Vakantie in Spanje

Spanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende mooie badplaatsen in dit zonnige land. Als je van plan bent om op vakantie naar Spanje te gaan, is het handig om te weten welke plek geschikt is voor een geslaagde vakantie.

Op vakantie in Spanje

Op vakantie in Spanje wordt steeds populairder onder Nederlanders. Vooral een zonvakantie wordt doorgebracht in Spanje. De tempraturen van Spanje zijn tropisch te noemen, waardoor het lekker warm is in de zomer. Maar in de winter kunnen toeristen ook prima op vakantie in Spanje. In het midden of zuiden van het land blijven de tempraturen boven de twintig graden. Dit is een reden voor veel Nederlanders om te overwinteren in Spanje.

Populaire vakantieplaatsen in de winter

Spanje is een groot vakantieland, de keuze voor vakantieplaatsen in de winter van het land kan hierdoor nog wel eens lastig zijn. Er zijn een aantal plekken waar je het beste in de winter naar Spanje kunt gaan.

  • Málaga
  • Benidorm
  • Valencia
  • Las Palmas

Málaga

Málaga behoort tot de grootste steden van de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Het hele jaar zijn de tempraturen in de stad aangenaam tot warm te noemen. Gemiddeld is het er 20 graden gedurende het hele jaar. In totaal kent Málaga 300 dagen zon, waardoor op vakantie in Spanje zonzeker te noemen is. Naast zon, zee en strandvakantie zijn er voldoende bezienswaardigheden om je te vermaken in Málaga.

Benidorm
Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Benidorm voor een vakantie aan de Costa Blanca. De stad bestaat vooral uit hoge appartementencomplexen en hotels. Gemiddeld is de tempratuur in Benidorm twintig graden en zijn er 300 dagen zon per jaar. De stad is een populaire bestemming voor de winterzon. Jaarlijks overwinteren redelijk veel Nederlanders in de Spaanse stad aan de Middellandse Zee.

Valencia

Valencia ligt net als Benidorm aan de Costa Blanca en is ieder jaar een populaire winterzon vakantieplek. De tempraturen zijn net als in Benidorm gemiddeld 20 graden, het hele jaar door. In de stad Valencia kan je terecht voor een strandvakantie of een cultuurreis. De stad is omgeven met oude gebouwen en historie. Een rondleiding door de stad Valencia is een aanrader.

Las Palmas

Op het Spaanse eiland Gran Canaria is de hoofdstad Las Palmas. Gran Canaria ligt in de buurt van het Afrikaanse wereldcontinent. Het eiland ligt bijna op de evenaar, waardoor de tempraturen warm en constant zijn met gemiddeld 25 graden. Je kunt hier genieten van zon, zee en strand, maar vooral van een veelzijdig eiland. Op het eiland is een vulkaan te vinden en er zijn prachtige berglandschappen. Genieten van de winterzon kan hier in een bijzondere omgeving.

Op vakantie in Spanje tijdens de zomer

Natuurlijk is op vakantie in Spanje vooral in de zomer erg in trek. Duizenden Nederlanders vertrekken naar de Spaanse zon. In de zomervakantie kan je terecht in dezelfde steden als tijdens de winter. Maar er zijn ook een aantal steden dichterbij met aangename tempraturen. In de winter zijn de tempraturen hier iets minder, maar tijdens de zomermaanden kan je hier prima genieten van zon,zee en strand.

  • El Arenal
  • Lloret de Mar

El Arenal

El Arenal is jaarlijks een druk bezochte badplaats van het Spaanse eiland Mallorca. Mallorca ligt één uur vliegen van Barcelona vandaan. In El Arenal is het 24 uur feest voor jong en oud. Er is een lange boulevard waar nog tegen een betaalbare prijs kan worden gegeten. In de plaats zijn verschillende Nederlandse bars en restaurants gevestigd. De gemiddelde tempratuur tijdens de zomermaanden is 27 graden.

Lloret de Mar

Lloret de Mar is de feestplaats voor jongeren, maar ook gezinnen kunnen langs de Costa Brava prima genieten. Op vakantie in Spanje is het een groot feest met een gemiddelde tempratuur van 26 graden in de zomer. Vermaken kan iedereen zich wel in Lloret de Mar met verschillende restaurants, bars en winkeltjes.
© 2012 - 2024 Bakkertjemaart, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De hond meenemen naar SpanjeWanneer je je hond wil meenemen op vakantie naar Spanje is er een aantal zaken waaraan je moet denken. In dit artikel wo…
EK voetbal 1964In 1964 werd toen alweer het 2e EK voetbal gehouden, dit jaar werd het toernooi georganiseerd door Spanje. Dit EK werden…
LPG tanken in België, Frankrijk en SpanjeLPG tanken in België, Frankrijk en SpanjeBrandstof is duur in Nederland, daarom zijn er veel auto’s in Nederland die rijden op LPG. Maar hoe zit het op vakantie?…
Spaans: handige woordjes voor op vakantieSpaans: handige woordjes voor op vakantieGaat u op vakantie naar Spanje, of naar Midden- of Zuid-Amerika? Dan het het best lastig om bijvoorbeeld duidelijk te ma…
Eifel: skigebieden dicht bij huis in DuitslandEifel: skigebieden dicht bij huis in DuitslandZin in een dagje ski niet ver van huis? Waarom dan niet naar de Duitse Eifel trekken? Op gemiddeld zo'n 150 kilometer va…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Bakkertjemaart (7 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.