De costa's in Spanje

De costa's in Spanje De vakantieperiode is bijna aangebroken. Veel mensen zijn op zoek naar een leuke bestemming, voor de hele familie of gezellig met z’n tweetjes. In dit artikel worden alle costa’s in Spanje behandeld.

De westkust

Costa Verde: van Frankrijk via Bilbao en Santiago de Compostella naar Portugal
De Groene kust: door de vele regenval is er een rijke flora ontwikkeld, het landschap is behoorlijk groen. De provincies die er doorheen lopen zijn Galicië, Asturië en Cantabrië.

De oostkust (van noord naar zuid)

Costa Brava: van Frankrijk tot Lloret de Mar
In het Spaans betekent Costa Brava ‘Ruige kust’. De kust is 200km lang, gelegen in de provincie Catalonië. Deze kust is in de zomer erg geliefd bij toeristen. Het klimaat is mediterraan, dat houdt in dat de zomers warm zijn en de winters mild. De Tramuntana komt hier vaak voor. Dat is een felle, koude noordenwind die ijzige lucht en stralende zonneschijn aanvoert. De bekende plaatsen zijn: Barcelona, Lloret de Mar en Blanes.

Costa del Maresme: van Blanes tot Barcelona
Deze kust wordt gevormd door het kustgebied van een deel van de provincie Barcelona en loopt van Blanes tot Barcelona, wat 45km is. Er loopt een treinrails langs de kust. Bekende plaatsen zijn Malgrat de Mar, Blanes en Calella.

Costa del Garraf: van vlakbij Barcelona tot Tarragona
Een zeer geliefd vakantiegebied, maar niet bekend. Het biedt kleine stranden en baaien en de bekende plaatsen zijn Sitges, Vilanova.

Costa Dorada: van Tarragona tot Castellon de la Plana
Dit is de ‘Gouden kust’ en is 216km lang. Ook hier zijn er veel toeristen te vinden. De bekende plaatsen zijn Salou, Sitges en Tarragona.

Costa del Azahar: van Castellon de la Plana tot Benidorm
De ‘Oranje bloesemkust’. De provincies Catellón, Valencia en een deel van Alicante behoren tot deze kust. Valencia, Gandia, Denia en Xabia zijn onder andere de bekende plaatsen. De zee aan de kust wordt ook wel ‘Golf van Valencia’ genoemd.

Costa Blanca: van Benidorm tot Cartagena
De ‘Witte kust’ met een lengte van 200km en vele zandstranden. De naam is te danken aan de amandelteelt van vroeger. Dit waren bomen met roze-witte bloesem. Enkele bekende steden zijn Alicante, Benidorm en Murcia.

Costa Calida: van Cartagena tot Almeria
De kust is ongeveer 250km lang en de stranden zijn smal met rotsen. Omdat de kust zo ruig is, is het nog niet echt ontdekt door het toerisme. De bekende plaats hier is Cartagena, een havenstad.

Costa del Sol: van Sotogrande via Marbella en Malaga tot Almeria
Een 300km lange kust met de provincies Malaga, Cadiz en Granada. Bekende plaatsen hier zijn: Torremolinos, Marbella, Mijas en Nerja.

Straat van Gibraltar: tussen Sotogrande en Cadiz
De straat van Gibraltar is het stuk tussen Marokko en Spanje en is vernoemd naar de Britse plaats Gibraltar. Het is tevens het verbindingspunt tussen de Middellandse Zee en de rest van de Atlantische Oceaan. Er bestaan bijna geen getijden op dit punt, het water heeft niet genoeg tijd om door de Straat van Gibraltar te stromen. Bekende plaatsen zijn Gibraltar, Tanger (Marokko) en Tarifa.

Costa de la Luz: voorbij Gibraltar van Cadiz tot Portugal
De ‘kust van het licht’. Het waait hier behoorlijk vanuit zee en hierdoor ontstaan er vaak veel wolken, vandaar de naam Costa de la Luz. De stranden zijn mooi, maar helaas moeilijk bereikbaar. Vanwege de wind zijn er veel windsurfers te vinden. Er zijn een aantal natuurgebieden, zoals het Nationaal park Doñana. Cadiz is een bekende plaats.

Costa Tropical

Dit is gelegen in het zuiden van Spanje, Zuid-Andalusië en ligt tussen de Costa del Sol en Costa Almeria. Er is een subtropisch klimaat, warme winters en lange hete zomers.

Costa de Almeria

Gelegen aan de zuidoostkust van Spanje, tussen Adra, Cabo de Gata en Mojacar. Hier is ook een natuurpark te vinden, wat nog een onbedorven stuk landschap is.

Spanje kent veelzijdige gebieden die veel te bieden hebben! Mooie stranden, leuke steden met interessante bezienswaardigheden. Een mooi land voor een mooie, rustige en interessante vakantie...
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…
Nerja Spanje: alle informatieDe stad Nerja is een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse Costa del Sol. De stad is niet alleen aantrekkelijk in…
Op vakantie naar MalagaOp vakantie naar MalagaDe stad Málaga is een ideale vakantiebestemming. De stad ligt aan de Zuidkust van Spanje, in Andalusië. Hoewel deze stad…
Dagtrips vanuit Ronda (Zuid-Spanje)Ronda (Andalusië) is een ideale vakantiebestemming, niet alleen omdat het zo historisch is, maar je kan vanuit Ronda hee…

Griekenland, vakantie op LesbosEén van de grootste eilanden die Griekenland rijk is, is Lesbos. Een populaire vakantiebestemming met al zijn mooie stra…
De mooiste plekjes van Ierland - Giant's CausewayDe mooiste plekjes van Ierland - Giant's CausewayIn het noordoosten van Ierland ligt het graafschap Antrim. In het noorden en oosten wordt deze county begrensd door de A…
Bronnen en referenties
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 12-06-2007
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.