Nerja Spanje: alle informatie

De stad Nerja is een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse Costa del Sol. De stad is niet alleen aantrekkelijk in het voorjaar en de zomer ook in de winter is het er aangenaam. Nerja ligt in de Spaanse provincie Malaga in de regio Andalucie. Het dorp ligt aan de kunst van de Middellandse Zee aan de Costa del Sol. Nerja ligt op ongeveer 50 kilometer afstand ten oosten van de stad Malaga. Malaga heeft een eigen airport met de naam Malaga Costa del Sol Airport. Het vliegveld ligt op een krap uur rijden over een goed begaanbare snelweg. Malaga Costa del Sol Airport heeft een scala aan autoverhuurbedrijven. Ook loopt er een goede busverbinding naar Nerja. Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor de inwoners van Nerja.

Omgeving

Nerja ligt aan de voet van de bergketen Sierra Almijara. In 1999 werd dit gebied aangewezen als natuurreservaat. Het berggebied strekt zich uit over de provincies Granada en Malaga. Het berggebeid beschermt Nerja tegen de koude wind uit het noorden. Nerja is dan ook een van de warmste plaatsen van de Costa del Sol. Ook in de wintermaanden is het er aangenaam. Nerja heeft zo een 200 zonneuren per jaar.

In de directe omgeving van Nerja liggen twee natuurparken: Sierra Tejeda en het park Los Acantilados de Maro. Het eerste aprk leent zich uitstekend voor wandelen en bergbelimmen.Door het gebied heen bevinden zich een aantal dorpjes uit de Moorse tijd, te herkennen aan hun witte kleur. Los Acantilados de Maro is vooral bekend vanwege de rpachtige flora en fauna.

Grotten

Een van de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheden in de directe omgeving van Nerja, zijn de grotten, door de Spanjaarden gewaardeerd vanwege de historische waarde. De grotten Cueva de Nerja liggen op zo een vier kilometer van het centrum van het stadje. Ze zijn in 1959 ontdekt en worden een natuurwonder genoemd. De druipsteengrot heeft een gangenstelsel met een lengte van 5 kilometer. In de grotten worden ook balletuitvoeringen en concerten gegeven. Het is een druk bezochte trekpleister, verewacht dus niet dat je er in je eentje rustig door kunt wandelen. De grot werd overigens toevalligerswijs ontdekt door een groep spelende kinderen. Bij de ingang van Cueva de Nerja is een klein archeologisch musem. Hier zijn de vondsten uit de grotten te zien.

In Nerja

In de stad Nerja zijn een aantal interessante bezienswaardigheden of plekken die de moeite waard zijn. Als eerste is het Balcon de Eurpa (Balkon van Europa) leuk om te bezoeken. Dit is een boulevard in het centrum, gebouwd op een 23 meter hoge rots. Vanaf het Balcon heb je een magnifique uitzicht. Op het Balcon vinden regelmatig evenementen plaats zoals jet Nerja Danzafestival. Aan een van de uiteinden van de boulevard ligt een plein met daarop de barokke kerk El Salvador.

Nerja is geen grote, maar wel een gezellige stad. Het centrum is goed te bewandelen. In Nerja wonen veel Britten, zij hebben ook veel restaurants in beheer. Dat maakt het niet minder gezellig, maar heeft niet de typische Spaanse sfeer. De Spaanse sfeer kun je wel proeven in de talrijk aanwezige tapa'sbars en tapascafe's. Deze zijn onder andere gevestigd aan het levendige plein Plaza Tutti Frutti.

Stranden

Nerja heeft 13 stranden met een totale lengte van zo een 16 kilometer. Ze zijn schoon en er is de mogelijkheid om tegen betaling zonnebedjes en parasols te huren. Rondom de stranden zijn veel restaurants gevestigd. De stranden Burrinia en Torrecilla staan bekend als meest aantrekkelijk. In de omgeving van de rotsen die Nerja omringen is het over het algemeen iets rustiger.

Temperaturen

De gemiddelde temperaturen in Nerja zijn:
  • Januari 14 graden
  • Februari 15 graden
  • Maart 17 graden
  • Arpil 19 graden
  • Mei 23 graden
  • Juni 27 graden
  • Juli 31 graden
  • Augustus 31 graden
  • September 28 graden
  • Oktober 22 graden
  • November 18 graden
  • December 15 graden
© 2011 - 2024 Enroute, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nerja: een badplaats aan de Costa del Sol in SpanjeNerja: een badplaats aan de Costa del Sol in SpanjeNerja is een kleine badplaats, gelegen op een uurtje rijden van de luchthaven van Malaga. In de winter heeft de stad ong…
Nerja, van eenvoudig vissersdorp naar badplaatsNerja is een geliefde badplaats aan de Costa del Sol die haar gemoedelijke charme van vissersdorp heeft kunnen bewaren.…
De Axarquia - Een schitterende streek in Zuid-SpanjeDe Axarquía is een streek in het zuiden van Spanje gelegen tussen Rincon de la Victoria tot net iets voorbij Nerja, in d…
Grotten van Nerja, Kathedraal van de Costa del SolIn de uitlopers van de Sierra de Almijara, aan de rand van de Axarquia, bevinden zich de grotten van Nerja. De prachtige…

Mirador del Rio op Lanzarote: een hoogtepunt!Mirador del Rio op Lanzarote: een hoogtepunt!Dit schitterende uitzichtspunt werd rond 1970 gecreeerd door de op Lanzarote invloedrijke kunstenaar Cesár Manrique. De…
Het Šumava Nationaal Park of het Boheemse woud, TsjechiëHet Šumava Nationaal Park of het Boheemse woud, TsjechiëIn het westen van Tsjechië ligt het Šumava Nationaal Park. Dit natuurgebied beslaat bijna 70 000 hectare. Het park heeft…
Enroute (48 artikelen)
Gepubliceerd: 20-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.