De top tien bezienswaardigheden Barcelona

Wie aan Barcelona denkt, denkt vrijwel meteen aan het aangelegde strand, het warm weer en de historische kunst van architect Gaudi. Mocht u deze zomer op vakantie gaan en wilt u Barcelona leren kennen, dan zijn deze tien bezienswaardigheden goed om te verkennen. Barcelona ligt in het Catalaanse gedeelte van Spanje. Het is de op een na grootste stad van Spanje. Barcelona telde in 2008 1.615.908 inwoners met een oppervlakte van 101,4 km2. Barcelona is een belangrijk cultureel centrum van Europa. Zijn mooie standen, zijn havens, een uitgestrekte winkelstraat van 5 kilometer en de magie van architect Gaudi.

1. De Sagrada Familia

Natuurlijk kan een bezoek aan Barcelona niet uitblijven met een bezoek aan het meesterwerk van Gaudi. De Sagrada Familia. Een enorme kerk die in het midden van de stad ligt. De bouw van de kerk begon in 1882 en is tot op heden nog niet voltooid. Men is druk bezig met bouwen en renovaties. Het zal nog 30 jaar duren voordat de kerk helemaal af is.

2. Parc Guell

Ook Parc Guell is een fraai meesterwerk van Gaudi. Het uitgestrekte park is mooi om te wandelen en het museum van Gaudi te bezichtigen dat gelegen is midden in het park. Dit is het ouderlijk huis van Gaudi.

3. Casa Milla

Gelegen in het centrum van Barcelona vind u Casa Milla of wel La Pedrera. Het gebouw heeft weg van een steengroeve. U kunt de veel trappen bewandelen en u waant zich in een sprookje wanneer u het dak bereikt en uitzicht heeft over Barcelona en de mooie kunstzinnige beelden die op het dak staan.

4. La Rambla

Hou je van winkelen, dan is La Rambla echt iets voor jou. Het is de beroemdste boulevard van Europa. Straatartiesten, winkels en veel restaurants vormen het decor in het warme centrum. Hier bruist het dag en nacht en is een belevenis om te bezichtigen.

5. Parc Montjuic

Dit park is een van de bekendste parken van Barcelona en een park waar altijd wat te doen is. Het is gelegen aan de kustlijn en gelegen op een enorme heuveltop, van waaruit vroeger de zee in de gaten werd gehouden in oorlogen. Op het heuvel staat Castell de Monjuic. Ook treft u er het stadion dat in 1989 werd verbouwd voor de Olympische Spelen.
’s Avonds vormt zich een schouwspel van water, licht en muziek op de enorme heuveltop. Placa d’Espanya. Een magische fontijn die elke zomer elk half uur een nieuwe show laat zien.
Vanaf de heuveltop kunt u tot in de horizon de zee op kijken en kijkt u over de hele stad Barcelona heen. Het is aan te raden om hier enkele uren te blijven en aan het eind van de middag de stad te bewonderen vanaf de heuvel en ’s avonds nog een keer.

6. Zoo Barcelona

Een van de grootste dierenparken in Europa is de Zoo Barcelona. Heel veel verschillende dieren en veel attracties voor kinderen. De dierentuin ligt in Parc de la Ciutadella, naast het oude centrum en bij het strand.

7. L’Aquarium de Barcelona

Gelegen op loopafstand van Zoo Barcelona ligt het een na grootste zee aquarium van Europa. Bij de haven. Drie verschillende bassins met duizenden grote en kleine vissen. Zo zijn in het oceaanleven haaien te vinden. Dit bassin telt ruimt 4 miljoen liter water. De twee anderen bevatten het leven in tropische wateren. Er zijn verschillenden gangen waar u onder het water door loopt en de vissen over u heen zwemmen.

8. Barri Gotic

Barri Gotic is een wijk in het oudste gedeelte van Barcelona. Hier stichtten de Romeinen hun nederzetting Barci. Dit kunt u terug vinden in het historische museum dat gebouwd is op Romeinse ruines.
Hoewel de naam doet vermoeden dat het een Gotische wijk is, treft u niet alleen dit soort gebouwen. Het grootste gebouw is de Kathedraal van Santa Eulalia, in de volksmond La Seu genoemd. Dit gotische bouwwerk is opgedragen aan een meisje dat door de Romeinen te schande werd gezet door haar naakt op het plein te vertonen.

9. Transbordador Aeri Del Port

Voor wie hoogtevrees heeft is dit geen attractie om in te gaan. Een kabelbaan die van de haven naar de top van Parc Montjuic loopt. U hangt zo’n 100 meter boven de stad met een tussenstop bij het World Trade Center. Elk kwartier gaat er een cabine heuvelopwaards.

10. FC Barcelona

Voor de liefhebbers van voetbal mag een bezoek aan het stadion van FC Barcelona natuurlijk niet ontbreken. De voetbaltempel die jaarlijks 1 miljoen bezoekers trekt is een bijzonder grote belevenis. Bij het stadion staat een museum.
© 2011 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gaudí en Barcelona: Sagrada Familia, Park Guell en Casa'sHij is één van de bekendste Spaanse architecten. Als je in Barcelona loopt, ontkom je niet aan zijn opvallende werken. B…
Sagrada Familia te BarcelonaSagrada Familia te BarcelonaToen Gaudi in 1926 overleed, was de Oostgevel bijna klaar, nog één toren. Helaas lagen de werkzaamheden van de bouw stil…
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…
Beroemde kerken en musea in BarcelonaBeroemde kerken en musea in BarcelonaBarcelona herbergt vele fraaie gebouwen die uit verschillende periodes stammen. Wanneer je een paar dagen of een weekend…

Tropische tuinen in Nederland: de Orchideeën HoeveNatuurlijk heb je tropische tuinen in grote dierentuinen als Burgers Zoo en het Emmen Dierenpark. Maar wie wat kleinscha…
Forteiland Pampus: niet alleen voor pampus liggen!Een ontmanteld fort waar de verhalen van de gidsen de geschiedenis doen herleven. Op het terras uitkijken over het Marke…
Bronnen en referenties
  • Stedentrips.nl
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 28-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.