Beşiktaş: een stadsdeel van Istanbul

Beşiktaş: een stadsdeel van Istanbul Beşiktaş is niet alleen de naam van een voetbalclub, maar ook van een wijk en een district in het Europese gedeelte van Istanbul. Beşiktaş is één van de oudste en grootste districten van de stad. Wat zijn de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden in Beşiktaş?

Bezienswaardigheden in Beşiktaş

Net als in heel Istanbul zijn er in Beşiktaş nog invloeden van het Ottomaanse rijk te zien. Hieronder worden een paar bezienswaardigheden beschreven.

Akmerkez
Wijk: Levent en Etiler
Akmerkez is een winkelcentrum dat uit 28 etages bestaat. Het winkelcentrum won meerdere keren de prijzen. In 2003 werd het bijvoorbeeld uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van de wereld.

Çırağanpaleis
Wijk: Beşiktaş en Ortaköy
Het Çırağanpaleis (Çırağan Sarayı) is een voormalig Ottomaans paleis dat stamt uit 1867. In 1910 werd het paleis slachtoffer van een grote brand. Enkel de muren bleven gespaard. In 1989 werd het gebouw gerenoveerd. Tegenwoordig is het paleis een vijfsterrenhotel. Het Çırağanpaleis staat op nummer 14 in de lijst van de duurste hotelsuites ter wereld.
Dolmabahçepaleis  / Bron: -Inanna-, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Dolmabahçepaleis / Bron: -Inanna-, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Dolmabahçepaleis
Wijk: Beşiktaş
Het Dolmabahçepaleis (Dolmabahçe Sarayı) is gebouwd in 1856. Tijdens de Ottomaanse tijd werd het paleis gebruikt als administratief centrum. Jaren na de val van het Ottomaanse rijk woonde Atatürk, de stichter van de Turkse Republiek, in het paleis. Niet alleen het gebouw zelf is prachtig, maar ook de ligging is erg mooi.

Ortaköy- moskee
Wijk: Ortaköy
Ortaköy-moskee (Ortaköy Camii) dateert uit 1854. Officieel heet de moskee Büyúk Mecidiye Camii. De moskee ligt aan de oever van de Bosporus.

Yıldız Park
Wijk: Yıldız
Het Yıldız Park (Yıldız Parkı) is één van de grootste openbare parken in Istanbul. Tijdens de Ottomaanse tijd was het park uitsluitend bestemd voor de bewoners van het Yıldızpaleis.

Uitgaansgelegenheden in Beşiktaş

Beşiktaş is een district waar vooral chiquere clubs zijn. Hieronder worden er een aantal beschreven.

Anjelique
Wijk: Ortaköy
Anjelique is een restaurant dat om 12 uur in een hippe club wordt omgetoverd. De club is prachtig ingericht met vele spiegels. Veel lokale beroemdheden gaan uit in Anjelique. Het deurbeleid is streng, waardoor het handig is om een tafeltje te reserveren om te dineren.
Blackk
Wijk: Ortaköy
Blackk is een club die ingericht is in een rococcostijl. Op de bovenste verdieping van de club bevindt zich een resto-lounge waar je van je avondeten en van de prachtige omgeving kunt genieten. Maar ook als je gewoon wilt dansen, is Blackk een goede keuze.
Club 29
Wijk: Ulus
Club 29 is één van de oudste clubs van Istanbul. Deze club is een geliefde plek voor de elite van de stad. De club heeft een prachtig uitzicht op de Bosporus.
Reina
Wijk: Ortaköy
Reina is een enorme openluchtdisco waar ongeveer 2500 terecht kunnen. Er zijn in totaal zeven restaurants/bars in de Reina. Wil je Turkse beroemdheden spotten? Dan is Reina de plek bij uitstek. Het deurbeleid van deze club is streng dus het is verstandig om van tevoren een tafeltje te reserveren.
Sortie
Wijk: Kuruçeşme
Sortie ligt vlakbij Reina en wordt als de grote concurrent gezien. Sortie is een grote openluchtdiscotheek. Tevens worden er vaak concerten georganiseerd in deze club. Bijzonder is ook dat er een dansvloer met zwembad is.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Istanbul: wat moet je zien?Istanbul: wat moet je zien?Waarom Istanbul? Istanbul is een miljoenenstad met een rijke geschiedenis, leuke cafeetjes en veel bezienswaardigheden.…
Feestdagen en evenementen in TurkijeTurkije, niet alleen in zomer wordt hier feest gevierd. Er worden het hele jaar door festivals georganiseerd. U leest he…
Beyoğlu: een stadsdeel van IstanbulBeyoğlu: een stadsdeel van IstanbulBeyoğlu is één van de oudste districten van Istanbul. Het district bevindt zich in het Europese gedeelte van de sta…

Glastonbury: Het legendarische AvalonGlastonbury: Het legendarische AvalonDe legenden rond een van Engelands heiligste plaatsen trekken een groot aantal bezoekers en pelgrims aan. Werd koning Ar…
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…
Bronnen en referenties
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.