Barcelona - Met of zonder de kinderen

Barcelona - Met of zonder de kinderen Barcelona is een bruisende en kleurrijke stad, vol adembenemende locaties en leuke activiteiten voor iedereen. Fantastische bouwwerken en parken van Gaudi, kleine chocolade winkels en magische fonteinen op Montjuic zijn maar enkele voorbeelden. Voor de voetballiefhebbers is Camp Nou een must see. Is men van plan om met de kinderen naar Barcelona te reizen? In deze stad is er voor elk wat wils! Hier vindt men een aantal activiteiten en toeristische plekken, in het bijzonder voor kinderen.

Wat kan het gezin doen in Barcelona

Parc de la Ciutadella

Dit is het grootste park van Barcelona en is gelegen in het centrum van deze bruisende stad. Parken zijn altijd "leuk" voor de kinderen want ze kunnen rennen en spelen met andere kinderen. In het midden van het park, is er een meer waar men kleine roeiboten kunt huren om tot rust te komen op de zachte glooiingen van het water. In de nabijheid van het meer is er ook een grote speeltuin met schommels en klimtouwen, zodat vervelen onmogelijk is.

Barcelona Zoo

De dierentuin van Barcelona ligt in het Parc de la Ciutadella. Er zijn ongeveer 7500 verschillende dieren van over de hele wereld in de dierentuin, zoals apen, dolfijnen, grote katten, etc. De dierentuin heeft een aantal restaurants en picknickplaatsen en men kan ook van een spetterende dolfijnenshow genieten.

Barcelona Aquarium

Het Aquarium de Barcelona is een van de grootste aquaria in de wereld, met 35 watertanks, 11.000 dieren in 450 verschillende soorten. Als dat nog niet genoeg is, dan is er ook nog de onderwatertunnel, die 80 meter uitstrekt en een andere kijk geeft op dit immense Oceanarium. Er zijn veel activiteiten voor kinderen zoals workshops en men kan er zelfs zwemmen met de haaien!

The Magic fonteinen van Montjuic

Elke avond kunnen de toeristen een bezoek brengen aan de magische fonteinen, dit is een spektakel van kleur, licht, muziek en water-acrobatiek. De fonteinen zijn gelegen nabij Plaza Espanya, aan de voet van het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië. Een must see voor jong en oud!

Tibidabo Amusement Park

Een pretpark speciaal voor kleinere kinderen, maar er is een heel scala aan leuke dingen te doen voor het kind verborgen in elke volwassene.

Las Golondrinas

Neem een ​​mini-cruise langs de haven! De rondvaartboten "Las Golodrinas" bevinden zich in de voorkant van het Columbus monument en de rit duurt ongeveer 35 minuten, dit maakt het ideaal voor kinderen. Tijdens de rit kan men genieten van een prachtig uitzicht over het Montjuic kasteel en de haven.

Kabelbaan naar de haven

Als men een panoramisch uitzicht over de haven van Barcelona wilt, ​​kan men gebruik maken van de gondel (Teleferico), die vertrekt vanaf Torre St. Sebastia naar Plaça de la Armada. Dit is ook een avontuurlijke manier om naar Montjuic Park te transporteren!

Las Ramblas

Las Ramblas is de meest beroemde straat die loopt in het centrum van de Barrio Gotico. De straat is vol met muzikanten, bloemen en vogels, souvenir kraampjes, levende standbeelden en natuurlijk heel veel mensen!

Neem het gezin met een gerust hart mee op vakantie naar Barcelona

Zoals men kan zien, Barcelona heeft veel te bieden, zelfs voor de kinderen. Soms is het geen makkelijke keuze om de kinderen wel of niet mee op vakantie te nemen. Maar indien men een keer deze fantastische stad wil verkennen neem het dan in overweging om met de hele familie te gaan. Zelfs de grootmoeder kan mee.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weer, temperatuur en weersverwachting BarcelonaMiljoenen toeristen per jaar bezoeken Barcelona. De tweede stad van Spanje is een populaire vakantiebestemming voor mens…
Auto huren in BarcelonaAuto huren in BarcelonaVoor veel Nederlanders en Belgen is Barcelona één van de favoriete steden in Spanje en in deze fraaie stad bewegen de me…
Spaans leren in SpanjeSpanje en Spaans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er lijkt dan ook geen betere oplossing dan de taal Spaans te l…
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…
Lissabon - CitytripLissabon - CitytripWe houden allemaal van vakantie; korte, lange en weekendjes weg, zelfs al zijn ze geen vrienden van onze bankrekeningen!…
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.