpe of Javea bijvoorbeeld. Er is ook een dagtrip naar Ibiza of naar Formentera, voor diegenen die langer op zee willen zijn.

Safaripark Vergel

Rijd eerst met je auto tussen de wilde dieren en ga daarna enkele tammere exemplaren over hun kopje strelen.

Fuentes del Algar

Een welgekome afwisseling voor de overbevolkte en hete stranden. Een natuurlijke cascade met prachtig aangelegde wandelpaden naast. Je mag ook zwemmen in de ijskoude rivier. Heerlijk na een lange wandeling onder een bloedhete zon. Vergeet je badpak en je waterschoenen (de ondergrond is rotsachtig) niet! Of je kan rustig gaan picknicken in het prachtige landschap, genietend van de mooie natuur en de omliggende bergen. Je betaalt slechts 3 eurootjes om in dit paradijs binnen te mogen. <voor deze prijs krijg je een perfekt onderhouden domein met redders, glashelder water en een fantastisch dagje uit.

Calpe

Calpe is een heel populaire badplaats. Je kan er niet naast kijken, want midden in zee staat een enorme rots, de Penon de Ifach. De sportievelingen kunnen de rots beklimmen. Je moet toch rekenen dat je zo'n twee à drie uur onderweg bent en dat het er stikheet kan zijn. Vergeet dus zeker je waterfles niet mee te nemen! Op de top van de Penon is een trui dan weer geen overbodige luxe. Stranden vind je aan beide kanten van de Penon de Ifach. Links van de Penon heb je een lang zandstrand met een zee die tamelijk snel dieper wordt. Rechts heb je een strand waar de zee zachtjes naar beneden gaat. Ideaal voor kleine kinderen dus. Dat strand ligt vlak naast het kleine vissershaventje. 's Avonds kan je gaan kijken hoe de vissers hun vers gevangen vis aan wal brengen. Verder heb je in Calpe ook nog twee kerken die een bezoekje waard zijn.

Guadalest

Een in de rotsen uitgehouwen poort voert de bezoekers naar de uithoek van het mini-dorpje. Om hier binnen te mogen betaal je wel drie euro. Je komt dan terecht in charmante steegjes en komt heel veel souvenirswinkeltjes tegen. Bovenaan, als het ware hangend aan de rots, bevindt zich de "castillo". Van hieruit heb je een schitterend zicht over de regio. Guadalest was vroeger een Moorse nederzetting, die later door de Spanjaarden is ingenomen.
© 2012 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Costa Blanca, indrukwekkende kustCosta Blanca, indrukwekkende kustDe Costa Blanca is een van de populairste kusten van Spanje bestaande uit vele badplaatsen waarvan Benidorm beroemd is.…
De costa's in SpanjeDe costa's in SpanjeDe vakantieperiode is bijna aangebroken. Veel mensen zijn op zoek naar een leuke bestemming, voor de hele familie of gez…
Spanje - Costa BlancaSpanje - Costa BlancaCosta Blanca klinkt voor de een als thuiskomen, voor de ander als ‘te mijden’. Maar eigenlijk hebben beiden ongelijk. Wi…
Alicante, de toeristische hoofdstad van de Costa BlancaAlicante, de toeristische hoofdstad van de Costa BlancaDe Costa Blanca is als aantrekkelijk kustgebied een geliefde vakantiebestemming. Alicante is de aankomst- en vertrekplaa…

Staten van AmerikaStaten van AmerikaDe naam zegt het al: de Verenigde Staten van Amerika bestaan in feite uit een aantal afzonderlijke staten. Elke staat he…
Egypte - De top 10 beste bezienswaardighedenEgypte - De top 10 beste bezienswaardighedenHet oude Egypte, voor de uiteindelijke instorting ongeveer 1.700 jaar geleden, was het land van de farao's. Egypte is ee…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: BPhlippo, Pixabay
  • De Zondag, 8 april 2012
  • Wikipedia
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 02-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.