Uitstapjes in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zeker zijn geweest?

Mercat Santa Catherina

Mercat Santa Catherina is een leuke markt in Barcelona. De markt heeft een prachtig gekleurd dak, het dak kost meer dan 13 miljoen euro. Het is een ontwerp van Enric Miralles. Op de markt kun je heerlijke streekspecialiteiten kopen zoals diverse kazen en wijn. Als je er heen gaat kun je het beste vroeg gaan. Anders is het er heel druk. Je kun er heerlijk ontbijten. Ze serveren er heerlijke croissants, koffie, jus d’orange en nog meer.

Camp Nou

Camp Nou is geopend in 1957. Het is de thuisbasis van FC Barcelona. Het is een indrukwennend stadion. Er komen veel toeristen naar Camp Nou om de sfeer te voelen van de wedstrijden. Het wordt net zo vaak bezocht als het Picassomuseum. Het stadion heeft een vijfsterrenkwalificatie van de UEFA. In het stadion is plaats voor 118.000 bezoekers.

La Sagrada Familia

Er komen ieder jaar vele toeristen naar de Sagrada Familia. De kerk is ontworpen door Antoni Gaudi. De bouw van de kerk is nog niet af. Maar je kunt deze prachtige kerk wel bezoeken. Je kunt ook naar de torens. Je kunt er met de lift naar toe of door een lange wandeling. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de stad Barcelona. Mensen met hoogtevrees of mensen met claustrofobie wordt deze klim niet aangeraden.

Picasso Museum

Het Picasso Museum is een museum van de bekende Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Het is gelegen aan de Carrer de Montcada. Het museum heeft drie verdiepingen. In het museum is van alles te vinden van Picasso.

Strand

Barcelona is een wereldstad met een stad. Als het in de zomer heel heet is kun je daar terecht voor verkoeling. Playa de la Barceloneta is een populair strand dat dichtbij het centrum van Barcelona is. Tien uur ’s ochtends gaan de strandtenten open. Je kunt er een dan een frisse ochtendduik nemen. ’s Avonds is het de plek om te loungen.

L’Aquarium de Barcelona

Aan de haven van Barcelona bevindt zich L’Aquarium de Barcelona. Het is het op één na grootste aquarium van Europa. Het is een leuk uitstapje voor jong en oud. Er zwemmen duizenden kleine en grote vissen in het aquarium. Er zwemmen ook haaien in het aquarium. Het bestaat uit drie verschillende waterwerelden. Je kunt er het leven in tropische wateren, de Middellandse Zee en het oceaanleven beleven.

Aeri de Port

Aeri de Port is een kabelbaan. De kabelbaan loopt van de haven naar de Montjuïc. Je maakt met deze kabelbaan een schitterende vlucht over de stad. Je hebt een geweldig uitzicht. Als je de top van de Montjuïc bereikt, heb je een uitzocht over de kust van de stad.

Poble Espanyol

Er is een dorp in de buurt van Barcelona genaamd Poble Espanyol. Het is een nagebouwd dorp met gebouwen en huizen uit heel Spanje. Er zijn demonstraties van vroeger te zien van de oude ambachten en er zijn winkeltjes met souvenirs. Het is een groot openluchtmuseum met de bouwstijlen van verschillende delen van Spanje.
© 2012 - 2020 Emilytje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Beroemde kerken en musea in BarcelonaBeroemde kerken en musea in BarcelonaBarcelona herbergt vele fraaie gebouwen die uit verschillende periodes stammen. Wanneer je een paar dagen of een weekend…
Gaudí en Barcelona: Sagrada Familia, Park Guell en Casa'sHij is één van de bekendste Spaanse architecten. Als je in Barcelona loopt, ontkom je niet aan zijn opvallende werken. B…
Bezienswaardigheden in BarcelonaAls je in Barcelona bent wil je zoveel mogelijk zien in zo weinig mogelijk tijd. Wat moet je dan bezoeken in zo'n grote…
De top tien bezienswaardigheden BarcelonaWie aan Barcelona denkt, denkt vrijwel meteen aan het aangelegde strand, het warm weer en de historische kunst van archi…

Beşiktaş: een stadsdeel van IstanbulBeşiktaş: een stadsdeel van IstanbulBeşiktaş is niet alleen de naam van een voetbalclub, maar ook van een wijk en een district in het Europese ged…
Leuke en leerzame musea bezoeken voor kinderenMuseumbezoeken zijn vooral voor volwassenen leuk en leerzaam, maar niet altijd voor kinderen. Je wilt je kinderen iets l…

Reageer op het artikel "Uitstapjes in Barcelona"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emilytje
Gepubliceerd: 04-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Schrijf mee!